24 Aralık 2012 Pazartesi

''Sığır İliği Kürü'' Nasıl Yapılır ? (Hızlı Uzayan ve Bakımlı Saçlar İçin)



Biz kadınların gerek kuaför kurbanı, gerek değişiklik ihtiyacı ile saçlarımızın boy ve şeklindeki istemli yada istemsiz değişimler en büyük rahatsızlık kaynağımızdır. Günümüz saç şekillendiricileri, saç rengimizde yaptırdığımız zıt kutup renk değişiklikleri saçlarımıza ciddi zararlar verir, ister istemez o güzelim saçlarımız makas ile muhatap olur.


Sonra başlarız arayışa, ''ee bu saçlar nasıl uzayacak şimdi''. 
İşte aynen şöyle; önce sağlıklı beslenme ve takviye bakımlarla efendim :)

İlk olarak gün içinde yeterli miktarda su içmeli, düzenli beslenmek ve gerekirse vitamin takviyesi almak ilk adımımız olmalıdır. Meyveyi, sebzeyi, eti, deniz mahsüllerini, sütü ve süt ürünlerini lütfen düzenli tüketin. Hem sağlığınızın hem sağlıkla uzayan saçlarınızın anahtarı ilk olarak beslenmeden geçer. 

Bir önceki yazımda ( ''Uzun ve Sağlıklı Saçlar için Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir'') saçlarımıza nasıl davranmamız gerektiğini, ne yapmamamız gerektiğini yazmıştım, lütfen önce bunu okuyup daha sonra bakım kürlerine başlayın. Gelelim sağlıklı saç uzatmada kullanabileceğimiz bakım kürlerine.


Hızlı Uzayan ve Bakımlı Saçlar İçin Sığır İliği Kürü Nasıl Yapılır ?



Malzemeler:
- 150 gram Sığır İliği
- 1 yemek kaşığı Çörek Otu Yağı
- 1 yemek kaşığı Hindistan Cevizi Yağı (orjinali katı yapıdadır)
- 2 tatlı kaşığı Lavanta Yağı (iliğin kokusundan rahatsız olmamanız için)

Yapılışı:

Sığır iliğini kasaptan alabilirsiniz. Bir metal kaba (büyük bir cezvede olabilir) 150 gram sığır iliğini, bir çay bardağı suyu ekleyip küçük parçalara ayrılana kadar iyice  kaynatıyoruz. (yaklaşık 3-5 dakika) 

Kaynayan yumuşayıp parçalanan iliğimize 1 yemek kaşığı çörek otu yağını, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ekleyip su ve posa ayırımını engellemek için blender da homojen olana kadar çekip, buz kalıplarına dolduruyoruz. 
(küçük yapıda olan ve silikon buz kalıbı kullanmanızı tavsiye ederim, her parça tek kullanımlık ve çıkartması kolay olur, kullanım miktarınız sabit olur. diğer kullanılacak porsiyonlarınızı difriz de muhafaza etmeniz kolaylaşır)

Uygulama yapacağınız zaman, bir küpü çıkartıp çay bardağının içine atıp çay bardağınızı da sıcak su dolu bir kaba oturtup eritip saç diplerimize masaj yaparak sürüp, başımıza streç ile sarıp yada bir poşet geçirip üstüne başımızın ısısını muhafaza etmesi için havlu ile sarıp 2-4 saat bekletiyoruz.

Saçtan arındırmanızın kolay olması için saçınıza önce parça parça (saçınızın ön kısmına biraz, yan kısımlara biraz, arka kısımlara da biraz şampuan sürüp yıkar gibi karıştırın) sonra saçınızı biraz ıslatıp devam edin, gerekirse tekrar şampuanlayın.




Kür İle İlgili Dip Notlar:


Haftada 3 kullanıma uygundur. Lavanta yağı hem saç derinizi dezenfekte etkisi ile destekleyeceği gibi sığır iliğinin kokusunun verdiği rahatsızlığın önüne geçecektir.

