5 Aralık 2012 Çarşamba

Türk Kahvesi ile Doğal Peeling Nasıl Yapılır?


Kahvenin yararları da var zararı da. Ama şu bir gerçek ki, kahve ile cilt bakımı harikalar yaratıyor. Örneğin Kahve ile selülit tedavisi ve cilt bakımı yapmak mümkün.


Kahve ile Cilt bakımı Nasıl Yapılır?
Kahve; içeriğindeki uyarı maddeler sayesinde cildin sıkılaşmasını ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Bu sayede cildin toparlanmasına, selülit sorunun yok edilmesine yardımcı olur. Günümüzde birçok selülit ve cilt bakım kremlerinin içinde kahve özü bulunmasının sebebi budur. Selülit tedavisine kahve telvesi desteğinden başka bir yazımda bahsedeceğim.





Cildinizi cansız ve pul pul hissediyorsunuz acil dışarıya çıkmanız gerekli ve yüzünüz kızarmadan peeling yapmalısınız.

Hemen kalkıp kendinize tercihen şekersiz yada az şekerli bir Türk Kahvesi yapın için ve telvesini kat kat bitene kadar cildinize sürün (göz altlarınız, kaş altlarınız dahil)

Kahve telvesi kurusun cildinizde ve parmak uçlarınızı kullanarak dairesel hareketlerle yüzünüz ovmaya başlayın, telvenin fazlası dökülsün.

Fazla kısım döküldükten sonra yüzünüzü tercihen soğuk su ile durulayın, peeling yapılmış canlanmış yumuşacık bir cilt işte karşınızda. 

Haftada 2 defa yapabilirsiniz. Yaptığınız bu telve maskesi yüzünüzdeki cansız, donuk, yorgun görünümü hafifletecek, düzenli kullanımda dolaşım hızlanmasına destek olup göz altı ve cilt şişliklerini en aza indirgeyecektir.

Bu yazımla alakalı olarak TCA peeling yani kimyasal peeling deneyimimi anlatan yazımdan faydalanabilirsiniz.

Cildinize daha dinç, sağlıklı, parlak, güzel bir görünüm vermek için BB Krem deneyimimi anlatan bu yazımdan faydalanabilirsiniz.

Bakımlı günler dilerim:)

43 yorum:

  1. ewet bende yapıyorum,çok güzel aydınlık bir his veriyor,ama bekletiyorum biraz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telvenin kuruması eğer fazla ise yaklaşık 15dk civarını buluyor:) Sonucunu bende çok seviyorum.

      Sil
    2. merhabalar benım cildimde sivilce lekeleri var kesın gecırecek bır herhangı ılac veya doğal pelıng onerileriniz varmıdır?

      Sil
  2. Bende uzun zamandır yapıyorum, ilk Ebru Şallı'dan öğrenmiştim. Kesinlikle şekersiz olmalı diye biliyorum (şeker tanelerinden dolayı sanırım, kahve daha ince granüllü yüzü çizmeyecek düzeyde olduğu için sade kahve telvesi olmalı) içine birkaç damla zeytin yağı katıyorum. Peeling ile gözenekler açılmışken zeytin yağı cilde emilip besleyerek yumuşatıyor. Yıkadığımda şahane bir cilt çıkıyor. Yani özetle zeytinyağlısını herkese tavsiye ederim.

    Bu arada kahve göz altı morluklarına da hızlı biçimde iyi geliyor, kafeini doğrudan tatbik ettiğimiz için dışarı çıkmadan önce (nazik biçimde bastırmadan veya ovalamadan göz altına koyup 15-20 dk kurumasını bekledikten sonra yine nazik biçimde yıkıyoruz, yine zeytinyağı telveye koyulabilir, gözaltını nemlendiriyor ) yapıp hızlıca etki alabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeytin yağını kolay emmez cilt emse bile yağlı his bırakır. Birde macadamia yağı ekleyip denemeni tavsiye ederim :)

      Sil
    2. Ne kadar yağ eklicez peki

      Sil
  3. Hiç denememiştim. Bunu da deneyeyim. :D

    YanıtlaSil
  4. kahveyle yapılan her şeyi seviyorum.
    minik bir bilgi de ben vereyim. kahvenin telvesi eldeki tüm kokuları alıyor (et,balık vb.)hatta et ve yumurta tükettikten sonra bulaşıkları makineye atmadan önce kahveyle ovabilirsiniz.lavabonuzu da tabi..

    lady çok sık bakamıyorum bloguna bir süredir.sınav öncesindeyim, blogta çok zaman alıyor tabi....listeyi kısa keseyim:)
    sınavlarım bitince ilk işim arkama yaslanıp blogundaki konuları ve hatta yorumları okumak olacak :) bu bilgiler kaçmaz,kaçmamalı :)
    şimdi sevgiyle sarılıp uzaklaşıyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tatlım bende ''Sermaye Piyasa Kurulu Lisanslama Sınavına'' hazırlandığım için son zamanda pek yeni yazılar yazamıyorum ama sınavım bittiği gibi güzel bilgilerimi tecrübelerimi yayınlamaya devam edeceğim.

