14 Nisan 2013 Pazar

%25 Glikolik Asitli Peeling Özellikli Yenileyici Tonik Nasıl Yapılır?


Yaz geldiği için artık tca zamanı sona erdi ama tca zamanını kaçıranlar ve kışın tca uygulayıp yazında bakımlarına devam etmek isteyenlerden sorular gelmeye başladı :)


Önceliğimiz elbette soğuk pres bitki yağlarıyla bakıma devam etmek. Sıkı takipçilerim ve benim gibi kullanıp müdavimi olanlar ''Nar Çekirdeği Yağı + Pirinç Kepeği Yağı'' karışımının etkisini öve öve bitiremediler ki bitiremeyiz. 

Bilmeyenler için kısaca açıklamak gerekirse; Ciltte yarattığı aydınlanma, leke tonunda düzenli kullanımda açılma yapar, ciltte nemlilik ve yumuşaklık hissi ayrıca pek güzeldir :) Tonik kullanmadığınız zamanlar yada tonik sürdükten ve cilt toniği emdikten 15-20dk sonra pirinç kepeği+ nar çekirdeği yağını masaj yaparak cildinize yedirebilirsiniz.

Leke açıcı yağ karışımın kullanımı detayları için -> Karışımlarımın Mazlemeleri Ve Oranları yazımı okuyabilirsiniz.

Yine tca peeling uygulamasında olduğu gibi Peeling yapılacak yüzeyde açık uçuk bulunuyorsa, derin güneş yanığı, açık yara ve enfeksiyonlar varsa, daha önceden o bölgede derin bir soyma işlemi yapılmışsa bu yöntem kullanılmaz. Ayrıca aktif sivilcesi olan cilde ve ''Roaccutane'' tedavisi gören ya da yakın zamanda görmüş kişilere kimyasal peeling veya türevleri uygulanmaz, uygulayamaz.


 Glikolik Asitli Tonik Malzemeleri:

* %10 yada %25 Glikolik Asit Solüsyonu (Doa Kozmetik'ten alabilirsiniz)
* 150ml Gül Suyu ( veya 150ml lavanta suyu)

Glikolik Asitli Tonik Nasıl Yapılır?

Cildine tonik olarak kullanmak isteyenler ise %10 veya %25'lik glikolik asit ve bir şişe gül suyu yada lavanta suyu içine döküp, her kullanımdan önce 5 dk çalkalayım bir pamuk yardımıyla yine cildi çekelemeden, bastırmadan sürebilirler.

Cilt toniği emdikten sonra (yaklaşık 10-15dakika sonra) saf e vitamini ilave ettiğiniz melisa kremini sürebilir yada bitki yağları ile (nar çekirdeği, pirinç kepeği yağı, çörek otu yağı, macadamia yağı) cildinize masaj yaparak bakımınıza devam edebilirsiniz.

2 veya 3 gün arayla uygulayabilirsiniz ve özellikle gece temizlenmiş cilde uyumadan önce sürmenizi tavsiye ederim.

Uygulama Notları:

Benim gibi daha önce tca uygulamış kişilerin önce %10luk glikolik asitli tonik hazırlayıp kullanıp  tepkiyi görmelerini ve ciltlerini alıştırmalarını öneririm.

Eğer daha önce tca gibi kimyasal peeling solüsyonları kullanmamışsanız 2 yada 3 günde bir %25 Glikolik Asitli tonik uygulayabilirsiniz. 

Aynı tca peelingde olduğu gibi glikolik asit peeling sonrasında da cildinizi yüksek faktörlü güneş koruyucu ile korumalısınız. (50+ faktör)

Eğer yaz aylarında tatile gidip güneşlenmek gibi planınız varsa lütfen glikolik asit, glikolik asitli tonik, laktik asitli tonik uygulamayın!