Hindistan cevizi yağının orjinali yani katkısız olanı katı yapıda olanıdır. Sıvı olarak satılanlar seyreltilmiştir, alırken lütfen buna çok dikkat edin %100 doğallık seyreltilmemişlik garantisi veren yerlerden alın.

Benim kullanıp memnun kaldığım yağları yazının sonundaki linkte belirteceğim.

Bölgesel saç dökülmeleri, saç dökülmeleri, güç uzayan ve uzamayan saçlar üstünde ciddi etkisi vardır. Ben dahil istikrarlı kullanan herkes memnun kalmıştır :)


İlk uygulamalarda saçınızın dökülmesini bir miktar arttırabilir ama bu süreci zayıf ve zaten dökülecek saçların atılması olarak değerlendirin.

Saçınızın küre alışkanlık kazanmaması için turp kürünü 8 hafta uygulayıp 15 gün ara vermeniz de önemli.

Diğer kürlerde olduğu gibi kişilerin bünye ve saç yapısına bağlı olarak uzama ve gürleştirmede farklılık gösterir. 

Elimizde hızlı saç uzatmak için sihirli değnek olmadığının farkında olup, aşırı hızlı sonuç beklemeyip her şeyden önce sonuç alabilmek için (ki tüm cilt, vücut, saç bakım kürlerinde olması gerektiği gibi) istikrarlı uygulanması gereklidir.


Kullanıp memnun kaldığım %100 saf ve katı formda ''Hindistan Cevizi Yağı'' na ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
Bu güne kadar deneyip en memnun kaldığı, %100 saf  ''Lavanta Yağı'' na ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Diğer saç uzatma kürleri için aşağıdaki yazılarıma da bakabilirsiniz...

1) B Vitamini (D-Panthenol) Hızlı Ve Bakımlı Saç Uzatmak

2) Hızlı Uzayan ve Bakımlı Saçlar İçin '' Turp Kürü'' Nasıl Yapılır?

3)  Hızlı Uzayan ve Bakımlı Saçlar İçin ''Entele Kürü'' Nasıl Yapılır?

Bakımlı günler dilerim :)

16 yorum:

  1. Canım ya nasıl nostalji yaptırdın bana. Şöyle bir 4-5 yıl kadar önce saçlarımı kısacık kestirince enteleyi öğrenmiş tırım tırım entele arar olmuştum. Daha o zamanlar küçücük grama 20-25 tl dedikleri için vazgeçmiştim. Uzun vadede baya bir yatırım gerektiriyor. Merak ettim şuan ne kadar acaba ?

    Sığır iliğini de yine o zamanlar öğrenip boyadan ve kansızlıktan aşırı seyreldiği için istemiştim ama nedense onu da temin edemedim bir türlü ve kaldı. Normalde entelenin 4-5 katı kadarını birkaç defa tek ürüne verdiğim oldu sırf saç çıkması için, serumlar, lostyonlar vs.. Artık bilemiyorum ki bu saatten sonra ilik saç çıkarır mı, yağlarla var olanları güçlendirmek adına bakım yapıyorum ama yenilerin çıkması için pek umudum kalmadı, yapmadığım da kalmadı yine de yok yok yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Entele bu aralar 10 gramı 20-30tl civarında satılıyor tatlım sanırım.
      Sığır iliğini kullanan herke çok güzel sonuçlar aldı, bende ocak ayında sinameki ile döüşümlü yapmayı planlıyorum :)

      Saç bakımı yaparken 2 şer tane bemix evigen eklemen de ciddi fayda sağlar tabi gün içinde bol su tüket, meyve sebzeyi, düzenli beslenmeyi ihmal etme.

      Sil
    2. Bemiks evigen bepanthen'i hep kullanıyorum, 2 litre su da zaten rutinim. Sebzeciyim ve hemen her sabahta 1-2 yumurta yemeye dikkat ederim. Akdeniz anemisiyim, kronik kansız, o saçlarıma çok etki ediyor maalesef. Bilemiyorum ya gidenler geri gelmeyecek sanırım. Sığır iliği ne kadarmış ? Son hamle belki bir girişirim, en azından onu da denemedim demem.

