4 Eylül 2012 Salı

Karışımlarımın Malzemeleri ve Oranları


---- Nemlendirici ----

* 100ml Fesleğen Kremi yada Melisa Kremi ( 1 y. kaşığı fesleğen, 1 y. kaşığı melisa kremi şekilinde de olabilir)
* 10ml saf e vitamini

# Eski nemlendirici kabınızı sıcak suyla ve deterjan ile güzelce dezenfekte edip durulayın, kremi koyup 10ml saf e vitamini ilave edin, iyice homojen olana kadar karıştırın oldu size çok güzel bir nemlendirici. Özellikle tca sürecinde bunu öneriyorum artık çünkü saf e vitamini cildin çok daha hızlı toparlanmasına yardımcı oluyor. Malum e vitamini hücre yenileyicidir. Cildinizdeki değişimi gün gün seyredin...
(melisa, fesleğen, laktik asit, pirinç kepeği yağı kısaca diğer ürünleri aldığınız yerden alabilirsiniz)

Günlük yada gece kullanımına uygundur


---- Yağ Karışımı ----


* 1 y. kaşığı Pirinç Kepeği Yağı
* 1 y. kaşığı Nar Çekirdeği Yağı

*1 y. kaşığı Macadamia Yağı
* 1 y. kaşığı Kara Üzüm Çekirdeği Yağı

# Elinizde ki yağlara göre aynı ölçüler ile karışımı değiştirebilirsiniz, ben bu oranda karışım yaptım kullanıyorum.


Haftada 2-3 gece yüzünüzü sabununuz ile yıkadıktan sonra tüm yüzünüze (4-5 damla yeterli gelir) parmak uçlarınızla aşağıdan yukarıya masaj yaparak uygulayın.

#Bu karışıma  son zamanlardaki gözdem macadamia yağını ekledim, çok güzel emiliyor, şahane bir ışıltı bırakıyor 


---- Kil Maskesi ----


* 1 tatlı kaşığı Kil
* 4 tatlı kaşığı Gül Suyu veya Lavanta Suyu (elinde gül suyu, lavanta suyu olmayan normal su kullanabilir)



# Denedim kızlar kıvamı tam oluyor, tüm cildinize sürün ister hafif kuruduğunda ovarak çıkartık ister kuruduğunda eliniz su alıp yuvarlak hareketlerle durulayın 


(Sivilce problemi olanlar: Tariften bir tatlı kaşığı gül suyu yada lavanta suyu çıkartıp 1 tatlı kaşığı %25lik glikolik asit yada %20 laktik asit ekleyebilirsiniz).

* 1 çay kaşığı pirinç kepeği yağı yada nar çekirdeği yağı ekleyebilirsiniz

(Tarifim Gingseng katkılı kil içinde geçerlidir)
Cilt tipinize göre haftada 2 gün yapabilirsiniz



---- %20 Laktik Asitli Tonik ----

* 1 şişe %20lik Laktik Asit (1 şişesi 20ml)
* 60ml Gül Suyu yada Lavanta Suyu (hassas cildi olanlar 90ml kullanmalı)
* 5 damla Pirinç Kepeği Yağı
* 5 damla Nar Çekirdeği Yağı
* 5 damla 
Kara Üzüm Çekirdeği Yağı
* 5 damla Lavanta Yağı

#Sabahları ve akşamları yüz, boyun bölgenizi bir pamuğa damlatıp silebilirsiniz.


(Oran sorunsuz soyma yapmıyor ama güneş koruyucu kullanmalısınız neticede mikro peeling yapıyor, içine eklediğim yağlar peeling yanında nemlendirme ve besleme, cildin yenilenmesine destek verecek)


#Lütfen toniği diğer tonikler gibi cildinize bastıra bastıra uygulamayın, cildiniz ıslansın ve o şekilde kurusun, kuruduktan sonra tekrar sürün ve yine kurusun. Bastırırsanız tahriş eder.


Oranın cildinize çok geldiğini düşünürseniz 30ml daha gül suyu veya lavanta suyu ekleyebilirsiniz.

Evet gelelim haftalık rutin bakım planımıza. Evinizin, sosyal hayatınızın ve işinizin durumuna göre sizler sıralamayı değiştirebilirsiniz.


* Kil maskesi / haftada 1-2 defa
* Yağ karışımı / haftada 2-3 gece
* Ozon yağı / haftada 1-2 gece 

* Laktik Asitli Tonik / Gece yatmadan önce yüzünüzü yıkar ve toniğinizi uygulayıp uyursanız etkisi daha iyi olur.

Bakım gecesine örnek vereyim:

*Kil maskenizi sürüp kuruduktan sonra yıkar yağ bakımı uygulayabilirsiniz, sabah uyandığınızda yüzünüzü nar sabunuyla yıkayıp toniğiniz ile silebilirsiniz sonrada nemlendircinizi sürüp tamamlarsınız 


* Laktik Asitli Tonik / Gece yatmadan önce yüzünüzü yıkar ve toniğinizi uygulayıp 10 dk sonra da istediğiniz yağ bakımınızı yapıp uyursanız etkisi daha iyi olur.