      Sınavında başarılar dileyip kocaman öpüyorum:)

      Sil
  5. Evet bende son 1 yıldır göz çevremde belirmeye başlayan kırışıklık, ciltte nem azalması, göz altı morluklarıyla savaşıyordum. Kimyasal içerikli kremlere,peelinglere ısınamadığımdan çareyi bitkisel doğal ürünlerde aradım. Son 3 aydır Yüz kaslarını çalıştırıcı hareketler,düzenli kahve peelingi ve maya ve balla hazırladığım özel nemlendirici, cilt lekelerini azaltıcı maskelerle cildimi inanılmaz güzel hale getrdim. özellikle kahve peelinginin cildime verdiği canlılık inanılmaz. Paylaşım için size çok teşekkür ederim. Herkes tereddütsüz uygulayabilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte budur, keşke herkes bizimle aynı görüş açısında olup doğal ürünlere dönse. Bugün kullandıkları kimyasallı ürünlerin acısını ileride çok çekecekler ciltlerinde.

      Cilt bakımına pirinç kepeği yağı ve nar çekirdeği yağı da eklemeni tavsiye ederim. Sevgiler... :)

      Sil
  6. Kesinlikle deneyinnn çok mutlu olucaksınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilde şahane etkileri var evet ben ayrıca türk kahvesi peelingi yapıldıktan sonra pirinç kepeği yağı veya ozon yağı ile bakım yapmanızı da öneririm ;)

      Sil
  7. Şimdi makyajımı çıkarım kendime bi kahve yapıcam, sonra da peeling:) teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin çok seveceksiniz sonuçları ve alışkanlık yapıp vazgeçilmeziniz olacak sevgiler :)

      Sil
  8. kahve telvesinin siyah noktalar ve gözenekler üzerinde etkisi var mı peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkılaştırıcı cildi geren bir etkisi var zaten cildinizi yıkadığınızda bunu hemen gösteriyor. Telve tanecik içerdiği için elbette gözeneklerdeki sebum birikmesini de temizlemeye yardımcı oluyor. İsterseniz granül kahve alıp yapmanızı önerebilirim. Granül kahve siyah noktaları çok daha iyi temizler.

      Sil
  9. bende yüüzmdeki ben lekleri var aslında daha önce yoktu büyükdükçe artık güneşten mi bilmiyorum çagolmaya başladı ve ben şekli gbi oldu bende dedigim öyle et ben degil hani vücudunuzda leke olur ya onun gibi oldu kahve işe yarrmı ki onlara yada bir arkdaşımız balla maya demiş o olurmu sizce ne kadar doktora gittysem ne kadar ilaç krem kullandıysam geçmedi onlar dahada çok çıakrttı hep aynaya bakmak istemiyorum artık o kadar diyim günahada giriyorum sizce napabilirim biri bana yardım edebilrimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım doktora gittim demişsin peki doktorun sana tretin gibi cilt soyucu ilaç yazmadı mı? Ki bir dönem bende denedim tretin ve lekelerde gayet güzel sonuçlar aldım. Bence başka bir cildiye uzmanına git ve lekelerin için sana soyucu merhem yazmasını iste .)

      Sil
  10. 3-4saat önce yazınızı okuyup hemen bir kahve yapıp içtim :) , telveyi ben de 15 dk beklettim ,sonuç gercekten çok guzel yumuşacık bir cildim oldu ,yalnız bir sorun var gözümün altında eskiden çıkan ama izi kalan bir sivilce vardı, zor şar rengini soldurmustum ama peeling den sonra rengi belirgin oldu :( ,soldurmak için yine krem sürdüm inşallah sabaha kadar solmuş olur. Yine de haftada iki kere uygulamak istiyorum, ama bu sefer sekersiz :) ...bu küçük ayrıntı hariç cok memnun kaldım ,teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. O belirginleşme geçer tatlım, kan akışı hızlandığı için belirgin hale gelmiştir ;)

      Sil
    2. Kahveyi pişirmeden yapıyorum ben, önce zeytinyağına daha sonra kahveye parmağımı batırıp yüzüme masaj yapıyorum..ama Lady'nin tavsiye ettiği yöntemde fena görünmüyor.denemeye değer..teşekkürler.

