17 Ekim 2012 Çarşamba

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 3



Çam Terebentin: Antiseptik olduğu için harici kullanımlarda yaralara, kesiklere tatbik edilir. Romatizmal ağrıları dindirici özelliği kafur ile karıştırılınca artar. Şampuanın içerisine bir miktar katıldığında saç dökülmesine iyi geldiği bilinmektedir.



Çay Ağacı Yağı: Antiseptik (mikrop öldürücü) etkisi vardır. Yaz döneminde sinek ve böceklerin uzak tutulması amacıyla kullanılır.Mantar, egzema, kulak-burun-boğaz ve cilt enfeksiyonlarında sorunlu bölgeye sürme ve kompres, akne, uçuk, iltihap ve baş ağrısında sorunlu bölgeye sürme, sinüzit ve ağız ülserinde masaj ve sorunlu bölgeye direkt sürme şeklinde uygulandığında faydalı olmaktadır. 

Çemen Tohumu Yağı: Göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü ve kuvvet verici etkileri vardır. Haricen kullanıldığında çıbanların olgunlaştırılmasına yardımcı olur.İştah açar. Metabolizmayı kuvvetlendirir. Cinsel gücü arttırır. Balgam söktürücüdür. Kan şekerini ve kolestrolü düşürür. Ağrı kesicidir. Vajinal yaraları tedavi eder. Romatizma, siyatik ve gut rahatsızlıklarında faydalıdır. 

Çilek Yağı: Gözenekleri sıkılaştırıcı  ve besleyici etkisi vardır. Aromaterapik yağ karışımlarında kullanılır.

Çin Yağı: Genel ağrı kesici olarak kullanılır. Nane bitkisinin bir türünden soğuk pres yöntemiyle elde edilir. Romatizma, adele, kas ve eklem ağrılarında etkili olduğu bilinen bir  yağdır.

Çörekotu Yağı: Çörekotu yağının birçok faydası vardır. Bunlardan en önemli olanlarından biri metabolizma ve bağışıklık sistemini güçlendirici olmasıdır. Bunun dışında çörekotu yağı, hücre yenilenmesinde, hazmı kolaylaştırmakta, yorgunlukta, alerjide, kan şekerini düzenlemede, saça friksiyon yapıldığında hem güç vermede hem de erken beyazlamayı önlemekte, süt arrtırma ve regl söktürmede kullanılır.

Çuha Çiçeği Yağı (Gece Mumu Yağı): Bağışıklık sistemini güçlendirir,bayanların özel günlerindeki baş ve karın ağrılarının giderilmesine yardım eder, egzema ve sedef hastalarının ciltlerini sağlıklı bir görünüme kavuşturmaya yardımcı olabilir,ergenlik sivilcelerini (Akne) iyileştirebilir, yaslilik etkilerinin geciktirilmesine faydalıdır,romatizma ve mafsal (eklem) iltihabı ağrılarının azaltılmasına yardımcı olabilir,kireçlenme sonucu meydana gelen bel, sırt, diz, omuz ve boyun ağrılarına karşı faydalı olabilir, güçsüz ve kırılgan tırnakları güçlendirir.

Defne Tohumu Yağı: Cilt bakımı ve saç bakımında kullanılmaktadır.Saç dökülmesini,kepeklenmeyi önlemek ve saçı güçlendirmek için kullanılır.

Defne Yaprağı Yağı: Vücuda rahatlık verir. Sinir ağrılarını dindirir. Romatizmaya mantara karşı, adale ağrılarında ve saç dökülmelerinde kullanılmaktadır. Göğüs yumuşatıcıdır. Soğuk algınlığında etkilidir. Gaz giderici, mikrop öldürücü ve terleticidir. Baş ağrısı, nefes darlığı ve öksürük için kullanılır. Kan şekerini dengeler. Mantarda ve adale ağrılarında faydalıdır. Kas gevşeticidir. Gargara şeklinde uygulandığında bademcik iltihabı ve gribal enfeksiyonları iyileştirir. Romatizmal ağrıları dindiricidir. Vücut parazitlerini öldürür. Saçın uzamasına yardımcı olur.

Devedikeni Yağı: Bilinen özellikleri arasında ateş düşürücülüğü, romatizma ağrılarını azalttığı ve yatıştırıcılığı vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)