17 Temmuz 2012 Salı

Leke Giderici Cilt Yenileyici Tonik

Leke Giderici Cilt Yenileyici Tonik


Malzemeler:


1 şişe %10'lik Laktik Asit (1 şişesi 20ml)
30 ml Gül Suyu
5 damla Pirinç Kepeği Yağı
5 damla Nar Çekirdeği Yağı
5 damla Kara Üzüm Çekirdeği Yağı
5 damla Lavanta Yağı



Kullanım:

Uygun bir şişeye malzemelerimizi ekliyoruz ve her kullanımdan önce çalkalayıp uygulamayı nemli bir pamuk yardımıyla cildimize yediriyoruz.

Kesinlikle bastırmadan uygulamalısınız, sanki yaraya pansuman yapar gibi, cildinizi nazik nazik sever gibi...

Sabahları ve akşamları yüz ( alın, burun, yanaklar, şakaklar ''göz altlarımız hariç'' ve çene) boyun bölgesi olmak üzere uygulayabilirsiniz.

Cilt lekeleriniz düzenli kullanımda azalmakla beraber cildinizde sıkılaşma, yenilenme etkisi yaratacak.

Eğer %20 laktik asit kullanacaksanız gül suyu en az 60-80ml arası olmalıdır.
(oran sorunsuz soyulma yapmıyor ama yaz mevsiminde en az 30+ faktörlü güneş koruyucu kullanmalısınız neticede mikro peeling yapıyor, içine eklediğim yağlar peeling yanında nemlendirme ve besleme, cildin yenilenmesine destek verecektir. Lütfen ultraviyole ışınlarına direkt maruz kalmaktan kaçınınız)

25 yorum:

  1. Süper bir tonik...Teşekkürler canım bizimle paylaştığın için..Yaklaşık 1 hafta oluyor kullanalı..Çok çok memnunum cilt'imde bıraktığı etkiden..:)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim güle güle kullanın (:

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim tatlım..:)

    YanıtlaSil
  4. Ben bu laktik asiti nerden bulabilirim. yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. www.doakozmetik.com
    bende buradan alıyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Tonikten önce yüzümü nar sabunuyla yıkıyorum. Sanki sabunla yıkayınca daha hassaslaşıyor, kıpkırmızı oluyor. Ama güzelde temizliyor. Ne yapsam acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tonik oranın yüksek geliyor olabilir mi tatlım?

      Ben nar sabunuyla birlikte kullandığımda yaşamadım bu problemi.
      Aslında bunu problem olarak nitelemek ne kadar doğru bilemedim şimdi.
      Ciltte yıkadıktan sonra oluşan geçici pembelik, kızarıklık sanki cilt dolaşımın hareketlendiğine, iyi olduğuna işaret gibi geldi.

      Bence çok rahatsız etmiyorsa gözlemleyerek devam et .)

      Sil
  7. Problem yok, sadece daha çok yanıyor daha çok kızarıyor. Sabunu sürekli kullanmıyordum başlarda. Bir haftadır düzenli kullanıyorum. Cildim kuru olduğu içinmi acaba, gerçi sabun iyice temizliyor galiba, ondan daha iyi işliyorda olabilir mi acaba. :D Toniğimin oranı düşük. 20 ml laktik asit. 20 gül suyu, 20 lavanta suyu. Bol bol nemlendiriyorum. Bu arada problem yok sadece bu aralar daha fazla kızardı onu merak ettim. Yoksa hem soyuluyor hemde cildime dokunduğumda pürüzsüz geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabunu gün içinde hangi sıklıkla kullanıyorsun? Sabah uyandığında ve akşam makyaj yaptıysan çıkartmak için kullan, makyaj yapmadıysan gece uyumadan önce yüzünü yıka toniğini sür uyu .)

      Oranın gayet iyi, ayrıca mevsim geçişi cildinde hassaslığa sebep olmuş olabilir.

      Söylemeden geçemeyeceğim tonik formülümü en iyi, kendine en uygun oranda yapıp uygulayan ve yine cildinin tepkilerini en başarılı takip eden takipçimsin.
      Gurur kaynağım, pisiciğim benim :))

      Sil
  8. Sabunu sabah ve akşam krem ve yağları sürmeden. Zaten sadece göz kalemi ve rimel kullanırım. Fondoten hiç kullanmadım, sevmiyorum. Teşekkür ederim. Sende büyük bir sabırla herkese yardımcı oluyorsun. Senin sayende :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedefim; doğru ürünlerin doğru şekilde kullanılması olunca, keyifle yardımcı oluyorum hepinize.

      Cildine ekstra kurutucu, alkol içeren şeyler sürmemeye özen göster bu dönemde.
      Düzenli miktarda su iç, sebze ve meyveyi eksik etme .)

      Sil
  9. Benim son sipariş gelince sorular da artmaya başladı, her başlığına birşey yazıyorum :) Burda da şöyle bir şey danışacağım; şimdi ben uzun yıllardır gül suyunu tonik olarak zaten kullanıyordum. Son 1-2 haftadır da buz olarak kalıp halinde sürüyorum ve ıslak halde cildin emmesini bekliyorum. İnanılmaz memnunum, sürekli niye daha önce yapmamışım diyorum.

    Şimdi laktik asiti aldım ve bu toniği yapacağım yalnız buzlu gülsuyundan da vazgeçmek istemiyorum. Sence cildi temizledikten sonra, önce yine gülsuyu buzunu sürüp onu emdirip sonra bunu sürsem (bunda da ıslak bırakıp emmesini bekleyeceğiz) bir zararı olmaz büyük ihtimal ama fazla mı gelir dersin ?

