23 Temmuz 2012 Pazartesi

Leke Giderici Cilt Yenileyici Maske

Leke Giderici Cilt Yenileyici Maske


Malzemeler:
1 tatlı kaşığı Kil
1 tatlı kaşığı Pirinç Unu


4 tatlı kaşığı Gül Suyu
2 tatlı kaşığı Lavanta Suyu
1 tatlı kaşığı %20 Laktik Asit
3 tatlı kaşığı Pirinç Kepeği Yağı
1 tatlı kaşığı Nar Çekirdeği Yağı

Yapılışı:
Tüm malzemeyi homojen şekilde karıştırıp göz altları hariç cildimize bitene kadar pürüzsüz tabaka halinde sürüp 20-30dk bekletip, yıkıyoruz.
Haftada 1 defa kullanıma uygundur, düzenli kullanımda cildinizin yenilendiğini lekelerin ve ton farkının ortadan kalktığını göreceksiniz.

Güle güle kullanın (:

7 yorum:

  1. merhaba Lady, sizi kadınlar kulubünde tesadüfen gördüm. yazdıklarınızı okumaya çalıştım ve sayenizde doğal bakım için evde yapabileceğim şeyleri öğrenmeye çalışıyorum. bahsettiğiniz bütün yağları aldım.. lavata suyu hatta sabunlara bayıldımmm.. sormak istediğim cildim çok problemli değil sadece günlük bakım için sabah sabunlayıp gülsuyu ve lavata suyunu karıştırıp tonik yaptım ama laktik asit katmadım.. daha doğrusu laktik asit gerekli mi??? artı maskeler için de gerekli mi?? deride soyulma falan yapar denilmiş... çok yazdım ama merak ettim teşekkürer..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba(:
    Bende sabunlarını çok seviyorum (nane, bal süt ve nar favorilerim). Laktik asiti cilt gençleştirmek ve leke gidermek için bence mutlaka kullanmasın, hem nemlendirmeye katlı sağlıyor hem ölü deriyi minik minik pul pul atıyor günlük bakımında tamamlayıcı olur. Cilt yapına göre alacağın konsantrasyonu belirlemelisin, başlangıç olarak %10luk laktik asit yeterli gelir ( bire bir şekilde lavanta suyu veya gül suyu ilave edilecek). Gül suyunu da tavsiye ederim %100 doğal. Tonik olarak kullanmayacaksan maskelerde kullanmanı öneririm.

    YanıtlaSil
  3. Laktik aiti son siparişimde bende verdim, gelmesini bekliyorum. Sana da sorucaktım unutmuşum hala 20'lik mi kullanıyorsun ? Forumdaki sayfaları incelerken %40'lık sipariş verdiğini, kargoda kırıldığını tekrar sipariş vereceğini okumuştum (Hazirandı sanırım)

    Ben tonik karışımı için sipariş vermiştim ama onda hepsini kullanıyorduk, bu maske için ayrı bir şişe daha almak gerekecek sanırım. Maskedeki malzemeler 1 uygulama için fazla gelmiyor mu onu da merak ettim. Malum sonraki hafta kullanıma bekletemicez de, nasıl yapıyorsun acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maskelerdeki ölçülerim tam geliyor tatlım, yapıp belirlerdim o ölçüleri.
      40lık laktik asiti ekonomik olsun diye aldım :)
      Örnek yarım şişe kullanacağıma 1/4 ü kullanıyorum .)

      Sil
  4. ben hala yağa asit karıştırılmaz söyleminize takıldım kaldım..ama iki tarifinizde de var

    YanıtlaSil
  5. merhaba lady subaru benim dudak ustunde bıyık seklınde lekelerım var kapatıcısız dısarı cıkamıyorum bu tarıf bana uygun gelırmı

    YanıtlaSil
  6. slm lady subaru benim dudak ustunde bıyık seklınde lekelrım var bu tarif bana uyarmı

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)