18 Ekim 2012 Perşembe

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 4


Elma Yağı: Bebeklerde karın bölgesine uygulanacak masajla gaz alma etkisine sahiptir. Kuru ve çatlak ciltlere iyi gelir.



Fesleğen Yağı: Selülitte masaj ve banyo, enfeksiyon ve soğuk algınlığında masaj ve banyo, saç kepeklerine karşı masaj ve banyo şeklinde uygulanır. Gaz söktürücü ve idrar yolları antiseptiği olarak kullanılır.Cilt bakımında kullanılmaktadır. İştah açar. Mideye faydalıdır. İdrar arttırıcı ve gaz söktürücü etkiye sahiptir. Yatıştırıcıdır. Ağız yaralarını tedavi eder. Baş ağrısı ve migrende kullanılır. Selülitte etkilidir. Arı sokmasında faydalıdır

Fındık Yağı: Kuru yıpranmış ciltlerde cilde yoğun nem, parlaklık ve canlılık kazandırır. Hamilelik ve doğum sonrasında oluşan çatlakların ve deformasyonun giderilmesinde, kaş kirpik uzatmada kullanılır. Masaj yağlarında baz yağ olarak kullanılabilir. Vücuda kuvvet verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Varis tedavisinde faydalıdır. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek taşını düşürür. Kumları döker. Bağırsak solucanlarını düşürür. Sara hastalığında faydalıdır. Saçkıran hastalığında kullanılır. Doğum öncesi, doğum sonrası cildin esnekliğini sağlamak ve cilt çatlağını önlemek amacıyla masaj yapılarak kullanılır. Saç dökülmesini durdurur. Kuru ve yıpranmış ciltlere faydalıdır.

Greyfurt Yağı: Selülit tedavisinde etkilidir. Ruhi yönden uyandırıcı, moral yükseltici, tazelik vericidir.Çok yorgun ve depresyonlu hallerde, buluğ çağındakilerin hassas zamanlarında kişiye kendine olan güvenini sağlar.

Gül Yağı: Huzursuzluk ve depresyonda parfüm olarak kullanıldığında etkilidir. Ruhsal gerginlik için masaj, banyo ve parfüm, düzensiz regl ve menapozda karın ve bel bölgesine masaj, zihinsel bulanlıklıkta tüm vücuda masaj, banyo ve parfüm, gözlatı morluğunda masaj şeklinde uygulandığında faydası görülmektedir. Boğaz hastalıklarında gargara yapılarak kullanılır. Doğum giderir. Antiseptiktir. Koku verici olarak kullanılır. Cilde canlılık verir. Cildi gerginleştirir. Cilt temizliğinde kullanılır.

Günlük Yağı (Sıgala Yağı): Nedensiz korkular ve kabuslarda masaj, buğu ve banyo, erken yaşlanmada tüm vücuda masaj ve banyo, romatizma ve arterit problemlerinde masaj şeklinde uygulandığında faydalı olmaktadır. Antiseptic özelliğe sahiptir.

Hardal Yağı: Haricen kullanıldığında kanı cilde toplama ve ağrı kesme özelliği olduğu bilinmektedir. Genellikle romatizma ve kireçlenme ağrılarında bazı diğer yağlarla karıştırılarak kullanılır. İştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcıdır. Akciğer zarı iltihabında kullanılır. İç organlarda biriken kanı dışarı atar. Beyne faydalıdır. 

Haşhaş Yağı: Harici ağrı dindirici olarak, özellikle diş hekimliğinde kullanılır. Tohumlarının yağı ise, tohumları soğukta tazyik edilmesi suretiyle elde edilen yağdır. Soğukta elde edilen yağın bileşiminde asitler az, sıcakta elde edilen yağın ise asitleri fazladır. Soğukta elde edilen yağ, bazı merhemlerin bileşimine girer. Sıcakta elde edilen yağ, yemek yağı ve sanayide sabun yapımında kullanılır. İçerdiği zehirli maddeler dolayısıyla, hekim kontrolü ve tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.Ağrıyı keser. Tansiyonu dengeler. Kabızlığı giderir. Öksürüğü keser. Uyku verir. Saçı uzatır. Haricen yaralara sürülürse etki gösterir. 

Havlıcan Yağı: Mîde ağrilarina, eksimelerine romatizma ve kulunca iyi gelir. Gaz söktürücüdür, bulantı ve kusmayı önler,dispepside etkilidir, idrar söktürücüdür, göğsü yumuşatır, balgam söktürür.Romatizma ve kulunç ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir. 

Havuç Yağı: Yaz dönemi cilt bakımında yaygınlıkla kullanılmaktadır. Havuç Tohumu Yağı’nda bulunan Karetenoid’ler ile güneş öncesi ve sonrası cilt bakımında bronzluğun korunmasında etkilidir. Görme gücünü artırır. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Vücuda ve kalbe kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır. Bitkinliğe ve kansızlığa iyi gelir. Kansere karşı koruyucudur. Müzmin kabızlığı giderir. Çocuk ishallerini keser. Bağırsak iltihaplarını giderir. Mide ve bağırsak kanamalarını keser. Anne sütünü artırır. Diş etlerini kuvvetlendirir. Yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir. Kandaki kolesterol oranını düşürür. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Vücuttaki zararlı maddeleri atmaya yardımcı olarak kanı temizler. Cilde tazelik ve canlılık verir. Böbrek ağrılarını dindirir. Astım, bronşit, ses kısıklığında göğsü yumuşatır, rahatlık verir. Adet ağrılarını dindirir. Veremde de faydalıdır. Mide ve onikiparmak ülserinde şikâyetleri giderir. Kalp hastalıkları ve damar sertliğinde faydalıdır. İdrar ve bağırsak gazlarını söktürür. Cilde tazelik ve canlılık verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)