8 Kasım 2012 Perşembe

% 15 TCA (triklosetik asit) Peeling Deneyimim



Önce kısaca açıklamak gerekirse TCA (triklosetik asit);


Deriyi canlandırmak, gençleştirmek, görünüşünü iyileştirmek için bazı kimyasal solüsyonların uygulamasıdır. Bu tedavide deriye, yüzsel tabakaların ayrılmasına ve soyulmasına neden olan kimyasal bir asittir. Çok sayıda kimyasal peeling ajanı olmakla birlikte en sık kullanılanlardan biridir  tca.


TCA Peeling ile Neler tedavi edilebilir?


Yanık ve herediter faktörlerin deride oluşturduğu kırışıklar, güneşe bağlı lekeler karaciğer lekeleri, çiller, kanser potansiyeli taşıyan kabuklu kızarıklık veya yüzdeki koyu renkli lekeler, melazma denilen hormonal veya gebelik lekeleri peeling ile düzeltilebilir, hatta iyileştirilebilir. Aktif aknede iyileşmeye ve akne izlerinde düzelmeye yardımcıdır. Deride oluşturulan soyulmanın ardından yeni deri gelir. Yeni gelen cildin dokusu ve rengi daha düzgün ve daha homojendir.

Neler tedavi edilemez?

Derideki gevşeme ve sarkmalar düzeltilemez. Kimyasal peeling işlemi yüz gerdirme, kaş kaldırma işlemlerinin yerini tutmaz. Göz kapağı düşüklüğünü gidermede de etkili değildir. Derin çukurlarda bir dereceye kadar yardımcı olabilmektedir. Küçük çukurlar ve izlerde ise çok etkilidir.

Ne zaman uygulanır? 

Kimyasal peeling, (Tca Peeling) uygulamaları ultraviyole ışınlarının dünyaya en dik açıda gelmediği sonbahar ve kış mevsimlerinde uygulanır. (Eylül sonu - Ekim- Kasım- Aralık- Ocak- Şubat-Mart aylarında) Çünkü cildi ilkbahar ve yaz mevsiminde ultraviyole ışınlarından korumak çok daha zor olmakta. Her ne kadar güneş koruyucu kullanılsa da alttan gelen taze ciltte, bebek ciltte  pigmentasyon taze olduğu, cildinde lekelenme sorunu yaşayanların lekelerini soyarak giderdiği için yine lekelenmeye sebebiyet verebilmektedir.

Nasıl uygulanır?

Yüz, boyun, göğüs, eller ve kollara doktorun seçimi ve hastanın derisinin durumuna göre bir asit solüsyonu seçilerek hastane şartlarında uygulanabilir. Deri, yağlarından arındırıldıktan sonra tedavi alanına uygulama yapılır. İşlem esnasında 5-10 dakika kadar hafif yanma ve batma görülebilir. İşlem sonrası normal günlük yaşama hemen dönülebilir. İstenilen sonuçları elde etmek için birkaç seans gerekebilir.

Ve elbette güvenilir bir tca solisyonu alıp, özellikle de düşük oranlı (%15- %20 ve %25 gibi) olan tca kimyasal peeling uygulamasını evinizde bazı detaylara dikkat ederek uygulayabilirsiniz. Bilgilendirici açıklamalardan sonra nasıl uygulama yaptığımı sizlere yol göstermesi için tarif edeceğim.


Peeling sonrasında beklenebilen durumlar nelerdir?

Kimyasal peelingin derinliğine bağlı olarak ciltte, hafif veya güneş yanığı benzeri reaksiyon oluşur. Yüzeysel tipte 1-5 gün süren kızarıklıklar ve hafif soyulmalar olur. Deride beyazlama, hafif ödem ve gerginliğin görülmesi normaldir. Bu tabaka cilt tipinize göre 7-12 günde soyulur.


Peeling sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ciltte oluşan kabuklar kesinlikle soyulmamalıdır ve nemlendirici prepatlar kullanılmalıdır. Ayrıca güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.

Peeling hangi durumlarda uygulanmaz?

Peeling yapılacak yüzeyde açık uçuk bulunuyorsa, derin güneş yanığı, açık yara ve enfeksiyonlar varsa, daha önceden o bölgede derin bir soyma işlemi yapılmışsa bu yöntem kullanılmaz. 


Ayrıca ''Roaccutane'' tedavisi gören ya da yakın zamanda görmüş kişilere kimyasal peeling uygulanmaz, uygulayamaz.



Peki 'Lady Subaru' tca peelingi yüzüne evde nasıl uyguladı?


 * Yine öncelikle birşey daha belirtmek istiyorum, sizlere en doğru bilgileri vermek adına tca peeling uygulamasını 3. defa yapışımda yazıyorum. İlk olarak aldığınız tca solisyonunun kalitesi çok önemli. 

 * Şöyle bir örnek vermek gerekirse benim kullandığım gerçekten saf tca solisyonu ve youtube'da ki tca uygulayanların kullandığı ile aynı değil (yüksek ihtimal onların tca peeling diye kullandıkları bir değil bir kaç farklı asit karışımı).


En bariz 2 farkı; 

1) Uygulama bölgesini karartmıyor gündelik yaşantınıza devam edebiliyorsunuz.

2) Uygulama bölgesini o kullanıcılarda olduğu gibi aşırı kızartmıyor ve alttan gelen yeni cilt yine o videolarda olduğu gibi aşırı kırmızı pembe (yanmış gibi, ciğer gibi diye de tabir edebiliriz) olmuyor.


Kullandığım malzemeler:
- %15'lik tca 
(triklosetik asit) solisyonu (Doa Kimya'dan alabilirsiniz)
- Saf E vitamini (tokoferol) (Doa Kimya'dan alabilirsiniz)
- Fesleğen kremi veya melisa kremi
- Eldiven
- Pamuk


Uygulama:

- Öncelikle cildimi uygun şekilde temizleyip, günlük makyaj veya sebum salgısından arındırdım ve güzelce kuruladım.

- Yaklaşık 1tl büyüklüğünde bir pamuğu elimde yuvarlayıp, eldivenleri giyip pamuğu tca ile bol bol ıslattım.

-  Tca ile bol bol ıslattığım pamuğu, c
ildime bastırmadan bölge atlamadan  (göz uçlarına, dudak ve dudak kenarlarına pek yaklaştırmadan) 1 kat sürüp takriben 10-15 saniye sonra yine sürdüğüm yerlere tekrar pamuğa tca döküp bir kat daha sürdüm. 

Yüzünüzde tca'yı bekletme süreniz ilk defa yapacaksanız 1,5 dk'yı aşmamalı. 


- 1-1,5 dk sonrasında yüzüme bastırmadan, çekelemeden bol soğuk su çarparak işlemi sonlandırdım. (cildinizdeki yanma batma hissi geçene kadar soğuk su ile yıkayabilirsiniz)

- Havlu ile kurulamadım Suyu yüzümde kendi halinde kurumaya bıraktım. Zaten o yanma ve batma hissinin üzerine emin olun havlu ne kadar yumuşak olsada havluyu hissetmek istemeyeceksiniz. Ve yine merak etmeyin ki bu his (yanma - batma hissi)çok uzun süre barınmayıp yaklaşık 1-2 saat içinde geçiyor. 

- Su tanecikleri kuruduğunda tüm uygulama yaptığım bölgeye, yine bastırmadan ilk gün bepanthene krem, daha sonra evigen ( e vitaminidir eczaneden temin edebilirsiniz) ilave ettiğim fesleğen kremi uyguladım. Cildimin ihtiyaç duyduğunu, kuruduğunu, gerildiğini hissettiğim anda sık sık fesleğen kremi sürmeyi tekrarladım.

- Cilt soyulma sürecini tamamlayana kadar cildimi yüz temizleyicisi, sabun, jel gibi ürünlerden uzak tuttum. 

- Soyulmayı desteklemek ve cildi yağ asitleri ile beslemek adına cildime nemlendirici dışında, gün içinde yada gece uyumadan önce ''nar çekirdeği yağı ve pirinç kepeği yağı'' karışı uyguladım.

- Uyandığımda sabahları, gün içinde ihtiyacım olduğunda yüzümü yıkadım, tabi yine temizleyicilerden uzak durup, sadece su ile yıkadım!

-Banyo ve duşumu yine aynı şekilde yüzümü temizleyici, şampuan ve duş jelinden uzak tutarak yaptım. 
(elbette saçınızdan yüzünüze şampuan köpükleri gelecek ama bu sorun yaratmaz, sizler sadece bilinçli şekilde yüzünüze sabun, duş jeli, şampuan sürmeyin kastım bu!)

- Banyoda yüzünüzü keselemeyin, liflemeyin veya ovalayarak soyulma sürecini hızlandırmaya çalışmayın bu da en önemli detaylardan bir tanesidir!

- 3. ve 4. günlerde solisyon uyguladığınız bölgede soyulmalar başlayacak ve yine lütfen siz soymaya çalışmayın! Bırakın cilt ölü deriyi kendisi atsın ve gün içinde sık sık cildinizi nemlendirin. 
(soyulma cilt yapınıza göre 7-12 gün aralığında tamamlanacaktır)


-Ve yine cildinizi ultraviyole ışınları bu mevsimde çok dik gelmese de en az +30-+50 faktörlü bir güneş koruyucu ile korumalısınız.  Çalışanlar ve gün içinde dışarıya çıkması gerekenler, dışarıya çıkmadan en az 15-20dk önce güneş koruyucusunu sürmelidir.


Güneş koruyucu olarak ben hem fiyatı ekonomik hem kıvamı ile sürüş kolaylığı olan Watsons firmasının İngiltere'den özel ithal ettiği ''SOLAIT 50+ SPF VERY HIGH BABY''yi kullanıyorum.


-Tca solisyonu uygulama gününüzden itibaren, yüzünüze en az 15 gün kolonya vs gibi şeyler sürmeyin. Makyaj yapmayın, artık sadece alttan gelen taze bebek cildin keyfini çıkartın.

- Tekrar tca peeling yapmak istiyorsanız 
uygulamalarınızın arası en az 30 gün olsun, daha erken uygulayıp cildinizi tahriş edip yormayın. 

- Bahsettiğim 1-1,5 dk'lık uygulama süresini lütfen geçmeyin! 


- Daha uzun bekleteyim daha çok işe yarasın daha çok soyulsun gibi bir mantık kurmayın! 

- Cildiniz yormaktan, daha uzun yanma ve batma hissi yaşamaktan, aşırı kızarıklık, hassasiyet yaratmaktan başka bir şeye yaramaz. 

- Soyulma sürecine kesinlikle müdahale etmeyin, kendiniz soymayın, kese yapmayın yada peeling etkili ürünler kullanmayın!

Sonuç:

Yenilenmiş, sivilce izleri hafiflemiş, leke rengi açılmış, lekeleri azalmış hatta renk koyuluğuna göre lekeleri geçmiş, rengi bütünlenmiş bir cilt.

Bu yazdıklarıma dikkat edip uyguladığınız sürece, problem yaşamadan güvenle ''tca kimyasal peeling'' uygulamasını evinizde kendiniz yapabilirsiniz. 

Benim gibi fondöten, leke kapatıcı ürünlere elveda deyip, sadece güneş koruyucunuzu sürüp yada güneş koruma özellikli bb kreminizi uygulayıp göz makyajınızı yapıp, allığınızı, rujunuzu sürüp dışarıya çıkabilirsiniz. 

Bb krem olarak kullanıp memnun olduğum yine Watsons mağazalarından temin edebileceğiniz Pure Beauty - Multi-Function BB Cream (Spf42)  hem cilt tonunuzu bütünleyecek, hemde cildinizi güneşten koruyacak. Cildinize az miktar uygulayın bir parça allık ve göz makyajınız ile gayet şık ve doğal görüneceksiniz. Hele hele rengi benim gibi beyaz tenliler için mükemmel uyum sağlıyor seveceksiniz :)

BB krem tercihim ve nedenlerini bu yazımdan okuyabilirsiniz -->  Pure Beauty - Rimmel - Superdrug BB Krem

Tca Sonrası cilt bakımı için bu yazımı okumanızı tavsiye ederim
--> Günlük Bakım Ve Tca Sonrası Bakım İçin Saf E Vitamini (Tokoferol)


%10 Glikolik Asit Peeling yazıma bu linkten ulaşabilirsiniz --> %10 Glikolik Asit Peeling Deneyimim


Bakımlı günler... :)


317 yorum:

  1. allah senden razı olsun ya,bitanesin bi bi bi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Püf noktalarına dikkat edildiği sürece aslında bu kadar kolay olan bir uygulamayı, dallandırıp budaklandırıp sizleri korkutmalarına izin veremezdim.

      Teşekkür ederim güle güle, gönül ferahlığıyla yapın uygulamanızı, ne mutlu bana:))

      Sil
  2. fesleğen yerine melisa kremi olur mu yoksa fesleğenin ekstra bir nemlendirme-yenileme özelliği var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette kullanabilirsiniz. Sadece kullandığım için ve alternatif olsun diye öneriyorum .)