Glikolik asitli tonik uyguladığınız sürece ve süreç sonrasında direkt güneş ışınlarına maruz kalamalısınız, yani direkt güneş gören bir yerde oturmayın  { İzmir''den örnek vereyim: Pasaportta direkt masaya oturmak yasak şemsiye altına, Kordon'da yine şemsiye veya tente altına. Ve 50+ faktör güneş koruyucu sürmeyi ihmal etmek olmazsa olmazlardan, gün içinde özellikle öğle saatlerinde tazelemek şart :)) }

Lütfen her sabah uyandığınızda yüzünüzü yıkayıp üşenmeden ''ay evdeyim nasıl olsa, güneş görmüyorum'' deyip güneş koruyucunuzu (50+ faktörlü olsun) sürmemezlik yapmayın! Ultraviyole ışınları pencere, perde dinlemeden evlerimize girebiliyor unutmayın.

Benim kullandığım koruyucu ise hem ekonomik hem kıvamı ile sürüş kolaylığı sağlayan Watsons firmasının İngiltere'den özel olarak kendi firmasına ithal edip bizlerin kullanımına sunduğu ''SOLAIT 50+ SPF VERY HIGH BABY''


Laptop, tablet, masa üstü bilgisayarı, televizyon, mikro dalga fırın gibi aletlerin yaydığı ışınlarında cildinize güneş misali etki ettiğini unutmayın. Sonra ''ay lady ben biraz renk değiştirdim, karardım, lekelendim'' derseniz anlarım ki güneş koruyucu sürülmemiş ! :))

Peki gelelim makyaja. Lütfen cildinizi kimyasal peeling sonrasında fondötene boğmayın, zaten bir kaç uygulamadan sonra ağır kapatıcılık etkisinde fondötenlere ihtiyacınız kalmayacak. Fondöten yerine güneş koruyucu özelliği olan bb krem kullanabilirsiniz. Yine 2 yıldır kullanıp memnun olduğum Watsons mağazalarından temin edebileceğiniz ''Pure Beauty Jasmine water bb krem (30spf)'' hem cilt tonunuzu bütünleyip hem cildinizi güneşten koruyacak. Cildinize uygulayıp hafif bir allık ve göz makyajınız ile gayet şık görüneceksiniz (: Renk olarak ise benim gibi beyaz tenlilerin çok memnun olacakları bir tonda.



%25 glikolik asitli tonik uygulamak isteyenler lütfen cildinizi zorlamayın, iritasyon yada hassasiyet hissederseniz uygulama aralığınızı uzatın! Cildinizde tca tipinde soyulma yaratırsa aynı tca peelingde olduğu gibi asla soyulma sürecine müdahale etmeyin veya elle soymayın. 


Bakımlı Günler dilerim.... :)

Güncelleme

Glikolik asiti nereden alacağız sorularına istinaen linkler şurda

Glikolik Asit %10
Glikolik Asit %25
Glikolik Asit %50

48 yorum:

  1. ladyciğim yeni konumuz hepimize hayırlı olsun...ama benim aklımda soru işaretleri oldu okuyunca. ben tca hiç yapmadım ve şimdi %10 luk glikolik asiti direkt olarak kullanıyordum. yazın güneşlenme gibi bir durumum olmayacak fakat yinede çok hassas bir tene sahip olduğum için sanırm yaz dönemi boyunca asit, asitli tonik hepsinden uzak durmam gerekicek gibi görnüyor yazını okuyunca öyle anladım ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tca dan uzak durulması gerektiği kesin tatlım ama glikolik asit %10 u veya laktik asitli toniği 50+ faktör güneş koruyucunu sabah uyandığın gibi uygulamak ve öğlen saatlerinde tekrarlamak, direkt güneş ışığına maruz kalmamak şartlarıyla kullanabilirsin :)

      Sil
    2. ladyciğim güneşlenmicem dedim ama öğretmenim ben daha geçen 23 nisan tören nedeniyle 3 saat güneş altında kaldım ne yazıkki ödüm koptu lekelenme yaşıcam hemen diye malum glikolik kullanıodum yaa....böle tören mören okul gezileri şunlar bunlar bol olur artık yaza gelioruz ya istda.bizde malum buralarda görev almak zorunda kalıyoruz.ne dersin glikolik asidi bırakayım mı bi süreliğine..yada ne tavsiye edersin onun yerine tonik olarak?