      Sil
    3. Canım kasap ne kadar isterse ama geneli 1-2 tl yada ücretsiz veriyor:)

      Sil
  2. Teşekkürler. :D Keratin maskem geldi ama şu an kullanmaya kıyamayacağım. Saçımı boyatınca, yani birkaç ay sonra herhalde. O zamana kadar bekleteceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana da geldi son alışverişimde çok sevdim :))

      Sil
  3. Çok özür dileyerek bir biyolog olarak not düşmek istedim. Suna Dumankaya!nın da bu tarz bir reçetesi (!) var. Bunlarla saç filan uzamaz. Saç mineral destek ve içeriden beslenen bir deri uzantısıdır. Bu tip yağlarla saç derisi sürülenin %2-3'ünü çeker, şampuan yaptığınız an ilikle bıraktığınız minerallerin tamamı saç derisinden akar kazınır. Saponifikasyon İLİĞİN" tutunasını engeller. BOŞUNA BÖYLE İŞLERLE UĞRAŞMAYIN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Elbette vardır. Sizin gibi eğitimini almış kişilerin yorumları benim için çok değerli öncelikle bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

      Şimdi birde diğer taraftan bakalım, bu kürleri kullanıp saçları sağlıklı hale gelen, hacim kazanan, hızlı uzayanlara ne diyebiliriz peki :)
      Şahsen kendimde kullandım, tecrübeyle sabittir..

      Sil
  4. Sığır iliğinin gercekten faydasını gördu,ünüzmü? Saçlarım gittikçe seyrekleşiyor ne yapacagımı şaşırdım. Kazıtmayı bile düşündüm ama cesaret edemiyorum. Faydalıysa siğir iliğini denicem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet faydasını gördüm hatta uygulayacağınız zaman erittiğiniz parçaya bemix ve evigen ilave edin istikrarlı kullanın :)

      Sil
  5. Erkeklerde bir ise yariyor mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette özellikle saf b vitamini ile beraber kullamanızı da tavsiye ederim.

      Sil
  6. birsey sormak ıstyrm ben bu malzemelerı hazrladm ancak su koymayı unuttum yanı kemıkılıgını koyup erittim suan buzlukta hazır su kullanmadm sacıma bı zararı olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzluktan geri çıkartıp suyla kaynatın tekrar ;)

      Sil
  7. Ben de değişik bir çeşidini yapmıştım bu maskenin; bir çok doğal yağ ve sığır iliğini karıştırarak. Hindistan cevizi yağı yoktu. Çok ağır kokmuştu ve ben çok miktarda sürdüğümden mi bilmiyorum, çok akışkan bir madde olduğundan saçımdan akıp her yerime bulaşmıştı. Streç falan da sarmama rağmen işe yaramamıştı. Zaten streç sanıyorum akmasını önlemektense yağı kafaya hapsetmek ve havlu ile sarmak için kolaylık sağlamak.
    Şu an Dax Supergro kullanıyorum, çıkarmak, arındırmak için de Nude Organics şampuan. Dax maske bitince bu karışıma tekrar başlayacağım. Hindistan cevizi yağı da katmayı düşünüyorum ki önceki gibi cıvık cıvık bulaşan bir şey olmasın, biraz katılaşsın, böylece akmaz sanıyorum.

    Ama saç uzatmada ve bakımında önemli bir şey var ki; beslenmek ve gerekli vitaminleri kullanmak. Yoksa boşuna oluyo..

    Tavsiyem bir doktora gidip, düzenli bir beslenme, önerdiği vitaminler, saçı ıslakken taramamak ve pamuklu yerine saten yastık kılıfı kullanmak gibi etkileyecek alışkanlıklar da edinmek. Tek bir müdaheleyle olmuyor, saç bakımı ve uzatmak bir bütün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok doğru tavsiyeler, eklemelerin için çok teşekkür ederim Sevgiler :)

      Sil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)