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle merhabalar ...

    Sayenizde Doa kozmetiği tanıdım sonra da bu laktik asitli toniği buldum ama elimdeki malzemelerle yaptım acaba yanlışım var mı diye sormak istedim amacım cildimi bir anda soymak değil lekelerimi hafifletmek onu da belirteyim.

    Şimdi %20 lik laktik asit 20 ml+30 ml lavanta suyu + 5-10 damla arası biraz göz kararı oldu pirinç kepek yağı ekledim. Ve bunu sürdüm.Yüzümü jel temizleyici ile yıkadıktan hemen sonra yaptığım için biraz yandı ve kızardı.Sizce bu karışım uygun mu ? İkinci olarak da bu toniği uyguladıktan sonra ozon yağı ya da pirinç kepek yağı uygulayayım mı? ya da nemlendirici mi kullanayım ?

    Şimdiden teşekür ederim çok sağolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım merhaba rica ederim bende ürünlerinden çok memnunum fiyatları uygunda olunca çok daha memnunum :)

      Laktik asitli tonik cilt hassasiyetine göre biraz kızarma ve yanma hissi vermesi çok normal ama bu yanma ve kızarma durumu ne kadar süre devam ediyor burası önemli.

      Eğer ciltte tahriş etme durumu varsa bu oranın ağır geldiğini gösterir, lavanta suyu ekleyip toniğini seyreltmelisin

      Bunun dışında yüzünü pek temizleyici jeller ile yıkama onların içindeki kimyasallar ile laktik asitli toniğin ters düşüyor hassasiyete sebep veriyor olabilir.

      Toniği uyguladıktan sonra ister ozon yağı, ister pirinç kepeği yağı istersen nar çekirdeği yağı uygulayabilirsin. Nemlendiriciyi sabah uyandığında yüzünü gece bakımından arındırdıktan sonra az miktarda uygulaman daha doğru olur .)

      Sil
    2. merhabalar, bloğunuzu ve yazılarınızı ve de süper tariflerinizi yeni keşfettim. ;Benim cildim arada sırada oluşan sivilceler ve zaman içerisinde oluşmuş çoğunlukla güneşe bağlı lekelerle ilgili sorunu var. Çok yağlı da değil çok kuruda değil, daha çok hassas cilt kıvamında denebilir.
      Bahsettiğiniz leke tedavisi için gerekli yağları, sabunları, lavanta suyu ve 10luk laktik asiti aldım. Sizden ricam bana günlük rutin bir bakım reçetesi yazmanız. (bunları hangi sırayla ve neleri nelerle karıştırarak kullanmam gerektiği hakkında) Yaşım 40. Size rahatsızlık vermemişimdir umarım. Yardımınız için peşinen teşekkürler, işlerinize kolaylıklar ve güzel günler dilerim. (çok uzun yazmışım, özür :)) Ebru

      Sil
    3. Merhaba hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :)
      Şimdi size yazarsam herkese yazmam gerekir, bu konu için örneğim var zaten aşağıya atacağım linke bakmanızı rica etsem :)

      http://ldysubaru.blogspot.com/2012/09/karsmlarmn-malzemeleri-ve-oranlar.html

      Sil
    4. teşekkürler ama linke tıklayamıyorum ya da kopyalayamıyorum :( o yazınıza bakmıştım ama sanırım daha spesifik bir rica olmuş benimkisi yine de saolun.. iyi günler dilerim..

      Sil
    5. Kahve molamı size ayırıyorum ama acilen bana elinizde olanları net olarak mail yoluyla yazar mısınız ? :)
      lady.subaruu@gmail.com

      Sil
    6. merhablar, çok özür dileyerek söze başlıyorum, dün bir daha bakamadım buraya oysaki siz incelik yaparak girmişsiniz. , özür dilerim, şimdi atıyorum e-mailkinize, ne zman müsaitseniz cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler şimdiden :) (ebrus72@yahoo.com'dan gelecek benim e-postam)

      Sil
    7. Bende özür diliyorum maillerimi sık sık kontrol ettiğim halde spam kutusuna düşeceği mailinizin aklıma gelmedi hemen yanıtlıyorum ;)

      Sil
  11. gül suyu yerine lavanta suyu kullansak olur mu?

    YanıtlaSil
  12. merhabalar..bu tonik hergün kullanılabilirmi acaba ? ve ben 28 yaşındayım uygun olur mu sizce ?

    YanıtlaSil
  13. merhaba,
    29 yaşındayım, çok hafif olan izlerim için kullanmaya başladım toniği, cildim sorunlu değil, aslında birkaç iz dışında neredeyse pürüzsüzdü, ama izlerimde pek bir düzelme olmadı. bir de arada sırada adet döneminde çıkan sivilceler için bu tonik pek işe yaramıyor, tca kullanmaya da korkuyorum, zaten yaz geldi, alternatif bir tonik tarifi var mı aktif sivilceler için uygulayabileceğimiz ? teşekkürler..

    YanıtlaSil
  14. Aynı sorun bendede var çok aşırı sivilceli ve yağlı bi cildim yok ama küçük küçük sivilceler hiç eksik olmuyo yüzümden hele adet döne minde laktik asit kullanmadım bişi diyemiyecem tavsiye varmi Lady çim?

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)