      Sil
  3. Ben 2 yıl önce gittigidiyor'dan tca'yı alıp 5-6 seans kadar evde kendim uygulamıştım (yüzdesi ya 15 yada 20'di, tam hatırlayamıyorum). Çiller ve güneş lekeleri için yaptım ve 5-6 seans sonunda lekelerin sadece rengi açıldı, tam olarak geçmedi. Sonra yaz geldiği için bırakmıştım. Yani güneş lekeleri için en az şöyle 10 seans ancak yeterli olur diye düşünüyorum Eylül- Ekimden başlanması gerek. Tabi doa'nınkini bilemiyorum, anladığım kadarıyla yapıları farklıymış, benim tca baya bir karartıp haldır haldır soyulma halindeydi, bildiniz dışarı çıkamıyordum. Doa'da bu durumlar olmuyormuş, lekeler üzerinde de daha mı kısa sürede etki eder merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GG de tca diye satılan asitin saf tca olduğunu düşünmüyorum. Genelde o tarz ürünler başka asitlerin birleşimi şeklinde ama tca adı altında satılıyor.

      Cildimde pek leke var diyemem ama olanlarda gitti :)
      Günlük hayata tek etkisi deri atan bir yüz oluyor, kararma yok rahatlıkla kullanabilirsiniz %15 yeterli oluyor, tavsiyemdir .)

      Sil
  4. merhababen az önce doa kozmetikten aldığım %25 tca yı dızıme uyguldım ancak ne yanma ne acı ne beyazlama olmadı ustelık 3 dk beklettım. acaba yuzdesı az mı geldı dersınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vücutta kullanılacak solisyonun oranı daha yüksek olmalı, belkide vücuttaki etkisi beyazlama yanma gibi tepkiler vermeden oluşuyordur, ne olur ne olmaz lütfen üstüne tekrar uygulama yapmayın. 1 hafta 10 güne kadar tepkisini belli eder zaten .)

      Sil
    2. Bildiğim kadarını bende ekleyeyim;

      Vücutta dövme, leke, çatlaklar vb. problemler için %50 veya minimum %30 kullanılıyor. Vücut derimiz yüze göre daha kalın olduğundan dolayı yüksek oranlı peelingi kaldırabiliyor ve ancak yeterli geliyor. 7-8 dk gibi bir bekleme süreleri var internetten araştırırsanız daha detaylı bilgiler mevcut. Yine de %25'lik almış oldum elimde kaldı derseniz 25 günde bir 10 dk bekleyerek kullanabilirsiniz.

      Sil
    3. Vücut için güzel ve fikir verici olmuş, faydalı yorumun için çok teşekkür ediyorum öpüyorum:)

      Sil
    4. Rica ederim, seve seve ;)

      Sil
  5. çok teşekkür ederim yorumlarınız için:)sanırım korkaklık ettim. kollarıma yaptım az önce. bıraz daha fazla döktüm pamuğa. bu sefer oldu. beyazlama olur olmaz yıkadım ve bepanten sürdüm. çok mutluyum :) umarım işe yarar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk uygulama biraz tedirginlik yaratıyor tabi. Mutlaka işe yarar :)

      Sil
  6. uygulamanın süresi kaç gün acaba ve güneş lekeleri için uygulama yapmayı düşünüyorum,sadece leke olan bölgeye mi uygulama yapmalıyım acaba? yoksa tüm cilde mi ? bir de doa kozmetikte satışta bulunan tca saf tca dır dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. İlk defa uygulama yapacağınız için eşit yapmanızı öneririm. Eğer yazın güneşlenmişseniz yine yüzünüze bütün olarak uygulamanızı öneririm. Tca peeling uygulaması 30 gün ara ile 1 defa tca ciltte 1-1,5 dk bekletilip sonlandırma şeklinde uygulanır.

      Evet doa kozmetikte bulunan tca katkısız, orjinal tca. :)

      Sil
  7. aslında bir sorum daha vardı sormayı unuttum :) dudağımın üstüne ( bıyık bölgesine) uygulamamda bır sakınca var mıdır ? o bölgede de kahverengi sivilce izlerim fazlasıyla var malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulayabilirsin tatlım sadece uygulamadan önce dudaklarına shea butter sürersen iyi olur ki tca yı yanlışlıkla dudaklarına kaçırmanı engellesin .)

      Sil
  8. iyi günler benim sorum olacak da benim şuan yüzümde sivilceden kalma lekeler ve sivilceden oluşan çukurlar var anladığım kadarıyla lekelere etkisi var peki bu çukurlarada fayda sağlar mı veya bu çukurlardan kurtulmanın başka yolu var mı cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tca sivilce lekeleri, güneş lekeleri ve sivilce çukurlukları üstünde çok etkili. Özellikle lekelerde hızlı sonuçlar veriyor. Sivilce çukurları üstünde süreç biraz daha uzun doğal olarak çukurun derinliği etkide belirleyici. Tca sadece sonbahar ve kış aylarında yapılabildiği için 6+6 yani 1 senede 6 uygulama toplamda 2 sene 12 uygulamada güzel sonuçlar alabilirsiniz ama dediğim gibi süre çukurların derinliğine bağlı.

      Lazer ile tedavi yöntemide var ama tca evde yapılabilir bir yönten ve çok çok daha ekonomik.

      Sil
  9. merhaba lady subaru:) size bir kaç sorum olacak.ben daha önce doktoruma kimyasal peeling yaptırmıştım yıllar önce yaklaşık 10 sene oldu.şimdi evde tca yı denemek istiyorum.tabii ki %15 ile başlayacağım.sonlandırma işleminde hatırladığım kadarı ile doktorum yüzüme hiç su falan sürmüyordu birşeyle siliyordu ama ben o sırada yanmasına konsantre olduğum için:) sorum şu :işlemi sonlandırmak için termal su sıksam?? malum sularımız pek iyi değil:/ ikinci olarakta %40 laktik asit ve lavanta suyu aldım laktik asitin 1/4 ünü kullanarak bir tonik yapmak istiyorum peelingi yaptıktan yaklaşık 2-3 hafta sonrada bunu kullanacağım.bir zararı olur mu? cildim hassas ve akne tedavisi gördüm.yanıtınız için şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Rica ederim, bilgim, tecrübem dahilinde her sorunuza yardımcı olmaya çalışırım, çekinmeyin sorun lütfen.

      Beyaz cilt tonunda olanlarda %15 tca oran olarak gayet yeterli oluyor ama yinede cildin tepkisini görmek için 15 ile başlamanız isabet olur. Çünkü doktorların yada güzellik merkezlerinin kullandığı tca saf tca değil. Onların %15 konsantrasyonu bizimki ile aynı değil çok daha kuvvetli.

      Kullanabilirsiniz ama ben yine de yüzünüzü bol su ile yıkamanızı uygulamayı böyle sonlandırmanızı tavsiye ederim, ciltten ayrıldığına emin oluruz hem tca nın .)

      Laktik asitli toniğinizi tca soyulmanız bittikten sonra daha doğrusu tca uygulamanızdan 15 gün sonra başlamanızı öneririm. Cilt bebek cilt olduğu için oran ağır gelebilir laktik asiti 1/5 ekleyin.

      Melisa kremini de öneririm .)
      Çok güzel nemlendiriyor.

      Sil
  10. merhaba lady subaru yine ben:)haftalardır araştırıyorum yanlış birşey yapmaktan korktuğum için her türlü detayını öğrenmek istiyorum bu işin.ben sivilcelerim için uzun süredir aksil 5 denen bir ilaç kullanıyorum benzoil proksit içeriyor.şimdi ben bu peelingi hemen yapabilirmiyim yoksa ilacı kullanmayı bırakıp bir kaç gün sonramı yapmalıyım?? biliyorum sizi sorularımla zorluyorum ama:/ bilginiz dahilinde olabileceğini düşündüğüm için soruyorum.çok teşekkür ediyorum ilginiz alakanız için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım akne sivilce tedavisi görmüş kişiler yapamıyor diye kesin uyarı var bunu önce tedavini yürüyen doktora sorup yapabilir misin onayını almalısın.

      Sil
  11. merhaba öncelikle üşenmeyip her sorumuza yanıt verdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum. ben daha önce vücudumda tca kullanıp olumlu sonuçlar aldım. aslında yüzümde uygulamayı çok istiyorum sivilce izlerim ve aktif sivilcelerim var. Bir kaç şey sormak istiyorum. sivilcelerim için çok tedavi gördüm ama dönemlik çıkıyor. Tca sivilcelere iyi gelir mi?. bir de ben düzenli olarak güneş kremi kullanan biri değilimdir. Ama cildimizi ömür boyu güneşten korumamız gerektiğini biliyorum. tca kullandıktan ve 6 ay boyunca güneşten koruduktan sonra eskiye nazaran daha hassas ve güneşten daha fazla korunmaya muhtaç bir cildim olmasından korkuyorum. çünkü duyduğuma göre cildin koruyucu tabakasını yok ediyormuş. Bu konuda endişeliyim. cilt eskisi gibi sağlam olur mu yoksa incelip ömür boyu daha hassas bir korunmaya mı ihtiyaç duyar? şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tca sivilcelere iyi gelir diyemiyorum çünkü sivilceye sebep olan bakteriyi öldürdüğüne dair net bilgim yok ama laktik asit sivilceye neden olan bakteriyi öldürüyor bunu biliyorum.

      sivilceleriniz için sebamed in yeşil renkte bir sabunu var onunla yüzünüzü sabah ve akşam düzenli temizlemenizi öneririm güzel sonuç alırsınız. Sivilceler hafiflediğinde tca yaparsınız.

      Cildinize uygun olmayan yüksek oranda bir tca uygulaması yapmadığınız ve uygulamalar arası süreyi en az 30 gün olacak şekilde geçirdiğiniz sürece ciltte incelme gibi sorunlar yaşamazsınız.

      Cildin koruyucu tabakasını yok etmiyor, sadece cildin bir tabakasını kaldırıp cildi yeni hücre üretime sevk ediyor ve doğal olarak cilt yenileniyor. cildin koruyucu tabakası bu şekilde yok edilemez merak etmeyin :)

      Siz sadece tca yaptıktan sonra yeni leke oluşmaması için cildinizi yaz kış ultraviyole ışınlarından koruyun yeter.

      Sil
  12. şuan doktor değilde ben kendi kendime akne tedavisi uyguluyorum.onların kobayı olmaktan yoruldum çünkü senelerdir:( sonunda peelingi bugun yapmaya cesaret edebildim:) yelpaze fırça ile sürdüm.yüzümde 2 dakika tuttum.ve kaynatılıp soğutulmuş içme suyu ile bolca yıkadım sonrada bepanthene sürdüm.ancak yüzüm şuan hiç peeling yapmamış gibi? sadece çok az bir kırmızılık var sanki güneşte hafif yanmışım gibi.bakalım soyulacak mı hiç soyulacak gibi durmuyor:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soyulacak tatlım merak etme lütfen bol miktarda nemlendirme aklında olsun bepanthene ve medikasol gibi kremler süyulmayı geciktiriyor bunları sadece soyulmanın ilk günü kullan ve diğer günler melisa ve fesleğen kremi gibi kremler ile (2 bezelye tanesini geçmesin kullanacağın krem miktarı)abartmadan nemlendirin.

      Sil
  13. bence en az 10 gun daha bekleyın. Eminim soyulma olacaktır. benim de öyle olmuştu.
    2. sorumun yanıtını verecek biri vardır umarım :(
    Dediğim gibi ben düzenli olarak güneş kremi kullanan biri değilimdir. Ama cildimizi ömür boyu güneşten korumamız gerektiğini biliyorum. tca kullandıktan ve 6 ay boyunca güneşten koruduktan sonra eskiye nazaran daha hassas ve güneşten daha fazla korunmaya muhtaç bir cildim olmasından korkuyorum. çünkü duyduğuma göre cildin koruyucu tabakasını yok ediyormuş. Bu konuda endişeliyim. cilt eskisi gibi sağlam olur mu yoksa incelip ömür boyu daha hassas bir korunmaya mı ihtiyaç duyar? şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cilt tipine göre soyulmalar maksimum 10 gün içinde bitmiş oluyor. Mesela soyulma benim cildimde 3. gün başlayıp 7. günde bitmiş oluyor.

      Lütfen iki tca uygulama aralığını soyulma bittikten 30 gün sonrasında yapın ki uygulamalarınızda soyulma iyi olsun, cilt kendini toparlamış olsun.

