23 Kasım 2012 Cuma

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 13


Yeşil Elma Yağı: Mide ağrılarında haricen sürüldüğünde etkilidir. Ayrica gun icerisinde 10-15 defa koklandiginda, tokluk hissi yarattigi bilinmektedir.



Ylang Ylang Yağı: Depresyon, sinir gerginliğinde masaj, banyo, parfüm ve buğu, iktidarsızlık ve cinsel soğuklukta masaj,banyo veparfüm, yüksek tansiyon ve çarpıntıda masaj,banyo ve buğu, sivilceli ciltlerde sorunlu bölgeye sürme şeklinde uygulanır. Aromaterapide enerji verici ve afrodizyak olarak kullanılmaktadır



Yosun Yağı: Dıştan tatbik edildiğinde zayıflatıcı özelliği vardır. Metabolizma hızını arttırır. Deriye, tırnaklara ve saçlara faydalıdır. Mafsal ve siyatik ağrılarına faydalıdır. Cilde tazelik verir.  



Zambak Tohumu Yağı: Diş ağrılarını ve iltihaplarını giderir. Vücut ağrılarını dindirir. Şişlikleri indirir. Diş ağrı ve iltihaplarında faydalıdır. Ağrı kesicidir. Cildi gerginleştirir ve gençleştirir. Zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır. Vücut ve romatizma ağrılarını gidermek için ve selülit tedavisinde kullanılması tavsiye edilir. Cilt sıkılaştırıcı olarakda bilinir.Yatıştırıcı özelliği vardır. Sinirsel yorgunluk ve uykusuzlukta kullanılır. Ceviz yağı ile karıştırıldığında güneş lekelerine iyi geldiği bilinmektedir.



 Zencefil Yağı: Balgam söktürür. Bulantıları gidermeye ve kusmaya karşı faydalıdır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Kusmayı önler. İshali keser. Bağırsak bozukluklarını giderir. Soğuk algınlığında çabuk iyileşmeyi sağlar. Cinsel gücü artırır. İştah açar. Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür. Vücudu terletir. İltihap önleyici etkisi ile özellikle eklem iltihaplarına karşı faydalıdır. Sabit bir yağ ile karıştırılıp masaj yapıldığında romatizma ve kas ağrılarına iyi gelir. Grip ve nezle başlangıcında sıcak suya damlatılıp buharı infuse edildiğinde rahatlatma etkisi olduğu bilinir.



Zerdeçal Yağı: Mideyi kuvvetlendirir. Sinirleri uyarır. Cilt üzerinde olumlu etkileri vardır. Vücuda ferahlık ve rahatlık verir. İltihap gidericidir. Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır. Gaz ve idrar söktürücüdür. Vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır.


Zeytin Yağı(Saf&Sızma): İştah açar. Mideyi kuvvetlendirir. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Enerji verir. Karaciğer ve baş ağrısını giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Zeytinyağı kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır. Damarları açar. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardım eder. Sarılığa iyi gelir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Böbreklerde kum ve taş oluşumunu engeller. Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. Hücrelerin yenilenmesini sağlar ve yaşlanmayı geciktirir. Cildi besler ve güzelleştirir. Besleyici, yumuşatıcı ve nemlendirici özellikleri ile vücut ve saç bakımında yaygın olarak kullanılmaktadır. Dahilen kullanıldığında kan basıncını ve kolesterolü düşürür

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Ben cok uzun zamandir egzamadan muzdaripim.Bacaklarimda bolge bolge cikiyor ve asit dokulmus gibi kabarip kasiniyor.Acaba bu yaglardan egzamaya iyi gelen var mi biliyor musunuz?Simdiden tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç tanesinde egzama tedavisinde destek olduğunu biliyorum ama denemeden net konuşamayız tabi.

      Sil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)