12 Aralık 2012 Çarşamba

Çam Terebentin Kullanımı ve Faydaları Nelerdir 1



Çam terebentin, buhar distilasyon yöntemi ile elde edilmektedir. Çam terebentin yağının düzenli kullanımının, saç uzatma etkisinin pek çok kişi tarafından bilindiği gözlenmektedir. O halde biz de, çam terebentini kısaca tanıyalım, ve çam terebentin hakkında bilgi sahibi olanların bilgilerini geliştirip, çam terebentin hakkında bilgi sahibi olmayanları da, çam terebentin hakkında bilgilendirelim.

Çam terebentin esansı, badem yağı, fındık yağı; ve ceviz yağı gibi, saç bakımında kullanılan saç bakımı ürünlerinden bir tanesidir. Çam terebentin saçı beslerken, saç köklerini beslemekle işe başlamaktadır. Çam terebentin saç köklerini besleyerek, saç dökülmesini gözle görülür oranda azaltmaktadır. Çam terebentin esansı, saç uzamasına da katkıda bulunan bir saç bakımı ürünü olarak bilinmektedir.

Çam terebentin yağının sağlığa faydaları da vardır. Bir bardak ılık suyun içerisine eklenen bir ya da iki damla çam terebentin yağının, sağlığa faydalarından da yararlanılabilir.

Çam terebentin, saç bakımı ürünü olarak kullanılacaksa, çam terebentin yağının saç bakımında ne şekilde kullanılması gerektiğinin bilinmesi önemlidir. Ancak, saç bakımı ürünü olarak kullanılacak olan çam berentinin kullanımındaki basitliği de hatırlatmak gerekir. Çam terebentin şampuanlarının saç bakım ürünleri arasında bulunabildiğini öncelikle belirtelim. Sonrasında da, çam terebentin esansını çam terebentin şampuanı olarak değil de sade bir şekilde kullanmak isteyenler için, çam terebentin kullanımını anlatmaya başlayalım.

Çam terebentin esansı aslında küçük şişelerde satılmaktadır. Bu nedenle, çam terebentin yağının kullanımının kısa süreli olduğu düşünülür. Aksine, çam terebentin şampuan içerisine konularak kullanılır; ve bir şampuanın kullanım süresi kadar kullanımı vardır. Çam terebentin kullanımı için, saç bakım ürünü olarak kullanılan 200 ml şampuan içerisine 6-7 damla çam terebentin yağı dökülmesi; ve şampuan şişesinin çalkalanması gerekir. 

Bu sayede çam terebentin kullanım kolaylığı da sağlamaktadır. Her banyo sırasında, çam terebentin kullanmak için ekstra bir çaba harcamanıza gerek yoktur. Her şampuan kullandığınızda çam terebentin de kullanmış olursunuz.

Çam terebentin şampuan içerisinde kullanıldığında, şampuanın göze kaçmaması gerekmektedir. Çam terebentinin göz ile temas etmemesi önerisinde bulunulmaktadır.


Çam terebentin Yağının Faydaları Nelerdir?

* Solunum sıkıntısı, bel soğukluğu, idrar yolu enfeksiyonları, Astım, şeker, romatizma tedavisinde ve grip döneminde bağışıklık sistemini güçlendirerek
* Solunum sıkıntısı, bel soğukluğu, idrar yolu enfeksiyonları, Astım, şeker, romatizma tedavisinde ve grip döneminde bağışıklık sistemini güçlendirerek , vücudun dirençli tutulmasını sağlar.
* Hemoroite faydalıdır.
* Saç dökülmesine ve kepeğe karşı kullanılır.
* İştah açıcı, süt arttırıcı, regl söktürücü olarak kullanılır.
* Kılcal damarları uyararak kan dolaşımını düzenler.


Çam Terebentin Nasıl Kullanılır?

Bir çağ bardağı suya 4 damla damlatılarak günde 3 defa alınır. Egzama, kuru cilde ve saça masaj yaparak uygulanır. Saç diplerine friksiyon şeklinde kullanılır. Sinüzit için sabah akşam burna 1-2 damla damlatılır. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılır.

Çam Terebentin İle Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Çam Terebentin esansı Biberiye yağı, Hint yağı, Susam yağı, Badem yağı, Hindistan Cevizi yağı Karıştırılıp saç diplerine ve saça yedirilir. İstenildiği kadar bekletilip yıkanır. Saç diplerinde bit ve sirke oluşumunu önler. Haftada iki kez uygulanabilir.

Saçlar için yine susam, fındık, ceviz ve badem yağıyla birlikte saça friksiyon yapılarak kullanılır. 200 ml. şampuan şişesine 6-7 damla konularak şampuanla birlikte kullanılabilir. Bazı yağlar olmaksızın tek başına kesinlikle kullanılmamalıdır. Gözle temas ettirilmemelidir.

5 yorum:

  1. "Bazı yağlar olmaksızın tek başına kullanılmamalıdır." yazmışsınız ama şampuana tek başına damlatılmıyor mu? Bir de saçlar için doğum kontrol hapı şampuana konuluyor belki biliyorsunuzdur, çam terebentiniyle doğum kontrol hapını birlikte koysak şampuana bi zarar olur mu?

    YanıtlaSil
  2. 600 ml şampuana ne kadar damlatabilirim

    YanıtlaSil
  3. Mrb cam terebentin aldm. Ama evde yarim sise yilan yagi ve badem yagi da var. 3 yagi birden karistirp sampuana koysam bi zarari olurmu

    YanıtlaSil
  4. Ben ilk defa kulanacagim

    YanıtlaSil
  5. Ben sevdim bunu

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)