23 Aralık 2012 Pazar

''Entele Kürü'' Nasıl Yapılır ? (Hızlı Uzayan ve Bakımlı Saçlar İçin)


Biz kadınların gerek kuaför kurbanı, gerek değişiklik ihtiyacı ile saçlarımızın boy ve şeklindeki istemli yada istemsiz değişimler en büyük rahatsızlık kaynağımızdır. Günümüz saç şekillendiricileri, saç rengimizde yaptırdığımız zıt kutup renk değişiklikleri saçlarımıza ciddi zararlar verir, ister istemez o güzelim saçlarımız makas ile muhatap olur.

Sonra başlarız arayışa, ''ee bu saçlar nasıl uzayacak şimdi''. 
İşte aynen şöyle; önce sağlıklı beslenme ve takviye bakımlarla efendim :)

İlk olarak gün içinde yeterli miktarda su içmeli, düzenli beslenmek ve gerekirse vitamin takviyesi almak ilk adımımız olmalıdır. Meyveyi, sebzeyi, eti, deniz mahsüllerini, sütü ve süt ürünlerini lütfen düzenli tüketin. Hem sağlığınızın hem sağlıkla uzayan saçlarınızın anahtarı ilk olarak beslenmeden geçer. 

Bir önceki yazımda ( ''Uzun ve Sağlıklı Saçlar için Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir'') saçlarımıza nasıl davranmamız gerektiğini, ne yapmamamız gerektiğini yazmıştım, lütfen önce bunu okuyup daha sonra bakım kürlerine başlayın. Gelelim sağlıklı saç uzatmada kullanabileceğimiz bakım kürlerine.

Hızlı Uzayan ve Bakımlı Saçlar İçin Entele Kürü Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
- 10 gram Entele Otu
- 2 su bardağı Elma Sirkesi
- 2 su bardağı Su

Yapılışı:

Bir daha başka amaçla kullanmayacağınız bir metal kapta (entele bitkisi; gıdalar, su vs ile temas etmesi ve tüketilmesi halinde toksik etki gösteren bir bitkidir kaynattığınız bu kabı daha sonra başka amaçla kesinlikle kullanmamalısınız!) yada küçük bir tencereye 2 bardak su, 2 bardak elma sirkesi ve enteleyi koyup, bu suyun yarısı buharlaşana kadar (yaklaşık 15-20dk) kaynatıyoruz. 

Soğuduğunda entele bitkisini içinden ayırıp, suyu fısfıslı bir şişeye aktarıp haftada 2 defa saç diplerimize sıkıp masaj yaparak yedirip saçımızı sadece bu bakım için kullanacağımız bir havlu ile sarıp 2-4 saat bekletiyoruz. 

(Sirke haftada bir defa az miktarda durulama suyuna eklendiğinde saçı canlandırır parlatır ama saç boylarınıza bu sıklıkla uygulamanız saçlarınızın sirkeden dolayı tabiri caizse kafanıza yapışmış etkisi görmesine sebep olur bu sebeple saç diplerinize uygulamalısınız)

2-4 saat bekleme süresinden sonra saçımızı şampuanınızla yıkayıp saç boylarını kremliyoruz.

Kür İle İlgili Dip Notlar:

Entele bitkisi biraz pahalı bir bitkidir ve yurdumuzda yetişmemekte ithal edilmektedir. [10 gramı 20-30tl aralığında satılmaktadır, pazarlık yapmayı ihmal etmeyin (: ] Doğal olarak sahteleri bulunuyor lütfen eklediğim resme dikkat edip öyle alın.

Çabuk yağlanan saç yapısına sahip olanlar, içindeki sirkeden dolayı saçlarının daha geç yağlandığını da gözlemleyecekler.

Yakşalık 2 sene önce kullanıp memnun kaldığım yöntemlerden biridir. Saçlarımda dolgunluk yarattı ve güçlü saç çıkışını destekledi. 

Kuaförüm röflemi yaptıktan sonra aynen şu şekilde isyan etti; 
'' yok artık! daha 1-2 saat oldu röfleni yapalı ne kullanıyorsun böyle sanki 3-5 gün olmuş gibi kendi rengini görüyorum''

Saçınızda röfle ve zıt renk geçişlerinden dolayı boyadan kaynaklı hasar varsa enteleyi saçınıza uygulamadan önce saç boylarınıza hindistan cevizi yağı + hint yağı+ badem yağı karışımını yada bir tanesini sürün sonra diplere enteleyi sıkın.

''Ay alnıma aktı, ay elime değdi zehirleneceğim'' diye korkmayın, ellerinizi güzelce sabunla yıkarsınız, saçınızda yara yoksa ve içmeye kalkmadığınız sürece problem yok. Saç derinizde yaratacağı kaşıntı ve yanma hissi dolaşım hızlandığı için tamamen sirkeden kaynaklıdır, lütfen tedirgin olmayın.

Bakın bende hayattayım :))


İlk uygulamalarda saçınızın dökülmesini bir miktar arttırabilir ama bu süreci zayıf ve zaten dökülecek saçların atılması olarak değerlendirin.

Saçınızın küre alışkanlık kazanmaması için turp kürünü 4 hafta uygulayıp 15 gün ara vermeniz de önemli.

Diğer kürlerde olduğu gibi kişilerin bünye ve saç yapısına bağlı olarak uzama ve gürleştirmede farklılık gösterir. 

Elimizde sihirli değnek olmadığının farkında olup, aşırı hızlı sonuç beklemeyip her şeyden önce sonuç alabilmek için (ki tüm cilt, vücut, saç bakım kürlerinde olması gerektiği gibi) istikrarlı uygulanması gereklidir.

Diğer saç uzatma kürleri için aşağıdaki yazılarıma da bakabilirsiniz...

1) B Vitamini (D-Panthenol) Hızlı Ve Bakımlı Saç Uzatmak

2) Hızlı Uzayan ve Bakımlı Saçlar İçin '' Sığır İliği Kürü'' Nasıl Yapılır?

3)
 Hızlı Uzayan ve Bakımlı Saçlar İçin '' Turp Kürü'' Nasıl Yapılır?


Bakımlı günler dilerim :)

2 yorum:

  1. tarifinize yürekten teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ben saçımı çam terebentin esansi kattıgım sampuanimla yikiyorum entele formulunu uygulasam ayni anda herhangi bir yanetkisi olur mu?

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)