2 Eylül 2012 Pazar

Ozon Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl kullanılır?


Ozon Gazı:
 Ozon esasen bir gazdır, kimyasal olarak, Ozon gazı O3, olarak gösterilir.  Yani 3 oksijen atomundan oluşan molekül yapısına sahip bir gazdır ve atmosferin üst katmanlarında yer alır. Gökyüzü mavi görünmünü bu gaza borçludur.  
Ozon gazı, dünyayı güneşten gelen radyasyona karşı korumaktadır.



 Atmosferin üst katmanlarında UV ışınlarının basıncı alt katmanlarında yıldırım çakması sonucu oluşan elektrik basıncı oksijeni parçalar ve bunun sonucunda, canlılığın devamı için son derece hayati öneme sahip ozon tabakası oluşur. 
Ozon birçok ülkede gıda tekstil ve sağlık sektörlerinde yaygın bir şekilde alternatifsiz dezenfektan olarak kullanılmaktadır.


Ozon gazı depolanamayan stoklama imkânı olmayan bir gazdır. Ozonun stoklanamamasının sebebi bulunduğu ortamın sıcaklığı ile ozon gazı hızla ham maddesi olan oksijene dönüşmektedir.


Ozon Yağı:
Bitkisel yağların, ozon gazına maruz bırakılmasıyla oluşturulan yağa ozon yağı denilmektedir. Ozonlanmış yağın kalitesi, yağın ozona tabi tutulma süresi ve muhafaza şartlarına göre belirlenir. Kaliteli bir ozon yağı, yağın ozon jeli kıvamına gelene kadar ozonlanması ile elde edilir. Jel kıvamına gelen yağın içerdiği ozon daha fazladır. Her halükarda ozonlanmış bir yağ ısıya maruz kalırsa, içerisindeki ozon ayrılır. Dolayısıyla, ozon yağının nakliyesi, depolanması ve tüketiciye ulaştırılması soğuk lojistik zincir ister.


Ozon Yağı Faydaları:
Ozon yağı içerdiği yüksek ozon sayesinde, ciddi dezenfektan bir malzemedir. Vücutta uygulanan bölgede kan dolaşımını arttırır, bu sebeple, ufak şişlik ve morarmaların azaltılmasına yardımcı olmaktadır.
Ayrıca selülit vb. görünümün azalmasına yardımcı olduğu bilinmekte, ozon terapi merkezlerinde kullanılmaktadır. Cildinizi nemlendirmek, kan dolaşımını arttırmak için ozonlanmış zeytin yağını kullanabilirsiniz. Ayak bakımında, özellikle rahatlatıcı olarak kullanabilir, istenmeyen koku oluşumunu azaltabilirsiniz. 
Cildin sıkılaşıp elastikiyetini tekrar kazanmasına yardımcı olur.  Göz altı kızarıklıkları, şişlikleri ve koyu renkli halka görünümünü düzenli kullanımda giderir.
Temiz cilde, yeterli miktarı alıp  parmak uçlarınız ile 5dk masaj yapıp sabah uyandığınızda yıkayabilirsiniz. Haftada 4-5 gece kullanılabilir.
Göz çevresinde haftada 4-5 gece sürüp sabahları yıkayabilirsiniz, göz çevresi şişlikleri, koyu renk halkalar dolaşımın hızlanması sayesinde düzenli kullanımda geçecektir.

9 yorum:

  1. Canım ben son siparişimde ozon yağı da aldım. Forumdan okumuştum, kaptaki suyu boşaltıp hemen buzluğa koydum. Az önce ilk kullanımımı yaptım ama sıkıntı oldu biraz. Yağ donduğu için bıçakla bir miktar kazıyarak aldım. Cilde sürdüm yapış yapış ve zor dağılıyor. Bu detayları forumda okumamışım herhalde. Normalde sen nasıl uyguluyorsun, mümkünse buzluktan alış şekliyle beraber detaylı anlatırsan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım zaten kullanacağın kadar miktarı çay kaşığının ucuyla çıkart öyle kullan.
      Parmak uçlarının ve cildinin ısısıyla çabuk yayılır cilde. Diğer yağlar gibi sürme ozon yağını en az 5 dk çok yönlü masaj yaparak (göz çevresi ve göz altları dahil) sür.
      Kıvamı yoğun olduğu için garip geldi sana şimdi zamanla alışırsın :)

      Sil
  2. Merhaba, ozon yagını nerden aldınız ve markası nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben www.doakozmetik.com 'dan almıştım.
      Sevgiler :)

      Sil
  3. merhaba, ben baktım ama doakozmetıkte artık yok. sız artık kullanmıyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanıyorum.
      Daha önce satışı zamanında fazla alıp buzluğa stoklamıştım :)

      Sil
  4. merhabalar ozon yağı göz çevresi kırışıklıklarına göz altı morluklarına ve yüzdeki ince veye kalın çizgilerin azalmasına yardımcı mıdır bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yardımcı olur bende annem de kullanıyoruz faydalı bir ürün :)

      Sil
  5. Azon.yagi cilleri.yok.edermi

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)