Bakım gecesine örnek vereyim:

*Kil maskenizi sürüp kuruduktan sonra yıkar yağ bakımı uygulayabilirsiniz, sabah uyandığınızda yüzünüzü nar sabunuyla yıkayıp toniğiniz ile silebilirsiniz sonrada nemlendircinizi sürüp tamamlarsınız .





Güle güle kullanın bakımlı arkadaşlarım

Uyarıcı Bilgilendirme: Her Hakkı Saklıdır ©

Bu Web Sitesi ve tüm sayfaları Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na tabidir ve içeriğine ilişkin her türlü ses, görüntü, yazı içeren bilgi, belge ve her türlü fikri ve sınai haklar ile tüm telif hakları ve diğer fikri ve sinai mülkiyet hakları tarafıma aittir. Bu Web Sitesinin yapısı ve içeriği, sitede kullanılan her türlü görsel malzeme Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.
Internet sitesinde bulunan hiçbir bilgi; önceden izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden, kod ve yazılım da dahil olmak üzere, değiştirilemez, kopyalanamaz, çoğaltılamaz, başka bir lisana çevrilemez, yeniden yayımlanamaz, başka bir bilgisayara yüklenemez, postalanamaz, iletilemez, sunulamaz ya da dağıtılamaz. Sitenin bütünü veya bir kısmı kaynak gösterilmeden başka bir web sitesinde izinsiz olarak kullanılamaz...

70 yorum:

  1. teşekkürler lady bu yazdıklarını liste yapıp banyoma astım.. sayende artık kendi nemlendirici , tonik ve bakımlarımızı yapıyoruz... tabi DOA ya da teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
    Doa ya kesinlikle çok teşekkür ediyoruz, güvenli ve kaliteli ürün temini baş adresimiz:)

    YanıtlaSil
  3. merhabalar lady subaru :)) ben de argan yağını araştırırken gördüm sizin önerilerinizi kadınlar kulübünde. argan yağı almıştım ( sanovital-gold aldım)2 gece denedim çok memnun kalmadım. sizin önerilerinizden etkilenip çuha çiç.-nar çiç.-üzüm çek.-kayısı çek. ve buğday yağı aldım. bunları 2 şer kapak karıştırdım. ama benim cildim kuru aslında biraz. çllerim var ama ben memnunum onlardan. leke sorunum yok yani.42 yaşındayım ve benim asıl problemim gözaltı kırışıklarım. bir de dudak çevresi fazlalaştı bu ara :(( gözkapaklarım düşük. cildimin geneli kuru sayılır ama burun ve çene arada yağlı olabiliyor. bana ne önerirsiniz? bilgi verirseniz çok sevineceğim. şimdiden çok tşk ler :)) ben de bilgilerinize takibe başladım artık ^_^

    YanıtlaSil
  4. bu arada bepanten aldım, içine 1 evingen, 3 er damla üzüm çek. ve kayısı çek. yağı koydum. ama henüz kullanmadım. açık kalıp biraz koyulaşmış loreal gençlik iksiri göz kremim vardı. bu gece ona da yarım evingen, 3 er damla da yine üzüm ve kayısı çek. yağı ekledim. denemek için sürsüm. sanırım iyi oldu. bir de günlük loreal gençlik kremine de yarım evingen ve 2 şer damla üzüm ve kayısı çek. yağı ekledim. bu kremlerde sorun olur mu acaba bu karışımlar? kırışıklık doldurmak için ne tavsiye edersin bana? derin göz, dudak ve alın ortası mimik kırışıklığı için. bir de mavi anemon çiçeği yağını aktar tavsiye etti. sence nasıl? aldığım yağlar shiffa home ve blue ocean. aktar soğuk presli iyi yağlar dedi, aldım. tekrar çok tşkler faydalı bilgilerin için:)))

    YanıtlaSil
  5. shea butter, kakao ve ozon yağı da almayı düşünüyorum. macademia fındığı yağı da çok iyiyimiş ama nerde bulunur bir bakacağım :))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba. Yaşınız itibariyle cildin kolejen üretimi azalmış doğal olarak kırışıklık oluşmuş. Önerdiğim yağlar ne derece etki eder bu aşamada tam yorum yapamıyorum, sanırım daha ciddi takviye ürünlere ihtiyacınız var.