      Merak etmeyin cildinizi öyle korumasız bırakacak bir duruma sokmaz tca (cildinize uygun oranı kullandığınız sürece)

      Lütfen %15 ve %20 nin üsütüne çıkmayın.
      Ve yine lütfen eğer %20lik uygulayacaksanız 40-50 saniye olsun bekleme süreniz. (cildinizin tepkisini görün)

      Sil
  14. çok çok teşekkür ederim ilginize:) soyulmaya başladı cildim yavaş yavaş bugun 4.günü:) evet bu konuda çok dikkatliyim 30 gün geçmeden 2.seansı asla yapmayı düşünmüyorum.güneş korumasını evde bile kullanıyorum ama daha düşük 20 spf gibi.mutlaka nemlendiriyor ve soyulan kısımları asla yolmuyorum.eskiden microdermabrazyon ,kimyasal peeeling yapılmıştı bana az çok tecrübeli sayılırım.evet %15in üzerine çıkmayı düşünmüyorum.ilk seansta yanlız bir defa sürmüştüm yüzümün her yerine sanırım bu az geldi.2. seansta 2 defa geçmeyi planlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim her zaman yardımcı olurum ben başardım sizlerde başarın istiyorum :)
      Aynen devam et tatlım kesinlikle soyulanlara müdahale etme. Ne güzel tecrübeliymişsin 2. seansta bekleme sürenin içinde 3-4 defa daha üstünden tca geçersen çok daha iyi olur.

      Sil
  15. merhabalar layd subaru benim cilt tipip karma ve esmer bir bayanım cildimde özellikle burun üstünde cok fazla siyah nokta var ve yüzümde ton farklıkları var tabiri caizse ölü gibi bir cilde sahibim cok sinir bozucu en son burun ameliyatı olduğumda kan tahlilim yapıldı ve kansızlık falan da yok ama malesef meyve yiyen bir insanda değilim su içmek içinde cok zorluyorum kendimi şükür onu 2 lt cıkarıcam zamanla :) işte bütün bunlardan sonra cildim mat ve soluk gürünüyor bende bu kimyasal peelıngi arastırıyordumki sizin yazınızla karsılaştım.bende yapmak istiyorum hangi ürünleri kullanmam gerekiyor yapılısını cok güzel detaylı anlatmıssınız o konuda yine sizi takip edicem ama önce neyi kullanmam gerekiyor onu bilmiyorum bide nerden temin edicem ezcanelerde satılıyormu bilgi verirsenız cok memnun olurum şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz:)
      Ben tca'yı doa kozmetikten alıyorum www.doakozmetik.com
      Ama burun ameliyatı olmuşsunuz tca uygulayabilir misiniz bunu önce doktorunuza mutlaka danışın. Onay almadan uygulamayın.

      Doktorunuz 'kullanabilirsiniz' derse %15lik tca ve yine aynı yerden melisa yada fesleğen kremi almanız yeterli .)

      Sil
  16. Merhaba
    Ben Hülya uzun zamandır sayfanızı takip ediyorum bende doa kozm tca aldım uyguladım ama 30 saniye dayanabildim hemen yıkadım kızarıklık geçti evigenle melissa kremi
    Sürüyorum soyulma olacak mı az tuttuğum için , sivilce izlerim var nasıl kurtulurum
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sizde hoşgeldiniz :)
      % si kaçtı aldığınız tca nın ?
      Eğer %15'lik tca uygulayıp 30 saniye tutuysanız evet soyulmanız maalesef az olacak.
      %15'lik tca ciltte minimum 1 dakika, maksimum 1,5 dakika bekletilmeli.

      Sil
  17. Ki biliyorsunuz ben tca kullanımına karşıyım, diğer tca başlıklarında kullanan arkadaşların lekelendiğini çok okuduk.
    Tca laktik asit gibi masum değil, cilt tipini tanımadan uzaman gözetiminde olmadan yapılmaması gereken bir uygulama olur, işin ucunda cildi yakmak gibi geri dönüşü olmayan sonuçlar almakta var. Ben cesaret edenleri hayretle izliyorum neticede cilt yapılarımız ve cilt kalınlıkları hepimizde farklı.
    Tca nın verdiği sonucu laktik asitli tonikten 1 senede alıp cildi yormamak, riske etmemek en mantıklısı

    bunu siz yazmışsınız kadınlar kulubunde.tca kullanımına karşısınız ama sizde kullanıyor ve hatta öneriyorsunuz? ben pek anlayamadım bu durumu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz hiç hayatınızda fikir değiştirmediniz mi? :)
      Gg de satıcıdan ürün asla almam ama firma garantili satışa çıkınca güvenip aldım.

      Sil
    2. teşekkürler lady subaru ameliyat olalı nerdeyse 3 ay olucak zaten kontrolümde var gittiğimde doktoruma muhakkak sorucam bide bişey daha sormak istiyorum size normalde 5 yada 6 seans uygulama gerektirir diyor kimyasal peelıng mesela ben 2 seansda istediğim sonucu elde ettim cildimde ,yinede devam etmelimiyim bu işleme.onu merak ettim.ilginize tekrar teşekkürler :)

      Sil
    3. Unknown, üstte Lady Subarudan yardım isteyip, tca uygulayan siz değilmisiniz? Emin olmak için kontrol ettim ve aynı kişi olduğunuzu gördüm. Tutarsız yorumlarınıza anlam veremedim. Tcaya karşı olan bir insan neden uygulasın, uzman gözetiminde olması gerektiğini düşünen bir insan, hemde evde uyguluyor. Benmi yanlış görüyorum anlayamadım. Kimse kimseye zorla birşey yaptırmıyor, karşıysanız yapmazsınız.
      Lady Subaru BİZİM ISRARIMIZ ÜZERİNE UYGULADI VE HARFİ HARFİNE YAZIP BİZE YOL GÖSTERDİ ve dikkat edilmesi gerekenleri özellikle yazdı. Zaten uyguladığı 15'lik ve hiçbir zararı yok. Uyarılarının dışına çıkılmadığı takdirde bir sorun olmaz ve doanın tca'sı diğer tcalar gibi değil özellikle belirtmiş. Konusundada memnun olan birçok insan var. SİZ KİMDE NE AÇIĞI ARIYORSUNUZ ANLAYAMADIMM.

      Sil
  18. % 15 lik uyguladım şu anda müthiş gergin hafif soyulmalar başladı nemlendirici süreyim mi yoksa kuruyup soyulsun mu bu arada eşimde istedi onada uyguladım
    Anlında güneş lekeleri vardı :) bu erkekler az süslü değiller
    Harikasınız enerjinize hayranım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Günde en az 1 defa nemlendirmelisiniz.
      Ah bu erkekler gerçekten bizden çok daha süslüler :))
      Lütfen sonuçları ve eşinizin tepkisini süreç bittiğinde yazın bize.
      Çok teşekkür ederim çok öpüyorum sevgiler...

      Sil
  19. @reyyan mert:
    Tatlım seans sayısı sana bağlı, hangisinde ''bu bana yeter'' dediğin an bırakabilirsin.
    Ve şahsen yılda en az 2 defa yamanı, cildini yenilemek açısından öneririm .)

    YanıtlaSil
  20. slmlar ben iki kere %15tca yaptım yüzümde farklı deişimler oldu ama tatmin olamadım henüz,bu ararada çene bölgemde fazla yağlanma oldu ve sarı ufak sivilceler çıktı bepanteni ben fazla sürüyorum sanırım neyden kaynaklı? sivilcelerim genelde çene bölgemde yogun çıkar sivilcem yoktu ama tca sivilce çıkardı 3 ncü günü ev soyulmaya başladı neyden kaynaklanıyor bu biliyorumusunuz?sabır gerektirior sanırım bu tca çünkü hemen güzzel cildim olsun istiorum 1 hafta o suratla gezmek çok zor bunalıma girdim her tca kullandımda sinirli ve bunalım moddayım nedendir?bepanteni hangi aralıklarla sürmeliyim sürekli sürüyorum..Buda çenemde yağlamna yapıorum bu arada merhem değil su bazı olan kremi kullanıom anlıma hiç yapmıorum herhangi bir renk farkıda olmadı çok şükür,yanak ve çene burna yapıorum bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım merhaba.
      Tca cildin üst katmanını kaldırdığı için ilk 2 uygulamada altta olan sivilceleri olgunlaştırabiliyor. Bende ilk uygulamamı yaptığımda 2 tane çıkmıştı ama daha sonrasında yaptığım uygulamalarda çıkmadı.

      Bepanthene i fazla sürmen yine sivilceye neden olur, alttan gelen taze ve geçirgen cilde (İçeriği bol vazelinli)fazla uygulamak iyi değil doğal olarak cilt tıkanır.

      Kesinlikle tca sabır işi, kesinlikle kendin soyma sürece müdahale etme. Soyulmalar cilt tipine göre 7 ile 10 gün arasında bitiyor bunu kendine sık sık hatırlat ve psikolojini bozma .)

      Peki tca yı doa kozmetikten mi aldınız?

      Sil
    2. teşekkür ederim bilgileriniz için,soyulmalar çok erken oldu yüzüm bembeyaz,herkes düzeldiğini söylüyor bende farkettim,çenemde sivilceler çıktı sadece yanaklarımda çıkmıyor çok şükür.2 seans daga yapıcam çünkü bahar gelicek,ben 20 güne bir yaptım genelde,çok şükür değişimler başladı soyulma bittikten sonra 2,3 haftada cilt iyice toparlanıyor artık yüzüm gülüyor.Evet doadan aldım.yüzüm tca alıştı ilk yaptıgında yanık gibi yüzüm vardı çok kötü soyulmuştu şimdi çenem çok yogun soyuluyor,yanaklarım minik minik,düzelsin :(

      Sil
  21. merhaba lady..ben %20 lük bir ürünle başlayabilir miyim?çene bölgemde çok eskiden kalma, kahverengi sivilce lekeleri var.İlk defa uygulama yapacaklar 30 saniye beklesin diye bir şey okumuştum. 1 dakika bekletsek sorun teşkil eder mi.ilk kullandığımda etkili olmamışsa 15 gün sonra tekrar bir uygulama yapsam yanık oluşturur mu.fikirlerine ihtiyacım var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım merhaba. Eğer tca yı doa kozmetikten aldıysan 30sn lik uygulama hiç işine yaramaz, soyulmazsın. Çünkü sattıkları karışım asit değil!

      Gg de tca adı altında sattıkları ürün karışım asit aslında!

      Bence 15lik tca ile uygulama yapıp cildinin tepkisini görmen daha doğru olur.
      Uygulama aralıkları yazıda ısrarla belirttiğim gibi en az 30 gündür.

      Sil
  22. Ben DOA'nın %20'lik tca'sını bu ay başında uyguladım. 1,30 dk kadar beklettim. Yüzün tamamen beyazladığını (frost deniyor) görünce bol su ile yıkayıp bepanthen ile sonlandırdım. Beyaz tenliyim, kararma orta düzeyde oldu, yapacaklara 3-4 gün evden çıkmamalarını tavsiye ederim çünkü çok dikkat çeker (esmer ve buğday tenlilerde o kadar göze batmayabilir). Soyulma 7 gün içinde tamamlandı. Yani kişiden kişiye değişebilir fakat çoğunlukla 1 haftada işleminiz bitiyor. Benim ilk seansımdı, tabiki lekelerde açılma olmadı ama sonucu çok sevdim, cilteki duruluk ve ton bütünlüğü harika oluyor. Sırf bunu yaşamanız için bile herkese tavsiye ederim. Sonraki seanslarda lekelerde açılma olacaktır.

    Burdaki detaylı anlatımı ve emeği için Lady Subaru'ya tekrar teşekkür ediyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt tonuna bağlı olarak işte böyle değişiyor tatlım sonuç. Benim gibi beyaz tenliler ilk uygulamalarında bile ciddi ilerleme kaydediyor. Buğday ve esmer tenlilerde seans sayısı arttıkça netleşiyor.

      Bende çok teşekkür ediyorum tatlım, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana:)

      Sil
  23. cahilliğimi marauz görün yukarıdaki fotolardaki kabuklar sizden çıkanlar mı:/1aydır okuyorum bu konuyu burda size birdaha sormak istedim 1-2 faal sivilcem var iyileşmelerini bekleyiptemi uygulamalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba evet benim yüzümden soyuldu o parçalar biraz yakından çektiğim için devasa görünüyor, lütfen korkmayın :))

      Sivilceleriniz iyileştikten sonra yapmanız çok daha sağlıklı olur.
      Ve lütfen yine unutmadan mart ayından sonra tca yapılmamalı. Güneş ışınları dünyamıza dik açıda gelmeye başlayacak.

      Yani tca peeling uygulamak için 2 ayınız 2 uygulamanız var.

      Sil
  24. TEŞEKKÜRLER HIZLI CAVABINIZ İÇİN SEVGİLER

    YanıtlaSil
  25. Ilk gun surekli bepanthn mi surucez?yoksa feslegen kremi de surucek miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla olmaması şartıyla bepanthene krem sürebilirsiniz ama çok şartta değil. Elinizde ne varsa onu kullanabilirsiniz .)

      Sil
  26. Bu arada goz cevresine de kimyasal peeling yapilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı kaynaklarda yapılabilir diyor ama açıkçası ben pek cesaret edemem neticede göz çevresindeki deri çok ince ve hassas.

      Sil
  27. Kimyasal peeling goz cevresine de yapilir mi?ve goz cevresi icin onereceginiz bir bakm var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistan cevizi yağı ve macadamia yağını karıştırıp sürebilirisiniz tabii yine az miktarı masaj yaparak :)

      Sil
  28. Bir de sizin bakim yaglarinizdan nar ve uzum cekirdegini aldim ama pirinc yagi yoktu.sadece ikisini karistirip kullansam olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanabilirsiniz elbette:)
      Pirinç kepeği yağı geldiğinde onuda bakım programınıza dahil edersiniz .)