      Sil
    3. Bırakmak yerine güneş koruyucunu kullanmaya dikkat et tatlım. Gün içinde tekrarlarsan sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum. Elinden geldiğince direkt güneşte durma gölge yerlerde durmaya özen göster. Baktın içine sinmiyor bir süre ara verirsin :)

      Sil
    4. yok ladyciğm yok ben glikolik asidime eylül ayında tekrar başlamak adına bir veda edeyim...haftada bir gün falan mı kullansam yoksa...ama senden ricam o süreç içinde kullanabileceğim bir tonik tavsiye etmen olacak yaaa:(

      Sil
  2. Ladycim ben de glokolik 25 kullandim 2 kere 3.cuyu kalan glikolik asite su koyarak kullandim.ben temmuzda tatile cikacagim en azindan glikolik asit bitene kadar kullansam olir mu ki? Sivilce izlerimde ciddi bir azalma oldu cunku.bir de yazin ne kullanmaliyiz madem asit kullanamicaz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelim ama tatile gidip güneşlenirsen geri gelir o lekeler ve hatta daha çok lekelenirsin haberin olsun. Bence güneşlenme :) Özellikle yüzüne sık sık 50+ faktör koruyucunu sür ve yüzünü yakma esmerleştirme çaban olmasın...

      Sil
  3. Guneslenme kismi olmaz ama yaa;)) heleki yuzumu esmer seviyorum
    :)ben simdi glikolik asiti birakayim mi o zaman?:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedefcim biliyorsun ve bende ısrarla yazıyorum kimyasal peeling ajanları kullananlar asla güneşlenmemelidir! Kullanmaya başlamadan önce okumuş olmalıydın bunu... Lekelenirsen kesinlikle sorumluluğum olmadığını da belirteyim o zaman.

      Sil
  4. Biliyorum ladycim yazmissin ama ben sen yazini yayinlamadan kullanmaya basladim glikolikasit.en son 1 hafta oldu kullanali ve biraktim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence yine de yüzünü yakma çaban olmasın .)

      Sil
  5. ben %10 glikolik asit ve gül suyuyla toniğimi hazırladım.bir haftadır kullanıyorum.ama herhangi bir soyulma olmadı henüz.ne kadar süre sonra soyulma gerçekleşir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım bu oran cildi soymaz sadece cilde aydınlık ve sıkı berrak bir görünüm kazandırır. Saf olarak kullanmalısın soyulma için ki soyulma glikolik asitte tca gibi olmaz. Çok ince ve mikro şekilde kimi cildin yapısına göre ise pul pul oluşur .)

      Sil
  6. hmm anladım.ya ben beş gündür üst üste her gece toniği uyguluyorum.bugün cidimde kızarıklıklar oluştu.acaba ara vererek mi uygulamam gerekiyo?siz geceleri uyumadan önce uygulayın demişsiniz.ben de o yüzden her gece uyguluyorum.yanlış bişey mi yapıyorum acaba?ondan mı kızardı cildim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gece uygulanmaz tabii. Haftada 4 gün kullanın, bir gece uygulayın bir gece ara verin.

      Bastırarak sürmeyin, bu uyguladığınız oran kolay kolay kızartmaz cildi!

      Sil
  7. ya bi de birşey daha sorcam.güneş kreminin üzerine fondöten sürülebilir mi?eğer sürersek güneş kreminin etkisi azalır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürülebilir, etkisi azalmaz. Duvardan pay biçelim; astarın üstüne boya sürüldüğünde boyanın etkisi azalıyor mu ? :)