    Nar çekirdeği yağını tavsiye ederim. Haftada 3-4 gece masaj yapar sabah uyandığınızda yıkarsınız. Evigen'li nemlendiricinize devam edin cildinizi nemsiz bırakmamalısınız kırışıklıkların temellerinden biri nemsizliktir. Mavi anemon çiçeği yağı diye birşey yoktur varsa bile içeriği eser miktardadır lütfen inanmayın (likit parafin, pamuk yağı, zeytin yağı ile seyreltilmiş demek istiyorum) :)

    YanıtlaSil
  7. merhabalar. laptobum bozuktu uzun süredir nete pek giremedim. çok tşkler bilgileriniz için. ben de doa ile görüştüm. yağlardan alacağım. cildime her gece krem sürüyorum. sürmediğimde hele bu sıralar hava değişiminden sanırım kuru oluyor.gündüz de sürüyorum artık. cilt bakımında tamamen organik ürünler kullanmak istiyorum artık. göz kremi alacağım parabensiz ve parfümsüz bir krem bakıyorum. organik yaşam ve bakım için çalışmalar yapmak istiyorum artık :))) böyle bir dünyada zor ama. cilt losyonumu da kendim hazırlayacağım. en iyisi doa dan saf yağları alıp kullanmak. sağlık, başarı, mutluluk, huzur ve şans dolu günler dilerim ^_^

    YanıtlaSil
  8. Doğal ürünler kullanmak her zaman daha iyidir hele hele güvenilir bir kaynaktan temin edebiliyorsak. Göz çevrenize hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.

    Bakımlı günler dilerim:)

    YanıtlaSil
  9. mrb lady subaru paylaşımların için çok teşekkürler, önerdiğin karışımları hazırladım daha 2 gün oldu kullanmaya başladım şimdiden cildimdeki değişim muhteşem. benim cildimde yer yer kızarıklık halinde minik sivilce izleri var, umarım bu karışımları kullanınca geçer.yalnız şimdilik güneş koruma kremi edinemedim, shea butterı güneşten koruma için kullanabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  10. Merhaba düzenli kullandıkça etkileri daha da çok seveceksiniz. Laktik asitli toniği kullanın sizilce kurutma konusunda çok başarılı ve zaten cildi mikro peeling yaparak yenilediği için lekelere elveda :)

    Shea butter yeterli olmaz güneş koruma konusunda güneşe direkt maruz kalmayın sorun olmaz .)

    YanıtlaSil
  11. teşekkür ederim ladycim, 24 yaşındayım ama yıllardır pürüzsüz bir cildim olmadı sayende olacak inşallah inanıyorum, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim esas güveniniz inancınızdan dolayı ben teşekkür ederim, dediğim gibi düzenli kullanın çok çok memnun olacaksınız :)

      Sil
  12. buarada söylemeden geçemicem nar sabunu harika, boşuna marka temizleyicilere çok paralar vermeyin, teşekkürler doa kozmetik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nar sabunu kesinlikle şahane ve 'Nane', 'zencefil', 'okaliptus', 'atkestanesi&susam&mentol' sabunlarınıda mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim .)

      Sil
  13. mrb ladycim, bu karışımları yaklaşık bir aydır düzenli bir şekilde kullanıyorum,burnumun üzerinde yazdan kalma sivilce izleri vardı tamamen yok oldu diyebirim, yalnız şu ara yine kaşlarımın üzerinde birkaç minik sivilce çıktı moralim bozuldu,herneyse laktik asitli tonik yüzümde herhangi bir soyma yapmadı bu normalmi?çevremdekiler sen baya beyazladın diyolar çok hoşuma gitti:))hatta karışım tariflerini iş arkadaşlarımda istedi onlarada vericem,birde bende ozon yağı yoktu ozonlanmış kayısı çekirdeği yağı var onu kullandım arada bi fark varmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal tatlım bir süre sonra o minik çıkanlar çıkmayacak. Toniğini düzenli kullanmaya devam et. 15 yaşında kız kardeşimin sivilcelerini nar sabunu, nane sabunu ve laktik asitli tonik kullanarak bitirdik, prensesim pek mutlu :))

      Benim kullandığım ve önerdiğim ozon yağı çok farklı. O aktarlarda gördüğünüz sıvı olanlardan değil, jel yapıda. Zeytin yağı, 110 saatin üzerinde ozon gazına tabii tutulmuş.

      Bir çoğunuz biliyorsunuz bu karışımlarımın malzemelerini (laktik asit, gül suyu, tca, bitkisel yağları, sabunlarımı) DOA KOZMETİK'ten alıyorum. Hem %100 orjinal yağlar hemde fiyatları uygun :)

      Genel bir uyarı yapayım; lütfen laktik asitli toniğinizi yüzünüze bastırarak sürmeyin, tahriş eder... Yaraya pansuman yapar gibi, tampon metodu uygulayın.

      Bakımlı günler dilerim :)

      Sil
  14. Merhabalar,

    Yağ karışımını haftada 2-3 gece sürüldüğüne göre diğer geceler ne sürüyorsunuz ?

    Ve güneş koruyucu olarak hangi markayı kullanıyorsunuz ? onunda organik içerikli doğalı olsa ne iyi olurdu diye düşünüyorum, fiyatı da uygun olsun adı da Doa olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.