      Sil
  29. Merhaba bu hafta sonu ben se tca 15ligi uygulayacagim tum detaylari uygulama sartlarini okudum .tca uygulamasindan sonra surekli nemlendirici ve gunes koruyu kullanmam gerektigini biliyorum ancak cildim yagli oldugu icin ve surekli krem kullanmam gerektigi icin arasira yuzumu yikama ihtiyaci duyarim diye dusunuyorum doa dan aldigim feslegen sabunu kullanmamin bi zarari olurmu olurmu cevap yazarsan sevinirim hoscakalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. İstediğiniz zaman yüzünüzü yıkayabilirsiniz sadece ilk gün sabun veya temizleyici uygulamayın cildinize geriye kalan zamanda istediğiniz gibi yüzünüzü sabunla yıkayıp arkasından koruyucu ve az miktar nemlendiricinizi sürebilirsiniz zararı olmaz.

      Tek bir uyarım olur lütfen kesinlikle kendiniz yüzünüzü soymaya kalkmayın, banyoda yumuşayan deriyi ovalamayın, kese yapmayın, market tipi peeling ürünleri kullanmayın. :)

      Sil
  30. Bu hafta sonu tca uygulayacaktim ama yuzumde bi tane sivilce cikti:((zaten 1 2 tane vardi hep yuzumde.tca yi yapmazsam da vakti gecicek:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük ve iltihaplı değilse uygulayabilirsiniz ama vakit geçiyor diye telaşlanmayın Nisan ayının 2. haftasında son uygulamanızı yapacak şekilde ayarlayın programınızı .)

      Sil
  31. merhaba,

    ilk defa bu uygulamayı deneyeceğim. inş. işe yarayacak. yardımlarınız için teşekkürler, sorum şöyle olacaktı.

    soyulma ciddi anlamda yüzü kötü gösteriyor mu malum düzenli olarak işe gidiyoruz. esmer tenim var kötü bir görüntü oluşturu mu? e vitamini kremim yok sürmesem olur mu?

    birde göz altlarına ve çevresine tca yı uygulamıyoruz doğrumudur? teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Soyunma zamanında tepki cilt yapımıza göre değişkenlik gösterebiliyor mesela hassas ciltlerde bir miktar kızarmadan yaratabiliyor. Evet biraz kötü görünebilir ama nereden baktığınızda bağlı. Aynı tatil dönüşü vücut nasıl soyuluyorsa o şekilde soyuluyor. Sanırım amacınız teknelerden kurtulmak d bundan tek kurtuluş yolu cildi soymak sadece 7 gün bunun için gayet tolere edilebilir :)

      Sil
    2. Youtube da tca videolarinda goz alti ve goz cevresine uygulama yapanlar var ama ben sadece kaş altına yani kaş kemiğine uyguladim o kisimda deri cok ince hassas ve gecirgen yapida oldu icin cesaret edemem :)

      Sil
    3. merhaba.ben de kimyasal peeling yapmak istiyorum evde.doa kozmetiğin sitesinden sipariş etmeyi düşünüyorum.birkaç sorum olacaktı size.sadece melisa kremi+e vitamini kullansam olur mu?bir de benim her zaman kullandığım niveanın nemlendiricisi var.onu kullanmamın bir sakıncası var mı?bepanthene kullanmam şart mı?çünkü daha önce hiç kullanmadım.sürekli evde olacağım için güneş kremi kullanmasam da olur değil mi?dışarı çıkarsam kullanırım.+50 la roche posay ver ben de uygun mudur?şimdiden teşekkürler:)

      Sil
    4. Merhaba. Yazımda alınacaklar arasında zaten melisa kremi ve e vitamini var ve bunun için ekstra ''Günlük Bakım ve Tca Sonrası Bakım İçin Saf E Vitamini(Tokoferol)'' isimli bir yazım var, okumalısınız.

      Bepanthene kullanmayın soyulmayı geciktiriyor, nivea için tek söyleyebileceğim benim nazarımda ''fazla yağlı krem'' olarak tabir ediyorum.

      En güzeli melisa kremi ve e vitamini ikilisiyle nemlendirin ve sonrasında kullanmaya devam edin.

      İlk günden itibaren artık güneş kremini yorgan altında yaşasanız dahi kullanmak zorundasınız. :))

      Kimyasal peeling yapacaksanız güneş koruyucu kullanmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Sevgiler...

      Sil
    5. Teşekkürler cevabınız için.Benim cildim kuru olduğu için nivea'yı tercih ediyorum.bana çok yağlı gelmiyor.sert kıvamlı olan değil de yumuşak kıvamlı olanı kullanıyorum.peki tavsiye ettiğiniz bi güneş kremi var mı?siz hangi markayı kullanıyosunuz?

      Sil
    6. Watsons'ta satılan ''solait'' diye bir güneş koruyucu var (baby 50+ beyaz ambalajda kapağı kırmızı) onu kullanıyorum memnunum :)

      Sil
  32. Merhaba Ladysubaru
    Ben 3. kez TCA uyguladım yüzüme. En son uyguladığımda bir buçuk dakikadan daha fazla beklettim , yüzüm pul pul soyuluyor.Senin fotoğraf koyduğun şekilde değil yani. Ben,bir TCA şişesini 3 kerede bitirebildim. Acaba bu yüzden mi pul pul soyuluyor.

    TCA uygulamasına hiç cesaret edemiyordum taki senin bu yazını okuyana kadar.Cildimde inanılmaz bi değişim var. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Hepimizin cilt yapısı, kalınlıgı ve inceliği farklı olduğu için soyulma elbette farklı olacaktır. Bu durumda daha etkin bir soyulma için %20'lik tca kullanmanızı tavsiye ederim.

      Bir kaç uygulama daha yaptığınızda sonuçlar daha güzelleşecek.
      Rica ederim öpüyorum:)

      Sil
    2. TCa uygulamasında herkeste uygulama yapıldıktan sonra beyazlama olmuş ve hemen yıkamışlar.Bende ise kızarma oluyor. Bu durum %20 lik TCA kullanmama engel olur mu.

      Sil
    3. Her cildin verdiği bir tepki değil bu yani kısaca beyazlamak zorunda değil cilt. Benim ilk uygulamamda kızarma şeklinde oldu 2. uygulamamda beyazlama şeklinde. Eğer cilt yeteri kadar soyuluyor ise %15 tca ile %20 tca ya geçmenize gerek yok.

      Sil
  33. merhaba . ben yaklaşık 3 yıl önce Roaccutune kullandım. Şimdi kimyasal peeling yapmamın bir sakıncası olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeterli süre geçmiş, cilt kendini toparlamıştır uygulayabilirsiniz :)

      Sil
  34. merhaba ben sıvılce lekelrım ıcın kullanmak ıstıoyrum yazının hepsını okudum fakat anlamadıgım noktalar var bu ıslemı kac gun uyugulamam gerekıyor her gun yapmam mı gerekıyor ? ve buy ısleme basladıktan sonra yuz goz dudak hıc bır sekılde makyaj yapmamalımıyım bır de sımdı baslamam dogru mu halıyle subat sonuna geldık ve ben mersınde yasıyorum cevap verırsenız cok mutlu olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Facebook'ta konuşmuştuk ama buradan tekrar yanıtlayayım yanıtsız kalmasın yorum. 30 günde 1 defa ve maksimum 1,5 dakika uygulanıyor. Cilt 3. gün soyulmaya başlıyor ve soyulma cilt yapısına göre 7.-10. günlerde bitiyor. Bu sürede makyaj yapmamanız elbette daha iyi sonrasında da cilt taze olduğu için sadece 50+ faktör güneş koruyucu kullanın :)

      Sil
  35. Merhaba.Bir kaç sorum olucaktı.Ben %20'lik tca'nın ikinci seans'ını yaptım.Benim sivilce izlerim ve lekelerim var.Eylül ayında üniversiteye başlıcam.Malum bu lekelerle okula gitmek istemiyorum.Şimdi ben 2 seans yaptım,toplam 6 seans yapmayı düşünüyorum.Mayıs ayındada tca'yı yapabilir miyim.Belki mayıs ayında tca olmuyor ama ben güneşe hiç çıkmamayı düşünüyorum.Yinede bir zararı var mıdır ? Eylül ayına kadar kurtulmam lazım benim bu lekelerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneşten kendinizi koruyabilceğinize eminseniz yapabilirsiniz elbette. Ama unutmayın olay sadece güneşe çıkmamakla bitmiyor her sabah uyandığınızda ilk işiniz 50+ faktör koruyucu özelliği olan güneş koruyucu sürmeniz gerekli :)

      Sil
  36. Merhaba :) KK'dan önceki gün yazmıstım size :) Sormak istediğim;melisa kremini mi yoksa fesleğen kremini mi önerirsiniz? Cildim yağlanmaya biraz fazla meyillide :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melisa kremi daha uygun düşer size ama ne melisa kremi nede fesleğen kremi cildi yağlandırmıyor aklınızda olsun .)

      Sil
  37. merhaba ben dun başladım tca peelınge aslnda yuz soz konusu olunca terettutlerım hala var umarım işe yarar. yuzume uyguladm anlattgnız gıbı suan hafıf kızarıklar var hala bıde boynumda sıvılce lekelrım vardı tam olarak cenemın altında aslında ben oraya da surdum orda kızarıklı degıl de 2 tane bezelye buyuklugunde kararma var morelım bozuldu bırazck korktum aslnda kalır mı gecer mı bılmıorum bundan sonrakı gelısmelerı de yazacm umarm faydalı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kararmalar kalmayacak merak etmeyin soyulup ölü deri şeklinde gidecek :)

      Sil
  38. Merhaba Lady Subaru, tam bir ay önce güneş lekelerim için ilk tca uygulamamı yaptım ve gerçekten çok memnun kaldım :) Soyulma bittikten sonra da güneş lekesi tedavisini devam ettirmek adına expigment isimli bir ilaç kullanmaya başladım; bu ilaç da ufak ufak soyma yapıyor ama rahatsız edici boyutta ve makyaj yapmadan dışarı çıkamıyorum:( artık sadece tca yapmak istiyorum,ilacı bırakalı da iki gün oldu. Bir gün daha bekleyip tca uygulamamı yapayım mı, aklıma takıldı fikrini almak istedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-10 gün geçtikten sonra tca uygulamanı yapabilirsin tatlım :)

      Sil
  39. merhaba ; ben dun basladım tca ya hıc soyulck gbı durmuo yuzum anlamadm ben bu ısten bısı ama :) bıde cenemın altında da sıvılce ızlerı vardı orayada surdm orda kararlamalar oldu yuzumde de hafıf kızarıklık kaldı gecer mı acaba bıde benım yuzum soyulmck gıbı duruyor cvp verırmısınz lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildiniz 3 gün soyulma belirtisi vermez bunu yazımda açıkça belirtmiştim gözünüzden kaçtı yada okuyup unuttunuz sanırım :)

      Sil
  40. ben lady subarunun önerilerine harfiyen uydum ve çok memnunum.allah sizden razı olsun:) cildim harika:)doktor bile bu kadarını yapamamıştı.mikro dermabrazyon operasyonu geçirmiştim o bile bu kadar etkili olmadı? üstelikte iz kalmıştı:/ ama peelingde 30 gün aralık verilmeli mutlaka. ben çinko hapıda alıyorum ayrıca yüzüme haftada 2 gün saf e vitamini sürüp öyle yatıyorum birde laktik asitli tonikle siliyorum bazı akşamlar.sonuçtan çok mutluyum darısı herkesin başına:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım Allah sizlerden de razı olsun öpüyorum :)

      Sil
  41. merhaba, ben dün bir güzellik merkezinde TCA yaptırdım (ilk defa). yüzüm çok yandı, kaç saniye sonra bilmiyorum ama yüzüme bir krem sürerek yanmayı hafiflettiler. bir gün boyunca su değmesin dediler. öğlen saatleriydi, kullandıkları krem koruyuculu olduğu için ordan çıkıp işe döndüm. yanak, çene ve alnımda bölgesel morarmış gibi kararmalar oldu. normal dediler ama ben kalıcı olmasından korkuyorum. lekelenme normal midir? bir de siz suyla yıkayın diyorsunuz, onlar sakın su değmesin dediler. nemlendirici olarak de bepanthen in nemlendirici kremini üstüne de mustela bebek 5o faktör güneş kremini kullandım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tatlım.
      Ben yüzünüzü ihtiyaç duyduğunuzda yıkayabilirsiniz diyorum, sonlandırma işleminde de su ile yıkayın diyorum. Çünkü kullandığımız asitler farklı! Çoğu firma ve güzellik merkezi tca adı altında karışım asitler satıyor veya karışım asitler uyguluyor. Halbuki saf tca solüsyon tek başına gayette güzel soyuyor cildi.

