17 Temmuz 2012 Salı

Kil Maskesi Evde Nasıl Hazırlanır?





Lavanta ile Kil Maskesi:  

Bir çay bardağı suya 1 çay kaşığı lavanta eklenip 1dk kaynatılıp demlenmeye bırakılır. 1 yemek kaşığı kile, pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar karıştırarak demlenen lavanta suyu ilave edilir.


 (Lavanta suyunun antiseptik, antibakteriyel ve doku yenileyici özelliği kil ile birleşip sivilce oluşumunu önler ve var olan sivilcelerin iyileşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunur)




Gül suyu ile Kil Maskesi :  

Bir çay bardağı suya 2-3 tomurcuk gül eklenip 1dk kaynatılıp demlenmeye bırakılır. 1 yemek kaşığı kile, pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar  karıştırarak demlenen gül suyu ilave edilir. 

(Gül suyu cildinize canlılık ve tazelik kazandırır, düzenli kullanımda ciltte lekeleri açmakta başarılı bir yardımcı olmakla beraber antiseptik özelliğiyle de cildinizi dış etkenlerden korur.)



Ihlamur ile Kil Maskesi: 

Bir çay bardağı suya 1 tutam ıhlamur eklenip 1dk kaynatılıp demlenmeye bırakılır. 1 yemek kaşığı kile, pürüzsüz krema kıvamına gelene kadar  karıştırarak demlenen ıhlamur ilave edilir.

(Ihlamurda bulunan C vitamini, P vitamini, reçine ve enzimler sayesinde cildinizi güçlendirip parlaklık ve canlılık vermesinin yanında, düzenli kullanımda cilt lekelerinin de açılmasında yardımcınız olacaktır)


Uygulama:

Cilde (boyun ve dekolte bölgenize de kullanabilirsiniz) kalın bir tabaka halinde yaptığımız karışım bitene kadar sürülür , 10-15 dk sonra hafif kurumaya geçtiğinde yumuşak hareketlerle ovarak çıkartılır, ciltte kalan kısmı ılık su ile durulanır. Haftada 2 defa uygulanabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)