      Normalde yağ bakımı yapmadığım gecelerde laktik asitli toniğimi sürüp uyurum ama
      bazen sadece melisa kremi yada fesleğen kremi bazende sadece gül suyu kullanabiliyorum. Kısaca değişken bir programım var.

      Watsons ''jasmine water bb krem'', yine watsonsta satılan ''solait 50+ very high baby (100ml beyaz ambalajda olan)koruyucu'' ve sebamed 50+ koruyucu kullanıyorum.

      Ama bütün yazı solait ve jasmine bb ile geçirdim memnunum .)

      Sil
  15. Bu arada bende şuan henüz açılmamış 50 ml body shop'un E vitamini serisinin nemlendiricisi var. Ona 2 ampul Evigen yeterli olur mu sence yoksa 3 mü dersin ? Ve bepanthen ampulümde var onu da koymayı düşünüyorum. Esasında geçen yıl yine normal bir nemlendiriciye 1'er bepanthen-evigen-bemiks koymuştum (bemiks kokuyor o yüzden gece kullanırdım) yüzüm parıl parıl parlardı baya memnundum fakat sen diğer ikisini kullanmıyorsun sanırım. Bepanthen'i ilaç sınıfında gördüğünü forumda okumuştum, ama içeriği iyi. Hücre yenilenmesini sağlıyor vs.. Yine koysam mı ne dersin ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette çekmecede duracağına kullanın bitsin .)
      2 tane ekleyip kıvamına bakın eğer çok sıvı halde değilse 3. evigen ampulü eklersiniz.

      Bemiksin kokusunu ben ciltte hiç sevmiyorum ama saç bakımı yapacağım zaman özellikle saç derisine bakım yapacağımda bakım yağlarına ekliyorum.

      Bepanthene gelirsek ampul olanını değilde tüpte merhem şeklinde olanına cildin alıştırılmasına karşıyım, bir sürü etken madde var onun içinde.

      Ampul formunda olan bepantheni ekleyin tabi ikisinin içeriği birbirinden farklı .)

      Sil
    2. Nemlendiriciye 2 evigen 2 bepanthen ampulu ekleyip elimde sürerek denedim de o yukarıda bahsetiğim sağlıklı parlamayı yapanda bemiksmiş yalnız. Onu da gece kremimde diğerleriyle eklicem artık. Gece koksa da problem değil :)

      Eklemeyi unuttuğum bir noktada yine yukarıda bahsettiğim geçen yıl bu 3 ampulu eklediğim nemlendiricim tahrişlere, sıyrıklara, yaralara inanılmaz iyi geliyordu. Örneğin şuan ilk aklıma gelen kaş alırken (çoğumuzda olur) cımbızın ucu keskinse deri inceliğinden dolayı tahriş, küçük deri açılması olur. Hemen kremi sürerdim hafif bir yanmadan sonra kızarıklığı hemen aldığı gibi ertesi güne de hiçbirşey bırakmazdı. Burdan da 3 ampulün hücre yenileme ve tedavi etme konusunda gerçekten başarılı olup işe yaradığını anlayabiliyoruz.

      Bunları gündeme getirip forumda ve burada paylaşıp yaygınlaştırman da gerçekten çok iyi oldu. Ellerine sağlık diyorum :)

      Sil
    3. Bemix evigen bepanthene bu vitaminler kesinlikle cilde ve saça çok iyi geliyor. Ciltte kesik sıyrık yara hatta ayakkabı tahrişini azalttığına iyileştirdiğine bende katılıyorum.

      Elimden geldiğince sesimi duyurup gerçeklerden haberdar etmeye çalışıyorum, desteğinize çok çok teşekkür ederim :)

      Sil
  16. merhaba lady ben bu bakım işlerine yeni başlayacağım yüzümde eskiden kalma sivilce lekeleri ve malesef aktif bi kaç sivilce var ve ten rengimin koyulaştığını farkediyorum:( önerilerine uyarak kayısı çek. kara üzüm çek. ve nar çek. yağı, nar sabunu tca %15lik ve melisa kremi aldım. şimdi sormak istediğim bi kaç şey var:laktik asitli tonik yapmadım ben deep clean in toniği var bende onu kullansam bunlarla birlikte zararı olur mu toniği düzenli kullanmalı mıyım yoksa nar sabununun gözenekleri kapatıcı özelliği var mı? çok uzun yazdım biliyorum ama beni aydınlatırsan çok sevinirim. emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım merhaba.
      Hayır başka toniğin içine kesinlikle laktik asit koyma, içinde onların bi sürü kimyasal madde var laktik asitin onlardan biriyle tepkimeye girebilir.

      Eğer tonik yapmak istiyorsan yine saf gül suyu veya lavanta suyu alıp içine laktik asit eklemelisin. (kısaca içinde ekstra bişi olmamalı)

      Hiç bir ürün gözenek kapatmaz tatlım sadece sıkılaştırma yapar, sabun, krem ve benzeri şeylerden bunları bekleme. Yüzey gerilimi arttıkça, cilt nemlendikçe cilt toparlanır.