      Yüksek ihtimal o kararmalar 3 veya 4. günden itibaren soyularak dökülecek.
      Ama lütfen siz yinede uygulamayı yaptırdığınız yerin önerilerine uyun.
      Dediğim gibi kullandığımız tca lar aynı değil :)

      Sil
    2. cevabınız için teşekkür ederim. yazdıklarınızı okumak rahatlattı biraz. bugün daha da koyulaştı ve yayıldı lekeler umarım biran önce soyulup gider, çok fena görünüyor.

      Sil
  42. merhaba,
    1 ay önce özel gop hatanesinde eneida kote diye bir dermatoloğa gittim yüzümdeki siğillerden şikayetim sonucu %30 luk tca yı kulak çubuğu ile siğillere sürdü ancak yüzümde hala aşırı derecede kızrıklıklr var dediği bütün kremleri sürüyorum ama sonuç aynı..sizce bu durum daha ne kadar devm eder??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba doktorun ne kullandığını bilmediğim için maalesef tahmin yürütemiyorum. Hele hele tca ile siğil tedavisi çok ayrı bir konu ben sadece peeling'de tecrübeliyim. Umarım en kısa zamanda düzelir çok geçmiş olsun dilerim :)

      Sil
  43. 1 ayı geçti ancak 30 luk tca izleri yüzümde duruyor ne zamn geçer acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir durum olmamalı doktorunuzla görüştünüz mü?

      Sil
    2. yanıtınız için çok teşekkür ederim, evet geçecek diyor ancak benim sabrım kalmadı soldu ama genede çok endişeliyim yüzümde nohut büyüklüğünde soluk kırmızılıklar var sürekli kremler kullanıyorum güneşe falanda çıkmıyorum ama bin pismanım nereden yaptırdım

      Sil
    3. Sonuç aldıysanız lütfen pişman olmayın, o kızarıklıklar eninde sonunda geçecek. Siz yine ara ara doktorunuz ile konusun bu konuyu peşinde olun! Siğil tedavisinde tca tecrübem olmadığı için doktorunuzu da zorda bırakacak bir yorum yapmak istemiyorum ama lütfen size önerdiği krem yada ilaçlar varsa mutlaka düzenli kullanın.

      Bol su için, adaçayı tüketin, taze meyve tüketin (özellikle bu dönem kiviyi öneririm)hergün 4-5 yemek kaşığı yoğurt tüketin ve domates yiyin .)

      Sil
  44. merhaba ben bgn doa kozmetikten siparişlerimi verdim ve Tca peeling yapmak için ilk adımı atmış bulunuyorum :) İlk defa yüzüm için böyle bir girişimde bulunacağım için biraz panik halindeyim :) Şimdi, işlemi yaptıktan ve duruladıktan sonra sular kendi kendine emildikten snra içine e vitamini katılmış melisa yada fesleğen kremini yüzümüze uyguluyoruz.. ihtiyac duydukça su ile yıkıyoruz. gece yatmadan nar çekirdeği ve pirinç kepeği yağlarının karşımını yüzümüze uyguluyoruz. Kendimiz soymuyoruz sabrediyoruz :) Sanırım doğru anlamışım değil mi ? :) Sormak istediğim şunlar yüzünüzü ne ile temizliyorsunuz bu peelingi yapmadan önce veya genelde? Melisa ve fesleğen kremlerinin ikisinide aldım bu işlem için sizce hangisini kullanmam daha uygundur? Bu kremleri gün içinde kaç defa uygulayalım yani gerildiğini hissettiğinizde uygulayın demişsiniz ama abartıp iyice yağlandırmak istemiyorum karma bir cildim var cünkü.. son olarak bu nar çekirdeği ve pirinç kepeği yağının karşımı eşit oranlarda mı?
    Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hepsi doğru .)
      Genelde sebamed'in sabunu yada yine aynı yerden aldığım nane sabunu, süt bal sabunu, okaliptus sabunu ile yüzümü yıkayıp sonra tca'yı uyguluyorum.

      Günde 1-2 defa 3-4 bezelye tanesi kadar krem sürmek yeter cildinize. Ben melisa kremini daha çok seviyorum sanki daha çabuk emiliyor. Bence iki kremi deneyip öyle karar verin.

      Evet nar çekirdeği ve pirinç kepeği eşit ölçüde karışıyor ama hepsini karıştırmayın elinizde kalsın ara ara tek olarakta kullanırsınız...

      Sil
  45. merhabalar,ben sivilce izleri ve çillerim için tca peeling yapmak istiyordum ve doa kozmetikten %15 lik olanı sipariş verdim(çook beyazım).ama aklıma takılan bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim:
    1.tca peelingden sonra excipial lipo adlı kremi melisa kremi yerine kullansam olur mu?(evde arko nem,nivea soft,vaseline,medicassol gibi kremlerde var)
    2.eldiven demişsiniz ama şu ameliyat eldivenlerinde mi yoksa poşet eldiven mi?
    3.bekleme süresini cildin beyazlamasına göre mi karar veriyoruz,siz demişsinizki 1.de kızardı 2.beyazladı.ben beyazlayıncaya kadar beklesem olur mu?
    4.vücudumdaki çatlaklar için doa kozmetiğie mesaj attım %60lık hazırlarız dediler ben bunu ne kadar bekletmem gerektiğini çözemedim kimisi 3 dakika diyor,kimisi 7-8 hatta 10 diyen bile var ben bunuda cildim beyazlayana kadar bekletsem doğru olur mu?sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      1) excipial lipo hakkında tecrübem yok şimdi kullanın desem cesaret vermiş olurum bence siz benim önerimi deneyin. Vazelin bir petrol yan ürünüdür lütfen içeriğinde vazelin olan hiçbir ürünü kullanmayın! Nivea çok yağlı, medicassol soyulmayı geciktirir.

      2) Fark etmez elinizde hangi eldiven varsa yada en kolay hangisini temin edebilecekseniz kullanabilirsiniz.

      3)Hayır bekleme süresi net! 1,5dk...
      Bunu ısrarla belirtiyorum yazımda. Lütfen yazıyı tekrar okur musunuz?

      4) Çatlaklar üzerine tca uygulanması konusunda maalesef tecrübem olmadığı için yanlış yönlendirmemek adına bu soruya cevap veremiyorum :)

      Sil
  46. merhaba,
    sizden cevap bekliyorum gerçekten sinirlerim bozulmaya başladı bu lekeler ne zaman geçer nolur bana bir cevap yazın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence biran önce size bu uygulamayı yapan doktorla görüşmelisiniz, dediğim gibi siğil konusunda tecrübem yok ve muhtemelen doktorunuzun kullandığı tca'da benim kullandığım tca'dan farklıdır...

      Sil
  47. Merhaba. Yazilarinizla verdiginiz rehberlik icin tesekkurler. Gereksiz soru sorup vaktinizi almamak icin yazılarınızı dikkatle okudum. Ancak su konularda bilgi verirseniz sevinirim:
    1-yazılarınızdan sonra doa kozmetikten tca 15 asit, E vitamini, melisa kremi, shea butter yağı ve feslegen kremi (sagolsun hediye olarak göndermişler) aldım. Yaklaşık 7 yil önce 2 kez kimyasal peeling yaptırmıştım. O zamanlar cildim cok kötüydü ve iyi gelmişti. Hali hazırda cildim sorunlu degil. Çünkü sivilceyle siyah noktayla oynamıyorum. Ve epeyce cildim düzeldi. Ancak donuk, cansız ve soluk bir cildim var. Bu noktada tca' li peeling yapmam uygunmu yoksa gereksiz yere cildimi tahrip mı ederim. Tca yerine glikolik asit mı daha uygun olur. Yada 1 defalik tca yapıp devamında glikolik asit mı yapsam.
    2- Mart ayının ortasindayiz, peeling yapmak icin geç mı kaldım. Glikolik asit peelingi icin de mevsim onemlimi. Bu arada yaz kıs 50+ güneş koruyucusu kullanırım.
    3-tca peelingi şimdi yapmazsam aldığım tca
    bozulurmu. Kıs icin buzdolabında saklanirmi
    4- ben doa kozmetikten lascorbic asit de aldım. Yag
    seklinde gelir diye bekliyodum ama toz seklinde geldi. Lascorbic asiti Gul suyuna katip losyon yapilabilirmi.
    5-laktik asitli losyon yaz kıs kullanilabilirmi.
    6-Gul suyu mü daha iyi lavanta suyumu
    Soruların fazla olduğunun farkındayım, umarım sabriniZi zorlamam. Cevabınızi merakla bekliyorum. 15 gun sonra ise başlayacağım ve cevabınıza gore gecikmeden peeling yapmak istiyorum.
    NOT: profilinizden borsa eksperi oldugunuzu okudum. Eğer bu bilgiyi görmesem sizi güzellik uzmanı yada ona yakın bir meslekten sanırdim.çünkü oldukça donanımlı bilgiler veriyorsunuz. Emeginize saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba esas ben teşekkür ederim (:
      İlk önce hazır daha vakit varken tca yapıp sonrasında glikolik asite devam etmen daha doğru olur. Tca ölü deriyi etkin şekilde atar ve glikolik asit cilde daha iyi işler.

      Eğer yazın tatile gidip güneşlenme planın yoksa ve direkt güneşe maruz kalmam 50+ faktörlü koruyucu ile sıkı şekilde korurum cildimi dersen 2 defa tca uygulaması yapabilirsin .)

      Artan tca yı kutusunda ve buzdolabında muhafaza edebilirsin bozulmaz tatlım.

      Askorbik asit toz şeklinde evet. Diğer toniklerde yada e vitamininde olduğu gibi kullanım süresi uzun değil. Bu yüzden maksimum yaptığın toniği 3 gün içinde bitirebileceğin miktarda yapmalısın. Her yapacağın toniği taze hazırlamak daha doğru çünkü c vitamini suda eriyen vitaminler sınıfında olduğu için ısı, ışık ve oksijenden çok çabuk etkileniyor doğal olarak ekinliğini kaybediyor.

      Laktik asitli tonik yada glikolik asitli tonik yaz kış kullanılabilir elbette ama güneşlenmemek, direkt güneş ışığına maruz kalmamak ve 50+ faktörlü koruyucu kullanmak şartı ile .)

      Gül suyu ve lavanta suyu arasında ayrım yapamam doğrusu. İkiside pek güzel birini bitirip diğerine geçmek şeklinde dönüşümlü kullanmanı tavsiye ederim.

      Vaktin kısıtlı madem hemen tca uygulamanı yapmanı öneririm.

      Kadın olmanın avantajı diyelim, bu alana da yatkınım araştırmayı severim bir diğer eğitim alanımda gıda olduğu için yoğun şekilde kimya, asitler,biyoloji, mikrobiyoloji, bitki teknolojisi, bazlar, tuzlar vs, tohum ve bitki yağları, süt ürünleri vs daha saymakla bitmeyecek şekilde epey donanımlıyım. Hepsini birleştirince bunlar çıkıyor önüme. Sağ olsunlar üniversite hocalarımdan da takıldığım noktalarda yardım almaktayım.
      Sevgiler :)

      Sil
  48. Hızlı cevabınız ve yardımlarınız icin tesekkurler. Ben cildimdeki donuk ve cansız görüntüden cok rahatsizim. Bu aralar Kore kozmetigine takıldım ve bunun icin Laneige isimli Kore markasından ürün almayı düşünüyordum ama fiyatları biraz yüksek. Şimdi sayenizde insallah buna gerek kalmayacak. Kimyasal peelingin avantajlarını biliyordum ama evde uygulayabilecegimi, ayrıca diger cilt bakimiyla ilgili iksirleri sayenizde öğrenmiş oldum. Paylaşımlarınız icin cok tesekkurler. Uygulama yapınca sonucunu yazacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim tatlım yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana (:
      Önce tca yı yap cildin iyice ölü deriyi atsın sonrasında glikolik asitle devam et çok seveceksin etkilerini. Bakımının ayrılmaz parçası haline gelecek. Keyifle bekliyor olacağım güzel haberlerini .Sevgiler :)

      Sil
  49. Merhaba Lady Subaru;

    Benim de dudak üstümde sir ağdadan kalma bir kararma var ,bu bıyık gibi duruyor ve beni çok rahatsız ediyor. Cilt açıcı birçok krem kullandım fakat hiçbiri fayda etmedi. İnternetten de cildin soyulmadan bu lekeden kurtulmanın mümkün olmadığını okudum. Fakat yazında dudak kenarlarına, dudak bölgesine uygulanmamalı yazmışın yoksa ben mi yanlış anladım? Yani diyeceğim o ki benim cildimde çok şükür rahatsız olduğum başka bir problem yok tca yı sadece dudak üstüme uygulasam olur mu? Çok da korkuyorum, senin dediğin noktalara dikkat etsem bile daha da kötü olur mu acaba diyorum :(( Şimdiden çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba aslında dudaklar ve dudak çizgisini kastediyorum yazıda. Ama uygulamayı bütün yapmanızı öneririm ben parça şeklinde uygulama yapmanız renk dengesizliği yaratabilir. Neticede bütün yıl güneş ışınlarına maruz kalıyoruz ve derimizde biz pek fark etmesek bile renk değişikliği oluyor.

