23 Ekim 2012 Salı

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 5



Hindistan Cevizi Yağı (Katı): Etkin bir nemlendiricidir. A, B, C, E vitaminlerini içerdiğinden saçları, saçlı deriyi ve cildi onarmak,  kırışıklıkları önlemek ve korumak için kullanılır. İdrar söktürür.
Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. Mide ağrılarını giderir. Reflü hastalığına iyi gelir. Balgamı keser. Ağız kokusunu giderir. Felce ve titremeye iyi gelir. Saçı besler ve kuvvetlendirir, uzatır. Kepeklenmeyi önler. 

Hint Yağı: İçinde bulunan ricinoelikasit ile saç kıran ve saç dökülmesinin tedavisini de yardımcı olmaktadır. Saçı kuvvetlendirir ve uzatır. Saça parlaklık verir. Tırnak kırılmasını önler. Müshildir. Kabızlığı giderir. İnce bağırsaklara etki ederek kabızlığı giderir. Saç ve kirpik dökülmesini önler. Saç dökülmesini önleyici etkisi ile özellikle saç kıranda faydalıdır. 

Hodan Yağı (Horan): Omega ailesinin bir üyesi olan gamma linolenic asitin yoğun olduğu yağlardan bir tanesidir. Adet öncesi rahatsız­lıklardan (Premenstural Syndrom) bazıları; baş dönmesi, baş ağrısı, sinirlilik, içe kapanma, depresyon, bulantı, göğüs ağrısı, bacakların şişmesi(ödem) ve ağrıda yardımcıdır. Cilt bakımında, özellikle kırışıklıklar üzerindeki etkisi yurt dışında kanıtlanmıştır.

Isırgan Tohumu Yağı: Saç güçsüzlüğünde ve dökülmesinde etkilidir. Cildi besleyici özelliği vardır. Selülit giderici özelliği kuvvetli olmakla birlikte cildin bağ dokusunu güçlendirdiği bilinmektedir. Cildin geç yaşlanmasına da yardımcı olur. Kansere karşı koruyucudur. İştah açar. İdrarı arttırır ve kanı temizler. Dıştan tatbik edildiği zaman, iç organlarda biriken kanı çeker. Romatizma ve mafsal ağrılarını dindirir. Burun kanamasını keser. Egzamanın şikayetlerini giderir. Adet kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Böbrek kumlarını döker. Balgam söktürür. Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırır. Göğsü, böbreği ve karaciğeri temizler. Boğaz ağrılarına iyi gelir. Saç dökülmesine faydalıdır.

Itır Yağı: Uçucu yağ ve buharlı distilasyon yöntemiyle elde edilen ıtır yağı, güle de benzeyen güzel kokusundan dolayı karışım yağlarda, oda kokusu olarak ve genel koku verme amacı ile kullanılmaktadır. Cildi güzelleştirir. İshali keser. Boğaz ağrılarını giderir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Bağırsak parazitlerini düşürmeye yardımcı olur. Kanı temizler. Sakinleştiricidir. Ciltteki yanıkları, egzama ve akne şikâyetlerini giderir ve cildi güzelleştirir. 

İğde Yağı: Antiseptik özelliğe sahiptir. Cilt bakımında ve aromaterapik kokusundan dolayı karışım yağlarda kullanılır.Öksürüğü ve ishali keser. Bağırsak bozukluklarını ve ağız pasını giderir. Vücuda kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır. Böbreklere faydalıdır. Egzama şikâyetlerini azaltır. Soğuk algınlığı ve gripte faydalıdır. Kusmayı önler. 

Jojoba Yağı: Cildi yumuşatır,çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır.Kuru ciltleri nemlendirir.Akneleri giderir.Kuru ve kırık saçları besler,parlaklık verir. Cildi yumuşatır. Çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için kullanılır.Kuru ciltleri nemlendirir. Akneleri giderir. kuru ve kırık saçları besler parlaklık verir. Saç şekillendirici olarak kullanılır.

Kabak Çekirdeği Yağı: Cilt bakımında etkilidir. Kolesterol düşürücü etkisi bilinmektedir. Prostat büyümesine karşı kullanılmaktadır. yoğun e vitamini içerir.

Kafur Yağı: Akne, iltihap ve yağlı ciltlerde masaj veya sorunlu bölgeye sürme, romatizma ve kas ağrılarında masaj ve kompres, bronşit ve soğuk algınlığında masaj,kompres ve koklayarak uygulandığında faydalı olmaktadır.

Kakao Yağı: Yazın bronzlaşma amaçlı olarak kullanılmaktadır. Basur memelerini, bayanların göğüslerindeki yara ve çatlakları yumuşatmak için kullanılır. Hamile bayanlarda oluşabilecek çatlaklara karşı etkilidir. Uyarıcı, iştah açıcı ve kuvvet vericidir. İdrar söktürür. Vücuttaki zehirlerin dışarı atılmasını sağlar. Böbrek iltihaplarını giderir. Uyarıcı etkisi ile yorgunluğu giderir ve vücuda dinçlik verir. Kalbi kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsak ve idrar yolu spazmlarını çözer. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)