      Nar çekirdeği yağından haftada 3-4 gece 4-5 damla alıp cildine masaj yaparak uygula. İçerdiği yağ asitleri cildine işlesin zamanla değişimi çok seveceksin :)

      Çok teşekkür ederim.

      Sil
  17. 1 sise laktik asitin icine 1 sise gul suyu mu dokecegiz?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 şişe gül suyu yada lavanta suyunun içine 1 şişe laktik asit ekleyeceğiz .)

      Sil
  18. merhaba ben laktik asitli toniği ve yağ karışımını düzenli kullanıyorum çok memnunum fakat dün kil maskesi yaptım 5-6 tane sivilcem çıktı. glikolik asitle peeling yapıcaktm ama napsam karar veremedim sivilcelerimide nası kurutsam bilemedim yardımcı olurmusunuz =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönemsel hormon değişiminden çıkacaklar normal. Lütfen müdahale etme bir aspirini 1 kaç damla suda ezip sivilcelerin üstünde bekletmen faydalı olur ;)

      Sil
    2. Bazen kil maskesinin öyle etkileri oluyor, normal. Cilt altındakileri yüzeye çıkartıyor. Düzenli kullanınca bir şey kalmıyor. İki haftada bir maske değişikliği yapmak daha güzel sonuçlar da veriyor. Örneğin 2 hafta kil, 2 hafta maya vs.

      Sil
  19. melisa kremin içine 10 ml e vitamini demişsiniz de 10 ml tam olarak kaç çay kaşığı yapar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çay kaşığı hesabına gerek yok doa kozmetik zaten e vitaminini 10ml olarak satıyor :)

      Sil
  20. doğru söylüyosunuz dikkat etmemişim :) birşey daha sorcam.başka bir yerde glikolik asitli tonik tarifi vermişsiniz ama o tarifte laktik asitli tonikteki gibi yağ eklememişsiniz karışıma.burda verdiğiniz tonik tarifinde laktik asit yerine yüzde 25 glikolik asit ekleyip diğer malzemeleri aynen burdaki gibi eklersek bi sorun olur mu?gözeneklerimizi sıkıştırmak için glikolik asitli tonik kullanmak daha faydalı olur mu?şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağ eklenmesi isteğe bağlı tatlım şart değil yani. Ama glikolik asiti o kadar yüksek oranlı hazırlamayın bence .)

      Sil
  21. yüzde 20 glikolik asit+60 ml lavanta suyu karıştırsam nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şişe gül suyuna %10 glikolik asit uygun olur :)

      Sil
  22. sevgili lady teşekkür ediyorum. malzemelerim geldi 3-4 gündür kullanıyorum şimdilik bi fark yok gibi tonikteki laktik asit fazla geldi galiba gül suyunu 40 ml yaptım yine de yüzüm kızardı sanırım 60 ml iyi olacak bundan sonra hergün heyecanla sonucunu bekliyeceğim birde kullandığın güneş koruyuculara baktım ama nette fondoten gibi bişey çıktı pek anlayamadım cahilliğimi maruz gör ;) selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette 3-4 günde mucize olmaz. Unutmayın cilt sorunlarınız bir günde oluşmadı, hoş bir günse oluşanlar da 1 günde çözülemez!

      Oranı seyreltmelisin gül suyu ilave et. BB krem değil sizin ihtiyacınız, bildiğimiz klasik 50+ faktörlü güneş koruyucu kullanmalısınız. Kesenize en uygun markayı seçip alın .)

      Sil
  23. Merhaba canım, İzmir karsıyaka'dan selamlar. Yüz için yağ karışımını bende denemek istiyorum. Birde cok güzel ışıl ışıl uzun saçlarım vardı, maşadan dolayı yandı ve koptu. Şimdi kalanları :) kurtarmak istiyorum. Saçla ilgili yeni ürünler ve araştırmalar hakkında bilgi verirsen sevinirim. İyi çalışmalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin sefalar getirdin hemşerim :)
      6-7 tane saç bakım kürüm var onları mutlaka incele, toparlar saçlarını.
      Sevgiler.

      Sil
  24. Merhaba, ben 16 yaşındayım. Cilt tipim karma. Yukarıdaki karışımları uygulamak istiyorum. Öncelikle %20'lik laktik asitli tonik cildime ağır gelir mi? Yanak bölgemde seboreik dermatit var. Fakat ağrılı ya da kaşıntılı değil. Sadece kızarıklık şeklinde. Yanak ve çene bölgem kuru ve pul pul dökülüyor. Karışımlar bana uygun mudur? Şimdiden teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum öncelikle yaşın henüz çok küçük ergenlik evresindesin. %20 çok ağır gelir sana %10'luk Laktik Asit alman daha doğru olur. Seboreik için shea butter kullanabilirsin. E vitaminli nemlendirici cildini epey bir dengeye sokar. Uygundur karışımlar ama lütfen oranları yükseltme kullanırken. Çok öpüyorum sevgiler :)

      Sil
  25. Çok teşekkürler hem tatlılığınız hemde bilgece yorumlarınız için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim kuzum keyifle yardımcı oluyorum .)