      Yazdıklarıma dikkat ederek %15'tca uygulaması yapabilirsiniz (ısrarla söylüyorum tüm cilde) Uygulama yapmadan önce dudaklarınıza shea butter yada başka bir bitkisel yağ sürüp sonra tca'yı uygulayabilirsiniz.
      Sevgiler :)

      Sil
    2. Çokkk teşekkür ederim cevabınız için, o zaman sipariş verip deneyeyim umarım etkili olur da şu lekeden kurtulurum ve mutlu sonucu burada paylaşırım. Yardımınız için teşekkürler :))

      Sil
    3. Siz yazdıklarımın dışında bir uygulama yapmadığınız ve paniklemediğiniz sürece uygulamanız başarılı olur. Rica ederim sevgiler :)

      Sil
  50. Bu arada gizli reklam amacı güdenler!

    Yorum yoluyla attığınız linklerin, satıcı isimlerinin vs'lerin benim denetimimden önce blogda yayınlanmadığını ve benimde bu yorumlarınızı yayınlamadığımın farkında mısınız!?



    YanıtlaSil
  51. Merhaba. Ben önerilerinize harfiyen uyarak 16 Mart gecesi yatmadan önce tca peeling yaptım. Ertesi gun yüzüm kısayolun. Sanki güneşlenme sonrasi yaşanan kizariklik gibi. 18 Mart'ta cene çevremde soyulma başladı. Alt tenimin de hafif kizarik bir görüntüsü vardı. Soyulma yanak çevremde devam etti. İlk soyunmalar kabuksu iken sonraki soyulmalar pullanma seklinde. Çoğunlukla yanak ve cene
    çevrelerimde soyulma var. Ancak alnımda, burunda ve boyun çevremde soyulma yok. Bıyık bölgeme de sürdüm ama oradada herhangi bir kizariklik ve soyulma yok.. Sadece alnım görüntüde kuru ve
    mimiklerde kirişim bir hal alıyor fakat boyun
    cevremin doku ve renginde eskiden daha farklı bir
    durum yok. Bu arada e vitamini, feslegen ve melisa
    kremi karışımını yüzüme uyguluyorum, bu karısimi ilk sürdüğümde yüzümde hafif bir sızlama ve yine
    hafif kizarma oluyor. Belirttiklerime gore sanırım
    süreç normal ilerliyor. Ama alnımın hic
    soyulmamasindan endiseliyim.
    Sizce alnımda soyulma olurmu, olmazsa ne
    yapmalıyım. Bir de kas altına da sürdüm ama
    farklılık olmadı. Sizde degisiklik olmusmuydu. Belirtilmesine gore söyleyeceğiniz farklı bir tavsiye varmı. Hersey icin Tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım hayırlı olsun süreç normal devam ediyor. Alın kısmı ve burun kısmı en zor soyulan bölgeler. Eğer yeterli miktarda tca sürmüş ve oran cildine düşük gelmediyse o kısımlarda soyulur. Peki uygulamayı yaparken bekleme sürenin içinde cildin 4-5 defa daha tca sürdüren değil mi? :)

      Sil
  52. Vallahi hersey sayenizde. Allah razı olsun. Daha önce dediğim gibi ben cok sorunlu bir cilde sahip değildim ama sorunlu olanlar icin bilgileriniz cok daha kıymetli. Sanırım cok dua aliyorsunuzdur. Bu arada ben doa kozmetige bir mail atıp size tesekkur etmeleri gerektiğini yazdım. Çünkü sizin sayenizde pek cok kisi bu firmadan haberdar olup alışveriş yaptı. Yanlış anlamayın onların reklamını yapıyorsunuz manasında demiyorum. İsterse reklamı bile olsa ben tavsiyelerin faydasına ve ürünün kalitesine bakarım. Bu noktada da hersey icime siniyor. Bu arada doa kozmetige sizinle bir yakınlığım olmadıgını da belirttim ki farklı düşünmesinler.
    Neyse geleyim peelinge ;
    4-5 kez olmasada 2-3 kez geçtim. Ancak tca
    şisesinin tamamını kullanmadım. Yarısını kullandım. Sürme ve bekleme sûrem toplamda 2 belki 3 dakikadir. Aslında yanaklarında epeyce soyulma oldu. Boyun bölgeme sürdüm ve herhangi bir reaksiyon yok. Ama alnımda kirisiklik, kuruluk ve deride parlama var. Acaba reaksiyon olmayan burun, boyun ve bıyık bölgesine bir daha gecsemmi. Lady' im siz ne dersiniz :)) bir de kas altında sizde soyulma olmusmuydu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kk'da diren81 e teşekkürlerimi iletmeliyim zira onun sayesinde tanıdım bende doa kozmetiğin güzel ürünlerini, sağ olsunlar ahlaklı ticaret anlayışları ve kaliteli ürünleri için kpeyifle reklamlarını da yaparım hiç sorun değil. Neticede her memnuniyet biraz reklamdır :))

      Ttalım tca'nın yüz ve vücut üstündeki tepkileri çok farklı olabiliyor, boynunun soyulmaması bu yüzden. Bence bir tekrra daha yapmamalısın. Benimde ilk 2 uygulamamda kaş altı, burun, dudak üstü bölgeleri soyulmadı ama 3. uygulamada o kısımlarda incede olsa yeterli şekilde soyuldu.

      Sil
  53. slm LadSubaru bnde bişiy sormak istiyorum 14 yıllık doğum çatlagım var karnımda iç bacak dış bacak ve artık bunları istemiyorum rica etsem banada yardımcı olurmusun kaçlık tca kullanmalıyım nesıl ve hangi sıklıkla şimdiden çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef tca'da çatlak uygulamasında tecrübem olmadığı için yardımcı olamayacağım ama daha hafif bir yöntem denemenizi önerebilirim. 1 şişe %25 glikolik asit alıp uygulasanız ve devam etseniz bence daha sağlıklı olur :)

      Sil
    2. teşekkür derim ladysubaru peki bu asiti nerden temin edebilirim yardımcı olurmusunun

      Sil
    3. www.doakozmetik.com dan alabilirsiniz.
      Melisa kremi, e vitamini ve tca'yı bende oradan alıyorum :)

      Sil
    4. teşekkür edrim ladysubaru

      Sil
  54. merhaba,doa kozmetikten %15 lik tca yı alıp uyguladım.Bugün 5.günüm ve yüzümde en ufak bir soyulma bile olmadı :/ yüzüm kırış kırış duruyor,sanki yaşlı gibi :( . nemlendirmeyi yalnızca tca uygulamasından hemen sonra yapmıştım,ondan sonra nemlendirici kullanmadım. yüzümün bu halinden çok rahatsızım :( ne yapsam bilemiyorum ,tekrar uygulama yapsam soyulur ve bu durumdan kurtulur muyum acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk olsun ama! Gün içinde nemlendirici tekrarlanmalı ve 30 gün geçmeden yeni tca uygulaması yapılamaz diye özellikle kırmızı renkle yazarak belirttim... Soyulmalar cilt tipine göre 7-10-12 gün içinde bitiyor. Güneş koruyucu da kullanmıyorum deyin tam olsun :/

      Sil
  55. dün gece doa kozmetiğin sitesindeki ürünleri incelerken; acaba nasıl uygulanır, güvenilir mi gibi sorular kafama takılmıştı ki siz blogunuza rastladım:)) çok teşekkür ederim çok detaylı ve çok faydalı bir yazı olmuş:)) ben de tca peeling uygulamak istiyorum ama ben yüzüme değil üst kollarımın üstündeki hafif pütürler ve izler için kullanmak istiorum. hatta hafif batık lekeleri yüzünden alt bacaklarıma da uygulamak istiyorum yaz gelmeden. kol ve bacak derisi yüz kadar hassas olmadığı için daha yüksek konsantrosyonlu bir tca mı kullansam yoksa ilk kullanım için %15 yeterli olur mu? bir de 7-8 seans yapmak zorunlu mu? ben 2 seans yapıp yaz boyunca güneşlenebilmek için bırakmak istiyorum. sizce bir sakıncası olur mu? son uygulamadan ne kadar süre sonra rahatça güneşe çıkılabilir? deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz.
      Yazımı biraz daha dikkatli okumanızı öneririm. Tca yapanlar güneşlenemez ve güneşlenmemelidir. uygulama sayısı siz nerede memnun olursanız o sayıda durur ama zaten yılda 7 den fazla yapma imkanı olamaz mevsim geçişleri dolayı.

      Vücutta tca konusunda tecrübem olmadığı içim maalesef yanlış yönlendirmemek adına yorum yapamıyorum ama tek söyleyebileceğim yazın güneşlenecekseniz tca yapmayın alttan gelen taze cilde zarar verirsiniz hatta lekelenebilirsiniz!

      Sil
  56. Sevgili Lady' im ilk tca denememden oldukça memnun kaldım. Çünkü öneri ve uyarılarına cok dikkat ettim. Blogundaki tüm ziyaretçilerine de eğer bu uygulamayı yapacaklarsa yarım yamalak hareket etmemelerini, uyarılarını dikkate almalarını öneriyorum. Tca peelingimi 15 gun önce yapmıştım. 2. Gun başlayan soyulmalar 7. Günden sonra şiddetini azalttı. Daha önce alın-bıyık-burun bölgemde kuruluk olduğunu ama soyulma olmadıgını yazmıştım ama sonradan bu bölgelerde de pullanma seklinde soyulma oldu. Bir tek boyun bölgemde soyulma yada pullanma etkisi olmadı. Yanaklarım daha kabuk kabuk soyulurken diger yerlerde pullanma olunca "acaba soyulma oranı farklı olup cilt tonumdada farklılık olurmu" diye endiselenmistim ama senin belirttiğin gibi dikkat edilince süreç gayet iyi işledi. Böyle ayrıntılı yazıyorum ki belki diger ziyaretçilerine faydası olabilir. Şimdi cildimi daha canlı ve Berrak hissediyorum. Mevsim
    nedeniyle 2. Peelingi yapmayacağım ama laktik asitli
    tonik tarifini uygulayacağım. Bu tavsiyenden de memnun
    kalacağım insallah. Hem sana hem de doa kozmetige
    cok tesekkurler . Artık her ikinizin de sıkı takipcisiyim.
    Tekrar cok sagol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim tatlım başarılı uygulama yapmış olmana ve yazdıklarıma özen gösterip yapmana çok memnun oldum. İlk uygulamada güzel sonuç aldın hele 2. uygulamayı yaptığında daha hoş sonuçları olacak.

      Ciltte problem olmasa dahi yılda 2-3 defa cilt yenileme amaçlı kullanılması taraftarıyım. Çok öpüyorum sevgiler :)

      Sil
  57. Lady subaru bende senin önerin üstüne Doa kozmetikten TCA(%15)aldım bana Fesleğen Kremi hediye göndermişler sen bu kremi önermişsin ama ben Expial Hydro(içerğinde üre var fakat yağ yok)veya Excipial Lipo(içeriğinde üre+yağ var) kullanmayı düşünüyordum sence Excipial Hydro-Lipo'yu mu yoksa Fesleğen Kremini mi kullanmalıyım?
    Ve ben fırçayla sürmeyi düşünüyordum bu şekilde pamuk gibi tca'yı emmeyecekti fakat sormadan kafama göre iş yapmak istemedim sence fırçayla sürmem de bir yanlışlık olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence soyulmalar tamamen bitene kadar fesleğen kremi kullan daha sonrasında diğerine devam et. Fırçayla sürmenin zararı elbette olmaz ama sıçratma akıtma gibi risklerin var, lütfen dikkatli ol .)

      Sil
  58. Tca yapan veya yapmak isteyen arkadaşlar şunu tekrar belirtmem gerek. 50+ faktörlü güneş koruyucu kimyasal peeling asitleri kullanan herkesin ayrılmaz parçası olmalıdır (laktik asit,laktik asitli tonik, glikolik asit, glikolik asitli tonik dahil!).

    Uygulama yapıldıktan hemen sonra kullanımına başlamak gerekir.

    Neticede alttan gelen taze bebek deriyi korumak zorunlu. Yani 1 gün koruyucu sür 3 gün sürme, 1 ay koruyucu sür sonra kullanma gibi bir mantık kurmayın lütfen...

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  59. mrb. ben tca kullanmayi dusunuyoum. ancak su an acnelyse tedavisi goruyorum. uygulasam bi sorun olur mu. bir de yuzumde gunesten kaynaklanan kucuk.kucuk benler var tca onlari giderir mi.ve mayis ayinda yapmmda bi sakinca.var midir nelere dikkat etmem lazim. cevabinz icin simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yazımı dikkatle okumadığınızı acnelyse tedavisi gördüğünüz halde tca uygulama isteğinizden anlıyorum!

      Tca'nın ne zaman yapıldığını yazıda ve yorumlarda ısrarla vurguluyorum.

      Lütfen yazımı, deneyimimi tekrar okur musunuz?