      Sil
  8. hmm peki anladım.çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Ladycim merhaba :) %10 luk glikolik kullanmaya başladım bende fakat direk uyguluyorum ben. Dün akşam 4. uygulamamı yaptım (2-3 gün ara vererek). Yüzümde yer yer lekeler mevcut fakat çok koyu değil bu yöntemle onlardan kurtulabilir miyim ? 3. uygulamamdan sonra yüzüm pütür pütür oldu dedim belli ki soyulacak fakat burnumun etrafında çok az bi deri kalkması oldu o kadar.Akşamkinde de aynı kabarmalar oldu fakat soyulma yok.Bu uygulamaya ne kadar devam etmeliyiz ve yüzümü yumuşak peeling pediyle ne kadar zaman sonra yıkayabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direk uygulayabilirsin kuuzm bende mesela 2 şişe %10luk bitirdim sade olarak.
      Kurtulursun pul pul soyup atacak. Kalan kabartılarda atacak kendini ama mutlaka ara ver. Duşta sıcak suyla iyice ıslanıp kabardıktan sonra çok zorlamadan nazikçe ovala dökülür fazlalıklar.

      Laktik asit yada glikolik asit kullandıktan sonra ekstra peeling etkisi yaratacak bişi kullanmamalısın.

      Uygulamayı bence eksik etme glikolik asit yaşlanma karşıtı bir asit aynı zamanda cildini taze ve dinç tutar kısaca genç cilt için silahımız glikolik asit .)

      Sil
    2. Layd laktik asit yada glikolik asitt kullandıktan hemen sonramı kullanmak yasak,ben hiçbirini uygulamadım çünkü,ama tca uygulamak istiyorum, verdiğin bilgiler harika bu arada:-)

      Sil
    3. En doğrusunu yapıyorsun tatlım, aslında öncesinde de kullanmayıp cildi yormamakta fayda var.
      Tca yaptıktan sonra veya glikolik, laktik asit kullanırken ve kullandıktan sonra cidden ihtiyaç yok.
      Türk kahvesi telvesiyle peeling yapılabilir ama aklında olsun, hem doğal hemde zararsız ;)

      Sil
  10. merhaba tatlım sana ne kadar teşşekkür etsem azdır ve bikere daha teşşekkür ediyorum çok güzel bilgiler paylaştığın ve öğrettiğin için.Şöyle söliyim bugüne kadar tca ve benzeri asitlerden hiç kullanmadım şimdi glikolik asit kullanmak istiyorum yüzüme. Cildimde nasıl bi değişim meydana gelecek onu merak ediyorum umarım kullandığıma değer.Sana danışmadan kullanmaya başlamak istemedim GÖZENEKLERİMİ SIKILAŞTIRIRMI??. Çünkü buna gerçektende ihtiyacım var hatta elimde olsa hepsini yok etmek istiyorum.Renk tonunda düzelme ve lekelere çözüm olur herlade yorumlardan okuduğuma göre.Glikolik asit uyguladığım günlerde asitin arkasından pirinnç k.p + nar ç. karışımınından uygularsam leke ve ton dengelenmesi için daha iyi olur heralde die düşünüyorum.Birde glikolik asidi boyun ve dekolte bölgeinde kullanabilirmiyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldin tatlım sefalar getirdin...
      Esas ben teşekkür ederim ilgi ve güveninize :)
      Glikolik asit çok güzel bir asit, laktik asit gibi cildi tahriş etmeden kızartmadan bakımı yapıyor. cildinin glikolik asite vereceği tepki tamamen cildinle, cilt tipin ve yapısıyla alakalı. Mesela ben 2 günde bir %10 glikolik asit uyguladığımda cildim hiç soyulmadı ama gözle görülmeyen bir soyulma olmuş ki cildim pırıl pırıldı.

      Glikolik asit sonrasında cildine kesinlikle pirinç kepeği yağı ve nar çekirdeği uygulamalısın sonuçları daha da güzelleştirir. Doğal olarak cildindeki değişimden pek memnun kalacağını düşünüyorum. Ekim ayı gelinde de 1-2 seans tca yaparsın oh mis bebek gibi bir cildin olur :)

      Sil
    2. Boyun ve dekolte bölgene kullanabilirsin ama bastırmadan uygula ve lütfen mutlaka 50+ faktör güneş koruyucu kullanmayı unutma...