      Sil
  26. Merhaba, Benim de bir sorum olacak. Cildim çok kuru. Burdaki yorumların ve cevaplarınızı tek tek okudum ama yine de sormadan geçemedim. Laktik asitli tonik yaptığımda ciltte soyucu etkisi mi olucak? Zaten yetrince kuru cilt bir de soyulursa baş edememkten korkuyorum. Yoksa az önce Doa kozmetikten bir sürü yağ ve lakstik asiti sipariş geçtim, onaylama aşamasında vazgeçtim. Önce size danışıp yönlerdirmeniz doğrultusunda yeniden sipariş vereceğim. (Bu arada yaş da 41) Teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlım laktik asit cildi soyuyor pul pul. Soysun cildinizi sorun olmaz alttaki taze cildi ortaya çıkartır gerektiği şekilde nemlendirdiğinizde hiç sorun olmaz.

      Sil
  27. merhaba lady ben senin tavsiylerine uyarak karısımları yaptım ilk günler cok güzel bir gelişme vardı...cok mutlu oldum...fakat 5gün sonra cildimde ufak ufak sivilce gibi birsey cıktı..laktik asitl,i toniği kullanıyorum...fakat oranını normal ciltler için yapmıısım ..hassas ve kuru bir cildim var .simdi oranını degiştirdim.cildimde soyulmalar baslamak üzere ve kasıntı oluyor...ama aynı zamanda o sivilcelerr var minik minik...tedirgin oldum bana lütfen bir akıl ver...kullanmaya devam etmelimiyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım onlar tahriş belirtisi sivilce değil oranı düşürmen iyi olmuş sana ağır gelmiş demek ve lütfen bastırmadan sür cildine, uygulamanı da 1 gün sürüp bir gün sürmeyecek şekilde ayarla.

      Sil
  28. Sanırım Lady bizi duymuyor NERGİS taş. Ben de hassas ve kuru ciltliyim. Lady'den cevap gelmeyince %5 lik laktik asit aldım ve gül suyu oranını 1/2 şişe olarak kullandım. Laktik asitli tonikte ne iyi geldi diyebilirim ne de kötü. Ancak Narlı sabun cildimi çok kuruttu ve onu bıraktım. 2-3 gün cildimi nemlendirmek için her şeyi yaptım. Ben buradaki tavsiyeler doğrultusunda birçok yağ ve krem aldım. Ama kimse bunlardan mucize beklemesin bence. Son iki haftadır düzenli kullanıyorum. Gözlemlerime göre olumlu bir gelişme yok. Olumsuzluk ise Narlı sabunun cildimi çok ama çok kurutması oldu. Bu da bir kullanıcı yorumu olsun. Tabi Lady yayınlarsa :) Bu arada amacım eleştirmek değil, bir kullanıcı olarak görüşlerimi belirtmektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogda direniş olduğunu yazmıştım sanırım yeterli olmamış, açıkçası ülkem sıkıntı yaşarken bende direnişe iştirak halinde olduğum için cevap alamadınız!

      Hepsinden önce cildinizi iyi tanımalısınız. Nar sabunu yağlı ciltlere iyi gelir demek sizin kuru cilt yapınız var kullanımı kesmeniz iyi olmuş. Ayrıca bu bakımlar zaman içinde sonuçlar verir 2 haftada mucize beklemek büyük hata olur doğal olarak sizin negatif yorum yapmanıza da sebep olur. Aylar hatta yıllar içinde oluşmuş cilt sorunlarını 2 haftada çözemeyiz.

      İstikrarlı şekilde doğal ürünlerle devam ederseniz sonuç alırsınız ki sonuç alan bir sürü kişiyi hem burada hemde Kadınlar Klübünde referansım olarak görebilirsiniz.

      Sil
  29. Macadamia yağından memnun kalmadım onun yerine baobab yağı kullanıyorum ben. Babobab yağı, nar çekirdeği yağı, e vitamini, üzüm çekirdeği ve pirinç kepeği yağ karışımı bir harika. Hangisinden dolayı bilmiyorum ama bu karışımı sürüp yattığımda sabah gergin bir yüzle uyanıyorum. Bir sürüp birgün sürmüyorum ama harika bir karışım. Sağlığım elverdikçe asla ırakmam bu karışımı tabi burda Doa Kozmetik'e de sonsuz teşekkürler. Sana da sevgili Lady Subaru, Sayende öğrendik bunları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçindeki yağ asitleri cildine çok iyi geliyor demek ki :)
      Sizlerde benim gibi sonuç aldıkça çok mutlu oluyorum , esas ben sizlere çok teşekkür ederim. :)
      Sevgiler...