      Sil
  60. Merhaba TCA yı sabah uyguladıktan sonra ilk gün saban vb temizleme ürünüyle yüzümü yıkmıyorum sadece nemlendiriyorum. Peki sonraki sabah cildimi yüz yıkma jeliyle yıkayabilir miyim? Yani uyguladıktan bir gün sonrai sabah akşam yüz temizleme jeliyle yıkama rutinime geri dönebilir miyim? Bir de 1 defa uyguladıktan sonra,üzerinden 1 ay geçse bile evden çıkmıyacaksamda sabah kalkar kalkmaz güneş kremi sürmeli miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yazımın içindeki şu kısım dikkatinizden kaçtı sanırım .)

      ''- Cilt soyulma sürecini tamamlayana kadar cildimi yüz temizleyicisi, sabun, jel gibi ürünlerden uzak tuttum.''
      Güneş koruyucunuz artık hayatınızın bir parçası olmalı, taze bebek deriyi lekelenmeden korumalısınız. Uygulamadan sonra 5 ay geçse dahi ve sabah uyanıp yüzünüzü yıkadıktan sonra sürmeyi alışkanlık haline getirin.
      Sevgiler...

      Sil
  61. lady merhaba 2 hafta kadar önce yüzüme %20lik tca uyguladım tabiki doadan temin ettiğim tca ile. buğday tenliyim çok titizlenerek tüm detaylarıyla uygulama yaptım 1.5 dakika kadarda beklettim ancak çok ama çok yüzeysel bi soyulma oldu ki ilk günden sonra bepathende kullanmadım sadece güneş kremi yetti gerilmedi çünkü yüzüm aşırı kuruluk hissetmedim. nerde yanlış yaptım bilemiyorum herkesin memnun kaldığı şeylerden ben neden sonuç alamıyorum yahu bedevimiyim ben :) o kadar hayal kurdum hooop hepsi çöpe oysaki sorarım sana benim fondöteni pudrayı kapatıcıyı çöpe atmam gerekmiyomuydu :)çok hasarlı bi cildimde yok bazı bölgelerde çok hafif kahverengi güneş lekeleri ve yine yer yer ton farklılığı bebek gibi porselen gibi bi cildim olmucakmı benim bak efkar bastı ladycim yaaa :) sen ne diyosun bu işe gece gece dertlendim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildinde aşırı kuruluk olmak zorunda değil tatlım. Kullanmadan önce şişeyi 1-2dk çalkaladın mı?

      Oran cildine hafif gelmiş olabilir çünkü gözlemime göre buğday ve esmer tenlilerin ortak noktası bu. %25 denemeni tavsiye edebilirim. Sabırlı ol ve bence bir defa daha kullan %20'lik tca'nı ama bu uygulamanda 2dk beklet ve 2dk'nın içinde yüzüne 3-4 defa daha pamuğa tca döküp sür .)

      Sil
  62. baya bi çalkaladım bir ikiyi geçti :) bende bahsettiğin gibi üst üste bikaç defa sürüp bekleme süresini uzatmayı düşündüm ama bi yandanda endişeleniyorum bu kezde zarar veririmde elimdeki cildide hepten mahvederim diye :) gözümü karartıp haziran ortasında bi daha yapıcam bakalım 10gün ev hapsi artık :/ teşekkür ediyorum efendim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uzun süre bekletilmediği zaman sıkıntı yaşamazsınız, en az 4 kat daha sürmeniz en isabetli sonucu almanıza yardımcı olur. Neticede çok yüksek oranlar değil bunlar .)Bence haziranda yapma eylül ayında yapman en sağlıklısı olur. Haziranda yaparsan temmuz, ağustos gibi ultraviyolenin en dik geldiği zamanlarda cildini etkin şekilde koruyabilecek misin? :)

      Sil
  63. bi istediğim gibi olsunda bebek gibi cildimi bebekler gibi korurum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım gazan mübarek olsun. Lütfen uyanıp yüzünü yıkadığın gibi koruyucunu sür ve gün içinde 2 defa daha tekrarla. Şimdiden hayırlı olsun :)

      Sil
  64. merhaba, üşenmeyip uzuun ve açık bi şekilde bilgilendirdiğiniz için çook teşekkürler.
    benimde bi sorum var :))
    yüzüme iğneli epilasyon yaptırıyorum daha bitmedi 2-3 aya kadar ancak biter. Yaptıranlar bilir ciltte tahrişat yapıyor iğneli ufak gözenekler ve inatçı küçük küçük (ama büssürü) lekeelr kalabiliyor . epilasyon tedavim bittikten sonra doa kozmetikten %20 tca alsam kullansam sonuç verir mi. beyaz tenli değilim ama çok esmerde değilim buğday tonları diyelim kaç faktör önerirsiniz ve bahsettiğim epilasyon lekelerine minik gözeneklere faydası olur mu ??
    şimdiden çoooookkk teşekkürler o kadar sitede araştırdım burda içim fazlasıyla rahat oldu samimi ve ince düşünceli paylaşımınız için tekrar tekrar teşekkürlerr ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim bahsi olmaz, önemli olan adım adım doğru uygulama yaptırmak :)
      %20 tca elbette sonuç verir ama sabırlı olmalısınız 2-3 uygulamada lütfen mucize beklemeyin çünkü neticede iğneli epilasyon kaynaklı deliklerden bahsediyoruz ve çukur ile deliklerin tedavisi leke tedavisine göre (derinliklerine göre, cilt yapısına göre) daha fazla uygulama sayısı ister. Gözle görülen kısmı olduğu kadar deri altı kısmı da olduğunu unutmamalısın.

      Sevgiler... :)

      Sil
    2. çook teşekkürler canım iyiki varsın ;)

      Sil
  65. Merhaba tca yı hamile ve emziren anneler kullana bilirmi?yanıtlar sanız memnun olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzgünüm ama tca ve türevi kimyasal peeling asitlerini hamileler veya anne adayları uygulayamaz.

      Kana karışma prematüreye sebep olma ihtimali çok yüksek, doğal olarak ciltteki kılcal damarlardan da süte taşınabilir.

      Sil
  66. Dömem var işe yarar mı cnm lütfen yardımcı ol bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dömem'in ne olduğunu açıklayarak bence öncelikle siz bize yardımcı olun!?

      Eğer kastınız dövme ise üzgünüm size öneri veremem, vücut yada dövme konusunda tecrübem yok.

      Kaldı ki dövme nasıl işin profesyoneli kişilere yaptırılması gereken bir işlemse, silinmesi de profesyonel kişiler tarafından cilt yapınıza, kullanılan boyaya ve dövme derinliğine göre en uygun işlem neyse o belirlenerek yapılır.

      Umarım sizde dövme yaptırıp pişman olanlardan değilsinizdir.

      Sevgiler... :)

      Sil
  67. merhabalar bnm yüzümde we kollarımda aşarı yogun çillerim war tca pelingle kesin geçer mi yada önerebiliceginiz maske war mı ltfen yardmcı olun:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melekcim merhaba. Öncelikle o çiller eminim sana çok yakışıyordur :)
      Vücut kullanımı için öneri veremem çünkü tecrübem yok. Yüzündeki çiller için sabırla ve istikrarla uygularsan epey hafifler diye düşünüyorum. Lütfen şunu unutma leke ayrı çil ayrı bişey. Her şeyden önce derinlikleri, oluşum sebepleri, yapıları farklı.
      Öpüyorum sevgiler... :)

      Sil
  68. Merhabalar.Benim sivilce izlerim var yaklaşık 5-6 senedir her ne yaptıysam geçmediler.Biraz araştırma sonucu tca'yı öğrendim,ve yapmaya karar verdim.%20'lik ile tamı tamına 6 seans yaptım ama sonuç alamadım.Sivilce izlerim,lekelerim olduğu gibi duruyor.Ne yapmam gerek.%25 veya 30'luk mu kullanmam gerek.Lütfen yardım edin bana.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgür çok ilginçtir ki ara ara gelip yorum yapıp sonra yorumlarını silip gidiyorsun!

      6 seansta tca dan sonuç almaman mümkün değil, 6 seansta alttan taze bebek cilt çoktan hatta 2. defa gelmiş olur. Ya sivilce izlerin ve lekelerin çok derin yada sen yanlış bir şeyler yapıyorsun.

      Sil
    2. Kızarsınız diye yorumları siliyorum :)Gerçekten 6 seans yaptım bir değişiklik olmadı.Çukur değil izlerim ama neden geçmiyorlar anlamadım.Yemin ederim ki dediklerinizi harfiyen uyguluyorum.Üstelik %15'te değil 20'lik ile 6 seans yapmama rağmen yok olmuyor işte.Bir faydası olmadı ama zararıda olmadı en azından ordan biraz moral buluyorum.Çok umutluydum ama olmıyacak sanırım.Devam etsem mi etmesem mi kararsız kaldım.Bu arada %25lik aldım doa kozmetikten onuda denesem mi ? +50 faktörlü güneş koruyucumuda aldım her gün sürüyorum.Geçmiş olsun bu arada sizede :)

      Sil
    3. Son sorum.Soyulmalar bittikten sonra kaç gün daha güneşten koruyucu sürmek lazım ? Bir daha ki seans'a kadar mı ? Lütfen beni mazur görün son çare olarak yapıyorum tca'yi :)

      Sil
    4. Öncelikle bu yaptığın çok ayıp! Kızarsınız diye siliyorum gibi bir mantık yok sen istediğin cevabı alıp yazdıklarını bu biliçle silip gidiyorsun. Üzgünüm ama artık sana cevap vermeme kararı aldım...

      Sil
  69. Merhaba

    Ben Doa kozmetikten TCA 15 aldım uygumalayı sizin anlattıgınız gibi yaptım bugün 5. gün yüzüm gergin ama soyulma belirtisi hiç yok. Hiç soyulacak gibide durmuyor. Ne yapmam lazım TCA 20 mi sipariş edip tekrar yapsam nasıl olur. soyulmasada cilt arada 1 ay beklemek mi lazım Cevaplarsanız çok sevinirim. teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direniş sebepli ve aynı zamanda geçirdiğim bir tam gömülü diş ameliyatımdan dolayı sorularınızın cevaplarını geciktirdim.

      Şu an cilt ne durumda hiç soyulma olmadı mı?
      Cilt renginiz ne?
      1 aydan önce 2. bir tca uygulaması yapılmaz bu cildi yorar.
      İki uygulama arası en az 30 gün olmalıdır.
      Sevgiler...

      Sil
    2. Merhaba artık cevap yazmayacağınız düşünmüştüm. Geçmiş olsun öncelikle

      1 ay geçti TCA 15 uygulamamın üzerinden yanak bölgemde ufak bir soyulma oldu. Aslında alın bölgem sorunluydu ama hiç soyulmadı.

      2. TCA uygulamamı 20 ile yaptım bu sefer daha çok gerildi dedim artık soyulacak. Koruyucusuz asla dışarı çıkmadım. Günde 7-8 kez nemlendirici uyguladı. Yine sonuç yok ufak soyulma oldu. Alnımda bir tabaka oluştu ama soyulmuyor. Şimdiki görüntüyü tahmin edebiliyorsunuzdur. Nasıl bir yol izlemem lazım. 1 ay sonra dozumu arttırayım ?

      Sil
    3. Teşekkür ederim çok daha iyiyim tatlım. Acaba fazla nemlendirdiğin için mi soyulmadı, cildi bu süreçte fazla nemlendirmek, bepanthene gibi şeyler kulanmak soyulmayı geciktirebiliyor ciltte. Aklıma gelen sadece bu oldu çünkü %20 tca ciddi bir oran soyulma olmaması mümkün değil. (mesela %20 tca benim yüzümden çok ciddi bir tabaka soyuyor)

      1 ay sonra 20lik ile uygulama yap ve lütfen uygulama sonrası soyulma sürecinde fazla nemlendirici kullanma (gün içinde 2-3 defa yeter)Yine bu süreçte istediğin kadar yüzünü yıkayabilirsin.

      Sil
    4. Tuğba bana tatlım bana mail atar mısın sana bir önerim olacak .)

      lady.subaruu@gmail.com

      Sil
  70. Merhaba,

    Dudak üstü bölgemde sir ağdadan kaynaklandığını düşündüğüm bir leke var ve bıyık gibi görünüyor. Sonbahar kış döneminde silikleşirken ilkbahar yaz dönemnde daha da belirginleşiyor. yaz kış 50+ güneş kremi kullanıyorum. Lekenin giderilmesi için daha önce herhangi bir uygulamaya başvurmadım. Bahhsettiğiniz kimyasal peeling uygulamasını yapmayı düşünüyorum. Sizce başka bir yol denemeden kimyasal peelinge başvurmam yanlış mı olur? Bu uygulama için sonbahar kış dönemini beklemem mi gerekir?

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba öncelikle yaz aylarında tca uygulaması yapılamaz. Sadece dudak üstüne uygulama yapmanızı önermem çünkü cilt eşit soyulmayacağı için ton farkı olması çok yüksek ihtimal. Bence o kısma pirinç kepeği yağı, nar çekirdeği yağı uygulayın ve shilibao'nun inci özlü peelingini kullanın istediğiniz sonucu verir.