      Sil
  11. Hanımefendi,sizinde kullanmış olduğunuz SOLAIT 50+ SPF VERY HIGH BABY krem ve diğer Solait kremlerde Gazıemır Optimum Watson mağazasında bir alana bir bedava kampanyası başlatılmış. Bayramdan sonra kampanya bitecekmis. Balçova Kipadaki Watsonda dün baktığımda böyle bir kampanya yoktu. Bilgilerinize ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle nezaketiniz ve düşünceli tavrınız için çok teşekkür ederim. Watsons yakın markajımda olan firmalardan, balçova kipa'dan 4 ağustos günü aldım bile :))

      Sil
  12. merhaba. ben %25 glikolik asit ve 150 ml lavanta suyu karıstırdım. ilk defa dün gece sıktım yüzüme ve pamuk yardımıyla yaydım (ne diyeceğimi bilemedim :) ) ardından e vitaminli melisse kremi sürdüm, sabah kalkınca da papatyalı sabunla yıkayıp 42 spf etkili bb kremimi sürdüm yüzüme, yalnız yanağımın küçük bi bölümünde yanıkvari bişey oluştu. su sıçramış gibi büyüklükte bi yer. bu neden oldu sence? ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oran yüksek gelmiş cildinize, aslında dikkat ederseniz yazının temelinde %10 glikolik asit ile yapıyoruz toniği. Bol bol nemlendirin ve 150ml lavanta suyu daha ekleyin. Sevgiler :)

      Sil
  13. teşekkür ederim bişey daha soracağım :)) dün watsonsa gittim bu güneş koruyucusu için sadece yazın satılır dedi. kız yanlış mı biliyor acaba. eğer doğruysa siz yazdan mı stok yapıyorsunuz? bu arada uzun zamandır takip ediyorum sizi kk'da da okurdum. iyi ki varsınız ne diyeyim :)) tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu öyle şey yahu. Bazı watsons çalışanları saçma sapan şeyler söyleyebiliyor böyle. Ne yani kışın güneş koruyucu kullanılmaz mıymış? Cidden şaka gibi bir cevap almışsınız.Lütfen başka bir watsons mağazasından gidip alın, hatta o acayip cevabı aldığınız şubeyi watsons merkezini arayıp şikayet edin. Mevsim değiştiğinde raftan ürün kaldırmak gibi bir politikası yok watsons'un
      Sevgiler ;)

      Sil
  14. Merhaba peeling deneyiminizi okudum .Kafama yattıgı için denemeyi düşünüyorum . Ben bir çok krem ,kullandım . Lazer yaptırdım hiçbir sonuç yok . Karaciger hastasıyım. Karaciger lekelerine iyi geldigini yazmıssınız . Ben %15 tca denemissiniz siz . Ben gidip medicalciden getirttirdimn bana %5 verdiler . Bu ilaç %15 denk dediler bu sizce dogrumu *kullanmalyım bir sakıncası olurmu cildime .. Bana yardımcı olursanız sevinrim. İvedilikle cevaplarınızı bekliyim . Teşekkürlerimi sunar , İyi akşamlar dilerim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba maalesef öyle bir şey yok. Bahsettiğiniz ilaç nedir yazarsanız sağlıklı ve doğru yorumu yapabilirim :)

      Sil
  15. Ladycim merhaba ben kusadasindan yaziyorum once paylastigin bilgiler icin cok tesekkur ederim.ben %15lik tca uygulamasi yaptim bugun 4.gunum.soyledigin sekilde soyledigin urunleri kullanarak yaptim,soyulmaya basladim.ben simdi tatilde oldugum icin uygulayabildim ama ise giderken boyle soyulmak biraz kotu olur.sormak istedigim,tca dan sonra tonikle devam etsem ama hangi tonik karisimini hangi oranda ve tam olarak ne zaman kullanmaya baslayayim.benim yagli bir cildim var,acik gozenekler dikkat cekecek kadar fazla ve siyah noktalarim var,beyaz tenliyim ve 30 yasindayim.bu uygulamadan sonra nasil devam etmemi onerirsin ki gozeneklerim sıkılassin,siyah noktalar kaybolsun.cok tesekkur ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      %10 glikolik asite devam edebilirsin. %10 glikolik asiti tonik şeklinde kullanmana gerek yok saf olarak sürebilirsin.
      2 günde bir geceleri temiz cilde uygula uyu ve sabah durula ve lütfen uygularken bastırmadan sür glikolik asiti cildine.