      Sil
  30. Hanımefendı ıyı gunler. Yukarıda vermıs oldugunuz e vıtamınlı
    bakım kremıne bır kac damla Pirinç Kepeği Yagı,Nar Çekirdeği Yağı
    Macadamia Yağı ve Kara Üzüm Çekirdeği Yağı ,,hindistan cevızi yagı,
    baoba yagı bı kac damla olacak sekılde katılrsa sızce ıyı bır bakım
    kremı olabılır mı? Eger olur dersenız bu karısımın oranları ne kadar
    olmalı. Amacım hem yuz hemde goz cevresı ıcın kullanabılecegım
    bı krem olsun istiyorum. Bu krem yaz kıs sabah aksam kullanılabılı
    nırmı? Cildım gunese karsı asırı hassas,yuzumde ve vucudumda asırı ben var
    ,vucudumdan bazıları daha once alındı,bu sebepten dolayı dıkkat etmem
    gereken,eklememem gereken malzeme var mı sızce? Bu arada 50 faktor
    gunes kremını kullanmaya basladım(Solaıt marka) Umarım sizi soru ve
    sorunlarımla sıkmamasimdır. Saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim sıkılmak ne keline yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana ve lütfen aklınıza takılan ne olursa olsun sorun elimden geldiğince bilgim tecrübem dahilinde yanıtlarım...

      Elbette kremin içine ikişer damla ekleyebilirsiniz özellikle gece kullanımı için daha uygun bir krem haline gelir ama dediğim gibi gece kullanımı daha doğru olur çünkü cilt yağlardan dolayı gündüz parlama yapar.

      Gündüz kullanımı için sadece e vitaminli nemlendirici hazırlamanız daha iyi olur. Hatta firma nemlendirici cilt serumu çıkarttı onuda deneyebilirsiniz.

      Yine yukarıda dediğim gibi bunu göz çevresi dahil tüm cilde uygulayabilirsiniz sorun yaratmaz.

      Solait çok isabetli bir seçim olmuş sanırım 3 yıldır kullanıyorum tüm ürünlerinden memnunum :)

      Sil
    2. Hanımefendi,sabrınıza hayranım. Forum sitelerinde açmış
      olduğunuz konularda bıkmadan verdiğiniz cevaplar, manevi
      beklenti haricinde bir beklentiye girmeden yardımcı olmaya
      çalışmanız insanlarda hayranlık uyandırıyor. İlgi ve alakanızdan
      dolayı tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

      Sil
    3. Teşekkür ederim, elimden geleni yapmaya çalıyorum :)

      Sil
  31. Merhaba lady subaru karışımı, kil maskesini, kremleri,toniği, sabunları, önerdiğin güneş kremini bir senedir kullanıyorum ve inanılmaz derecede memnun kaldım.her sabah aynaya baktığımda sana dua ediyorum Allah senden razı olsun. Fakat bu bir sene içinde bütün problemlerim geçmesine rağmen burnumdaki siyah noktaları ve yağlanma problemini geçiremedim yıllardır denemediğim yöntem kalmadı, yüzümün diğer kısımlarında hiç problem olmadığından yalnızca burun kısmına fondoten sürüyor ve o şekilde kurtuluyorum burnumdaki siyah noktalardan.senden başka kimsenin bu sorunu çözebileceğini sanmıyorum.
    Bir de gözlerimin altı ve kaş ile göz arasında kalan mesafe kıpkırmızı ne yaptımsa ona da bir çözüm bulamadım nedeni ne olabilir? Ve nasıl geçirebilirim?
    Cevapların için şimdiden çok teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, şifa olsun. Çok seviniyorum sizlerden böyle güzel haberleri aldığımda :)
      Yağlanma cildin sebum üretiminden kaynaklı. Cildini sebamed kompakt sabun ile yıkamaya alıştır. Hem makyajı çok güzel çıkartıyor hem cildinin yağını dengeler hemde siyah noktaları temizler. Mümkün oldukça yağlı, baharatlı yiyeceklerden uzak dur.

      O kızarık kısma pişik kremi uygula bakalım 2 günde bir nasıl sonuç alacaksın :)

      Sil
  32. merhabalar. benim gözeneklerim çok açık acaba %10 glikolik asitten kullansam bi faydası olur mu yada siz başka bişey önerebilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette etki eder :) 2 günde bir geceleri temiz cilde bastırmadan sürüp uyuyun, sabah durulayıp, nemlendirip, güneş koruyucunuzu sürün.

      Sıcak duştan ve yüzünüzü sıcak suyla kesinlikle yıkamayın. Bu gözeneklerin açılmasına sebep oluyor.
      Ilık su her zaman iyidir. Soğuk suyla ara ara yıkayın cildinizi gözeneklerinizin toparlanmasına yardımı olur.