      Sil
  71. Merhaba size birkaç sorum olucak Büyük ihtimal bu sorular size yorumlarda çok kez soruldu ama açıkcası tecrübelerinizden yararlanmak istedim .1.si eylüle doğru uygulucam tca'yı yazın uygulanmaz demişsiniz haklısınız. 2.cisi doa kozmetik nedir internet sitesi mi eğer öyleyse adresini alabilir miyim? Asidin nötralize edilmesi gerekli falan diolar ama sadece siz sadece su ile mi yıkıyorsunuz? Yüzümde şu an çok az da olsa aktif sivilceler var sizce yapmalı mıyım ve yüzdeki soyulmaların rengi siyah mı çok belirgin mi?Biraz fazla oldu galiba ama kusura bakmayın asit sonuçta :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz :)

      Evet doa kozmetik firmanın internet sitesi ( www.doakozmetik.com) ve satışlarını oradan gerçekleştiriyorlar.

      Ben sadece su ile yıkadım cildimi ama siz isterseniz karbonatlı su yaparak yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Yüzünüzde aktif sivilce varken yapmamanız daha iyi olur hazır vakit varken bir cilt hekimine gidip tedavi ettirin onları, tedavi bittikten 1 ay sonra tca yaparsınız ki eylülün 1 i çok erken ekimde yapın uygulamayı.

      Soyulma rengi öyle çok koyu olmuyor ama bildiğiniz güneşlenme sonrası nasıl soyulursanız yüzünüz öyle soyulacak :)

      Sil
  72. Merhaba yine ben cevabınız için teşekkürler öncelikle cilt hekimine kaç yıldır gidiorum ve aktif sivilceleri onların geçirebilceğini artık düşünmüorum ben 2 kür boyunca roaccutane tedavisi gördüm yine de bir işe yaramadı bu arada doa kozmetikten yüzde 20lik tca sipariş etmiştim yanında fesleğen kremiyle gelmiş sanırım ekime kadar bekleyemeyeceğim ben yapmak için sabırsızlanıyorum güneşten korunsam sürekli ve güneş koruyucu sürsem bir sorun olur mu sizce bu günlerde yapmanın???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa lütfen bakın bu aylarda tca olmaz! Güneşten korunduğunuzu sandığınız anda aslında korunamadığınızı bilmelisiniz! ultraviyole ışınlar ciddi dik geliyor lütfen kendi iyiliğiniz için mevsim döngüsünü bekleyin...

      Sil
    2. Peki bu tcayı nasıl saklamam lazım buzdolabına mı koyayım 3 ay kadar beklese bi sorun olur mu?

      Sil
    3. Sorun olmaz ama buzdolabına koyarken bir kutu içine yada kağıda sarıp koyarsanız daha iyi olur.

      Sil
  73. mrb bende tca peeling uygulamak istiyorum ama size bi kaç sorum olucak doa kozmetikten e vitamini tca %20 melisa kremini sipariş ettim elime geldi 50+ güneş kremimde mevcut olmazsa olmaz dediğiniz başka şeyler var mı acaba beanten krem almak istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.
      Bunlar gayet yeterli ama lütfen bu aylarda yapmayın.
      Sevgiler...

      Sil
  74. bu aylarda yapmaya cesaret edemem zaten ama hazır bulundurmak istedim size sormamın sebebi her şeyi eksiksiz yapmak istedim konuyla biraz alakasız olucak ama bepanthene kremin faydalarını biliyoruz ama gerçekten tüylenme yapıyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçindeki etken maddeler tüylerin güçlenmesine sebep oluyor olabilir ama bunu herkesten duymadığımız için bepanthene hakkında sadece bünyeden bünyeye değişir diyebilirim :)

      Sil
  75. Merhaba. Öncelikle yazdığınız her kelime için teşekkürler, her şey çok açık anlatılmış. Nar çekirdeği ve pirinç kepeği yağı, fesleğen ve melisa kremleri ve tabi ki %15'lik TCA siparişimi verdim (Eksik yok sanırım ama obsessif olduğum için soruyorum: Var mı? :))
    Kapalı bir bölgeme uygulamak istiyorum, uyluk diyelim biz ona :), açık havada yüzmeye de giden biri değilim yani yaz ayında yapabilirim mantıken, siz ne dersiniz? Vücut için düşük bir oran ama ilk uygulama için burada yazdıklarınızı bire bir uygulamak ve risk almamak istiyorum, sonuç alamazsam sonraki uygulamalarda yüzdeyi arttırırım diyorum. Yüzüme uygulamayı düşünmüyorum çillerimi çok seviyorum :)Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Rica ederim şimdiden şifa olsun. Liste tamamdır, hepsi gerekli olanlar.

      Ah keşke vücut için tecrübem olsa da yardımcı olabilsem yol gösterebilsem, maalesef hiç denemediğim için yorum yapmam doğru olmaz..

      Yüzünüze uygularsanız öyle hemen 1-2 uygulamada çilleri yok etmez, bence cildi yenilemek için senede 1-2 defa yüzünüze de yapın .)

      Sil
  76. merhaba bi soruda ben sormak istiyorum size.ben tatilden yeni geldim.dolayısıyle tenim oldukça bronz üstüne bide güneşsiz bronzlaştırıcı sürdüm.bu halde ben eylül ekime kadar bronzluğumun durumu neolur bilemiyorum.ne yapmam gerekli?tca ya başlamalımıyım yoksa tamamen kendi rengime dönmemi mi beklemeliyim?bu kafamı çok karıştırıyor.bununla ilgili bana bilgi verirseniz çok memnun olacağım.teşekkürler minekaleli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldin. Cilt şuan ciddi ultraviyoleye maruz kaldığı için yapmanı önermem ki zaten ağustos ayında tca yapılmaz. Bol bol duş al, güneşten artık koru kendini ve o güneşsiz bronzlaştırıcıları da artık kullanma. Ekim ayının son haftası tca uygulamak senin için en doğrusu olur. Sevgiler..

      Sil
    2. merhaba,bu yazımın üzerinden 2 ay geçti ve ben dün akşam ilk tca uygulamamı yaptım sizin dediklerinize harfiyen uyarak.sadece şunları sormam gerek size.. bu uygulamayı bu akşam da yapacakmıyım ?yoksa yanlış anlamadıysam 30 gün sonra mı tekrarlayacağım?birde güneş koruyucuyu nemlendiricimin üstüne mi altına mı sürmeliyim Lady'ciğim .çok teşekkür ederim hayatıma renk kattığın için..Sevgilerimle...Mine Kaleli..

      Sil
    3. Ah minecim ah! 2 gece arka arkaya yapildigini belirttigim bir yazim yada yorumum mu var ki boyle anladin? Aman ha diyorum, sakın yok oyle bisey.. Tca sadece bir defa uygulanir ve tekrar uygulamak istersen soyulma bittikten itibaren 30 gun gecmelidir. Gunes koruyucu nemlendiricinin ustune surulmeli. Sevgiler ;)

      Sil
  77. Merhaba ben yalnızca dudak üstümdeki lekeyi yok etmek istiyorum.Daha önce yazdığınız pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağını nasıl kullanacağım.Bide peelingi ne zaman ve nasıl yapmam doğru olur? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bir bölgeye uygulama yapmanızı önermem çünkü o zaman ton farklılığı oluşabilir. Tca yı tüm cildinize yukarıda yazdığım şekilde uygulayabilirsiniz :)

      Pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağına gelince haftada 2 gece birini 2 gece diğerini olacak şekilde az miktar alıp cildinize masajla yedirip uyuyun, ertesi sabah yıkayın bu kadar basit .)

      Sil
  78. Benim bıyık bölgesinde güneş lekeleri var ben tca yapabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de tek bölgeye uygulama yapmanızı öneremem yukarıdaki arkadaşa belirttiğim gibi ton farklılığı oluşabilir.

      Sil
  79. Ya ben sanırım %25 liği biraz fazla tuttm yüzüm kahverengi oldu soyulma olrmu acaba veya iz kalırmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah 25 ağustosta tca uygulanmaz! (tca ilkbahar ve yaz aylarında uygulanmaz)
      Biraz fazla diye yuvarlak cümleler kurmayın, net zaman yazmanız daha sağlıklı fikir yürütüp durumu değerlendirmeme yardımcı olur.

      Sil
    2. Yani şöyle söyleyim bir dk kaldı fakat %25 lik tca aslında ben onu bacak için almıştım oranını unutup yüzüme kullandım sorun ise şu anda yüzüm kahverengi bi katmanla kaplı gergin acaba soyulurmu die görünmeyen bi yerde deneme yaptım evet soyuluyor ama hala tam kurumadığı için alttaki cilt acıyo hatta kanıyo dediim gibi görünmeyen bi yer yani benim korkum soyulurmu bu kahverengilik gidermi dışarı zaten çıkmıyorm çok hafif olarakta kaşıntı var sizden öğrenmek istediim benimki gibi bi olayla karşılaştınızmı ve iz kalma durumu olabilirmi şimdiden teşekkür ederim

      Sil
  80. Merhabalar LAdy Subaru
    Kimyasal peelinge baslamayi planliyorum eylül sonunda yasadigim bölgede (orta karadenizdeyim) günes isinlari dik gelmiyor bu bakimda tca ya uygun olucagini düsünüyorum .Tek korkum cildimde ters bir reaksiyon göstermesi :( umarim böyle bir sorunla karsilasmam Gecen yil isotrexin ve clindoxy ile 1 ay boyunca yüzümü soydurmustum .Gayet iyi oldugunu düsünüyordum akabinde yaz aylarina girdigimizden biraktim.. Benim sorumum cildimdeki cukurlar(igne delmis gibi kücük cok derin oldugunu sanmiyorum ve byük degiller allahtan) üstelik cilt tipim kuru (genetik olarak gecmis bir durum) yanaklarimda sivilce bile cikmaz ..Biliyorumki tca ile sonuc almak bu konuda cok uzun vadeli ama sonuc alabiliceksem ben aylarca yapmaya raziyim yeterki faydasini göreyim
    Heyecanla ay sonunu bekliyorum verdigin güzel bilgiler icin cok tesekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildine uygun orani kullandigin surece sorun yasamazsin tatlim. Lutfen % 15 uygula. Guzel sonuclar alacagiba eminim ve lutfen yazdiklarimin disinda bir sey yapma, evet surec biraz uzun sabir ve istikearli uygulama istiyor ama benim yazdiklarim uzerinden uygulama yapanlar cok memnun. Yine ara ara haberdar et beni sevgiler :)

      Sil
  81. Merhaba.sizin sorununuz sivilce lekeleri ve cukurluklar miydi . Lekeler neysede cukurluklar icin bnm hic bi umudum yok . Bunu cogu dermotolog soyledi . Peeling cukurluklari iyilestrmez diye . Acaba ben mi cok umutsuzum yoksa gectigine dair tanik oldugun vakalar var miw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz sivilce çukurları için kullanan olmadı tatlım yada kullanan olduysa bana yazmadı. Sivilce lekelerinde ciddi ilerleme kaydediyor tca ama sivilce çukurları için net yorum yapamıyorum.

      Sil
  82. Lady Subaru, merhaba. paylaşımlarınızdan dolayı çok teşekkürler. güneş koruyucu kremi akşamları da kullanmamız gerekir mi? evde kullandığımız ışıklar cildimizin pigmentini bozar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günde 2 defa tazelemeniz yeterli olur. Ultraviyole sadece güneşten dolayı değil, tv, bilgisayar, telefon gibi ekranlardan da yansıyor. .Sevgiler...

      Sil
  83. merhaba bende sizi yeni keşfedenlerdenim ama şimdiden çok memnun oldum:) ben tca peeling ten sonra leke oluşumu olduğunu okumuştum bir yerde böyle bir sorun oldumu sonradan sormak istedim.bu arada doa sayfasına bayıldım teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba cildinize uygun olmayan %'yi kullanırsanız olur elbette.
      Bu yüzden hep uyarıyorum lütfen %15 tca alıp istikrarlı uygulayıp leke problemlerinizi adım adım bitirin diye :)

      Sil
  84. Merhaba Lady Subaru,
    Yazılarınıza yeni ulaştım,ama artık sıkı takipçinizim diyebilirim:))
    Tca evde denemek istiyorum ama haliyle biraz endişeli ve tedirginim.
    İlk kulllanım hangi sıklıkta olacak,bilmek isterim.Kaç gün peelingi yüze sürmeli?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Hoşgeldiniz ama yazimi dikkatli okumamissiniz. Sıkı takipci ilk once dikkatli okuyup dogru anlamaktir. 2. Gun yasa 3 gun surmek gibi bir sey yok yazimda! Herseyi gayet basit ve net sekilde yazdim, lutfen tekrar okuyun. Sevgiler...

      Sil
  85. Ya doa kozmetik fesleegen kremini yapmiyo bekliorum ne zmaandir tam siparis vercektm bi hafta once baktm krem yok krem bekliorum baska krem olmaz mi bnde hobby nin gliserinli kremi var onla nemlendirsem sabirsizlaniyorum artikk ladycim lutfen acil cvpp

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)