      Cilt temizliği de çok enemli, sebamed kompakt sabunu öneririm. Yaklaşık 7-8 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Hem siyah noktaları temizliyor hem çok güzel makyaj çıkartıyor ve yağlanmayı dengeliyor.
      Sevgiler :)

      Sil
  16. merhaba
    ben Antalya da yaşıyorum yoğun güneş lekelerim var yaş 38, yaşıma rağmen cildimde kırışıklığım yok. Yaklaşık 15-20 gün önce %25 lik tca uyguladım ancak yüzümün tamamına eşit ve yeteri kadar sürmedim galiba .. uygulamadan sonra bıyık bölgemde hafif yanaklara doğru koyu kahve leke oluştu, bol bol nemlendirici sürmeye devam ettim, ardından soyulmaya başladı kolay ve belirgin bir soyulma oldu.Yanaklarımda burun üzerimde ve alnımda çok ince ve hafif bir soyulma oldu. Bıyık bölgemde ki lekeler de gözle görülür azalma oldu ama çok çok hafif soyulan diğer bölgelerde lekelerim duruyor. Tekrar ne zamana kadar uygulayabilirim tca yerine glikolik asit uygulasam onda da cildimde koyu kahveye yakın soyulmadan önce oluşan renk değişikliği olur mu ?
    Verdiğiniz bilgiler ve bu blok için teşekkürler. Işıl ışıl bakımlı ciltler dilerim herkese :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama %15 tca çok ağır. Bu orana nasıl karar verdiniz ? Çok cesurca olmuş, biliyorsunuz ben en fazla %15 ve %20 tca uygulanmasını öneriyorum. Bence %20 tca alın ve onu uygulayın. Tca her zaman daha hızlı sonuç verir, hazır tca mevsimindeyiz tca' ya devam etmeniz en güzeli, lekeler gittikten sonra glikolik asit konusunu tekrar konuşuruz, olur mu? Ayrıca yaz kış cildinizi 50 faktörle korumayı ihmal etmeyin.
      Sevgiler :)

      Sil
  17. aksam glikolik asit uyguladigimda,sabah yuzumu yikadiktan sonra hemen bb kremimi kullanabiliyor muyum.tca gibi ozel bir dikat gerekli mi.paylastigin guzel bilgiler icin tesekkur ederim,operim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulayabilirsin tatlım ama bir iki gün sonra cilt hafif pütür pütür deri atmaya başlayacak, o dönemde türk kahvesi telvesi ile o atan derileri temizleyebilirsin cildinden.
      Bol bol yüzünü yıkamanı ve nemlendirici ile güneş koruyucunu ihmal etmemeni tavsiye ederim.
      Kocamaaaaan öperim sevgiler :)

      Sil
  18. Ladycim bir sey daha sormak istiyorum,cok sey sordum ama:)bolgda fotoyaslanma ile ilgili demissin ki tritenoin iceren kremler iyi gelir.ben se nette arastirdim acnelys diye bir krem var.yaptigimiz bu uygulamalarla beraber kullanabilir miyiz.ben melisa kremini de,onerdigin yaglari da kullaniyorum.Bu kremi kullansak nasil olur sence.ciltte bi toparlama,sıkılastırma etkisi yaratir mi.tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef tatlım. Kimyasal peeling asitler ile tretin, isotrexin gibi ilaçlar bir arada kullanılamıyor, çünkü içeriğindeki etken maddeler asitler ile reaksiyona sebep oluyor.