      Sil
  33. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. 48 yaşındayım cildim susuz şimdiye kadar sadece sebamedin sabnunu ve güneş koruyucusunu kullandım.ama sizin sitenizi keşfettikten sonra bende kullanmak istiyorum.cildim problemli bir cilt değil çok fazla kırışık da değil karma ve hassas bir yapısı var neler önerirsinizsimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  35. canım merhaba blogunu yenı kesfettım nıye bukadar zaman once gormemısım saskınım.Herkese sabırla verdıgın ılgılı tavrın cok hosuma gttı.Benımde bakım yapmam gerekıyor.Son zamanlarda cenemde ve yuzumde sıvılceler cıktı malsef ız kaldı.Kırmızı kırmızı gecmıyo ne yaptıysam bu formuller gecırrmı yasım 24.Karmadan yaglıya donuık cıldım var burnumdada sıyah nokta ve yanaklarda buyuk gozenekler aman Allahımm acıl cozum bulmam lazımm lutfen bana yardımcı ol canımm :( Bırde nar sabunu onermıssın banada onerecegın sabun var mı ?

    YanıtlaSil
  36. Blog yazılarınızı severek okuyorum tebrik ederim. Size bir sorum olacak dermaroller denediniz mi?

    Dermaroller 0.5mm ile cildine uygulama yapıp birer ampul evigen ve bemiks uygulayıp bepanthol krem veya shea yağı uygulamayı düşünüyorum. Fikrinizi merak ettim.

    YanıtlaSil
  37. Merhaba,
    Bloğunuzdaki faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Nemlendirici için verdiğiniz tarifte Melisa ve Fesleğen Kremi demişsiniz ancak Doa Kozmetikte bu ürünleri bulamadım. Bunun yerine ne kullanabiliriz ? Ayrıca Laktik Asitli Toniği ve yukarıda örneğini vermiş olduğunuz haftalık bakım örneğini 16 yaşındaki kardeşim uygulayabilir mi ? Yaklaşık 7 ay roaccutane tedavisi gördü. İlaç sonrasında yüzündeki akneler ve bezeler geçti ancak daha sonra akneleri artarak çıkmaya devam etti. Şu anda ilaç kullanmıyor bu bakım örneğine başlayabilir mi ? Son olarak bu aylarda laktik asitli tonik uygulanır mı ? Cildi soyma özelliğinden dolayı ilkbahar döneminde de kullanılabilir mi ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
  38. Merhaba,
    Bloğunuzdaki faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Nemlendirici için verdiğiniz tarifte Melisa ve Fesleğen Kremi demişsiniz ancak Doa Kozmetikte bu ürünleri bulamadım. Bunun yerine ne kullanabiliriz ? Ayrıca Laktik Asitli Toniği ve yukarıda örneğini vermiş olduğunuz haftalık bakım örneğini 16 yaşındaki kardeşim uygulayabilir mi ? Yaklaşık 7 ay roaccutane tedavisi gördü. İlaç sonrasında yüzündeki akneler ve bezeler geçti ancak daha sonra akneleri artarak çıkmaya devam etti. Şu anda ilaç kullanmıyor bu bakım örneğine başlayabilir mi ? Son olarak bu aylarda laktik asitli tonik uygulanır mı ? Cildi soyma özelliğinden dolayı ilkbahar döneminde de kullanılabilir mi ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler..:)

    YanıtlaSil
  39. merhaba lütfen kafam çok karıştı. şimdi ben 22 yaşındayım cildim kuru sorunsal bir cildim yok ama mimiklerim fazla. nemlendirici olmadan kurak toprak gibiyim. ben loreal skin prfect kremini kullanıyorum çok memnunum onun içine e vitamini koysam gene aynı başarıyı sağlar mı ? ve başka yerlerdede yazınızı okudum önceden kayısı çekirdeği kremi ve kara üzüm varken şimdi melisa demişsiniz? yağlarda aynı şekilde değiştirmişsiniz hangisini yapacagımda aklım karıştı. birde yüzümde tüylenme olmasından çok korkuyorum. ayrıca göz kremi kullanıyorum lorealın onun içinede e vitamiini koyulurmu? lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  40. merb, bloğunuzda verdiğiniz bilgiler çok güzel. 40 yaşındayım göz ve yüz bakımı için önerebileceğiniz cilt kremi veya yağları varmıdır. çok teşekkürler şimdiden....

    YanıtlaSil
  41. 40 yaşındayım ve cilt bakımı için hem cilt hemde göz bakımı için kullnmam gereken yağ veya bakım kremi tavsiyeniz varmıdır. ilgiliniz için şimdiden çok teşk ederim.

    YanıtlaSil
  42. Merhaba çok güzel bir blog teşekkür ederim. Cildimdeki gözenekler için laktık asitli tonigi mi yoksa glikolik asit tonigini mi önerirsiniz çok teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)