      Sil
    3. İçine zeytin yağı koyarsanız telvenin cilt üzerindeki ölü hücreleri almasını zorlaştırırsınız. Telve kuruduktan sonra dairesel hareketlerle ovarak ciltten çıkartırken hem ölü hücreleri alıyor hem dolaşımı hızlandırıyor. Benim anlattığımı mutlaka deneyin çok fark ediyor ;)

      Sil
  11. Merabalar...kahve peelinginden sonra baska bir peeling urunu uygulayabir miyiz?yardimci olursaniz cok sevinirim...

    YanıtlaSil
  12. Neutrogenanin urunu siyah noktalar icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanabilirsin tatlım.
      Bahsettiğin peeling ve türevi ürünler sadece tca, laktik asit, glikolik asit uygulayan, uygulamış olan, kullanan kişilerin kullanmaması gereken ürünlerden :)

      Sil
  13. Benim siyah noktalarim var.bunun icin aktardan aldigim kil sabununu kullaniyorum iyi geliyormus.etkisinide gordum gercekten once sabunla duzenli olarak yuzumu yikiyrum ve sonrasinda neutregnn siyah noktalar icin olan peelingini kullaniyrum.dha sonra gul suyula cildmi silip son olarakta nemlendiricimi suruyorum.bu sekilde cilt bakimmi tammliyrm ama sabunlarin cilt icin yarali olmadgini duydum kafam cok karisti nasil yapmaliym dogal sabun kullanmaya devam etmeli miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal sabunların cilde zararı yoktur tatlım, hele hele ph'ı cilt ilwe uyumlu olan sabunlar çok daha iyidir. Mesela ben sebamed kompakt sabun kullanıyorum cilt temizliğimde denemeni tavsiye ederim. :)

      Sil
  14. Ayrica kahve peelinginide denedim super otesii bisey gercekten herkese oneririm denemeye deger:-):-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler memnun olmana çok sevindim :)

      Sil
  15. ben şahsen ilk defa denicem kahve peelingini:) aslında yüzüme hiçbirşey kullanmayan birisiyim. ama türk kahvesi olduğu için ve yazılarınızı okuduğum için tereddütsüz yapabilirim şu anda . umarım olumlu sonuçlar alırım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğini tahmin ediyorum, cildi çok güzel parlatıyor :)

      Sil
  16. merhaba göz altinda belirgin siyahlik var doktorlar genetik oldugunu söylüyo ama benii cok rahatsiy ediyo varmi bir dogal caresi ?

    YanıtlaSil
  17. bende de son bi sene içinde burun cevremde iyice açılan gözeneklerden şikayetçiyim
    maskeler tonikler kullanıyorum ama hiç biri nden istediğim sonucu alamıyorum üstelik gözenekler küçülmüyor
    dün izlediğim bi video uzerine kahve yaptım ve buzluga attım sabahda buz kahve kalibini yüzüme surerek masaj yaptım ilk günkü etkileri güzeldi ama umarım her gün yapmama değer

    YanıtlaSil
  18. merhabalar verdiğiniz bilgiler için öncelikle herkese teşekkür ederim inşallah benim içinde faydası olur ... cildimde sivilce lekeleri var ve bu yüzden çok mutsuzum :( sivilce lekelerini iyi gelir mi aynı zmanda cildim kuru yardımcı olursanz çok sevnirimmm şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Ben 20 yasindayim. 16 yasimda sivilcelerim cikmaya basladi ve o yasimdan beri onlarla mucadele ediyorum. Lekeleri beni canimdan etti zaten. Kahve ise yariyor sanirim. Bu kadar iyi yorum okudum ve bende deniycem. peelingi her gun yapsam olmazmi? Her gun kahve icerim ben. Haftada 1 kez degilde her gun olsa olmazmi?

    Sevgilerimlee.. :)

    YanıtlaSil
  20. İyi ama biraz kaşınıyor doğru mu

    YanıtlaSil
  21. Sivilcelerin üzerine uygulandığı zamn sivilcelerin artmasına neden oluyormuş

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Bende sivilce yapiyor beklettigim icin acaba bekletmeden direkt olarak yikasam olurmu

    YanıtlaSil
  23. Zeytin yağı karıştırmadan mı yapılıyor

    YanıtlaSil
  24. Kahveyi yüze uyguladıķdan bir beş on dakika sonra kaşıntı hissi oluşmaya başladı. Uygulayanlarda da böyle bir şey görüldü mü acaba merak ediyorum. Normal midir ?

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)