      Sil
  19. Merhaba lady subaru senin önerilerini uzun zamanr takip ediyorum bize boyle guzel bilgiler verdigin icin öncelikle tesekkür ediyorum (: benim cildimde cok koyu olmayan akne lekeleri bulunuyor asitleri direk uygulamak biraz gozumu korkuttugu icin %25 Glikolik asit ve lavanta suyu aldım doa dan ve soyledigin gibi tonik olarak kullanıyorum 2gundur. Bir de yine doadan baobab yagı aldım nemlendirme amaclı (: şimdi sana bir kac soru sormak istiyorum cevaplarsan da çooook mutlu olucam (:
    1. Olarak tonigi uyguladıgımda hafif bir karıncalanma ve kasıntı gibi bi his oluyor bu normal mdir ?
    2. Sorum da cildimde hafif bir kuruma kabuklanma oldu bu herzaman olurmu yoksa birkac uygulamadan snra cildim yenilenir ve kuruluk geçer mi ? Siz uyguladıgınızda ne gibi belirtiler oldu ?
    3.son sorum da burun kenarlarım ve cenem kızardı o bölgelere uygulamasam diger bolgelere devam etsem geçermi ki ? Şimdiden çoook teşekkur ediyorum (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tatlım, ben teşekkür ederim.
      O karıncalanma ve kaşıntı hissi çok normal.
      O kuruma ve kabuklanma da normal, cilt ölü hücre atıyor ki lekelerin olduğu deriyi değiştirecek, cildinin kuruması normal yani. İşte bu sebeple bol su içmeli ve cilt yapına ugyn bir nemlendirici kullanmalısın.
      Kızarıklık tahriş belirtisi bence biraz lavanta suyu ekle toniğine ve sürerken bastırmadan ugyula.
      Ayrıca 2 günde bir uyguluyorsan 3 günde bir kullan bakalım, kısaca uygulama aralığını uzat sonucu takip edelim ve tekrar değerlendirelim.
      Sevgiler

      Sil
    2. Yağ kullanmak yerine nemlendirici kullanıyorum kabuklanmalar gecti dediginiz gibi önce 3gune indirdm simdi tekrar 2gunde bir kullanıyorum kuruluklardan kurtuldum yumusacık oldu cildim. Ve leke gorunumu oldukca azaldı. Cok memnunum bu tonikten. (: vazgecilmezim oldu (: sayenizde yakında bb krem bile kullanmıycam sanırım. Cok tesekkur ediyor ve sizi takibe devam ediyorum. Bide kocaman öpüyoruuumm (:

      Sil
  20. merhaba ben daha evvel kimyasal peeling uygulaması yapmadım.sivilce izlerim ,pütürlü bi t bölgem ve acık gözenek problemim var.ilk etapta ne tavsıye edersınız soyulma aşamasında evden cıkamayacak hale gelır mı cildim yardımcı olursanız sevınırım

    YanıtlaSil
  21. Merhaba layd sabura
    Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum faydalı bilgiler öğrendim çok Sağolun
    Size bir kaç sorum olacaktı
    1- yüzüme Akşamlar yağ karışımı uygulamaya başlayınca göz Etrafında yağ bezeleri oluştu ne yapabilirim?
    2-cildimde hafif lekeler var Bunun için direk glikolik asidi uygulamaktan çekiniyorum tonik olarak kullansam olurmu

    YanıtlaSil
  22. Lady hanım merhaba benim size bir kaç sorum olacak cevap verirseniz cok memnun olurum..Öncelikle bizleri güzel ve doğru bilgilendirdiginiz ve her soruya cevap verdiğiniz için çok tesekkur ederim.38 yaşındayım sizden doa kimyayı öğrenince hemen araştırmaya başladım..ben gözeneklerim icin glikolik asit 10luk kullanıyorum hafif soyulmalar oldu tca yaşamıyorum kılcal damarlar fazla bu goruntuden çok rahatsız oluyorum,siyah noktaya ve yag butonlarina çok müsait, biraz lekelerim var göz kenarlarında hafif kaz ayakları başladı ne kullanmaliyim lütfen yardımcı olun..Birde 15 yasında kızım var yanaklarında sivilce lekeleri var çok rahatsız oluyor bize kimyasal peeling önerdiler ama oda çok külfetli olacak sizce kızıma glikolik asitli,tca mi yapmalıyım..Yardımlarınızı tesekkur ederim..

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)