29 Kasım 2012 Perşembe

Mango Yağı Nasıl Kullanılır ve Faydaları Nelerdir?




  Mango Yağı Faydaları ve Kullanımı:

Mango yağı Sabunlaşmayan yağlardandır, cilt bakımında yararlı antioksidanlar yüksektir ve saç bakımında da yararlıdır. Yapısı gereği saça ve cilde çok çabuk işler ve tutunur.
Bu yağ meyve hamurundan değilde meyve çekirdeğinden çıkarıldığı için  mango gibi kokmaz. Yine stearik asit içeriği yüksek olan mango yağı, iyi nemlendirme kabiliyetine sahiptir ve güneşe karşı koruyucu etkisi vardır. Bu özelliklerinden dolayı ciltte oluşan kırışıklıkları önler, deri hücrelerinin dejenerasyonu azaltır ve cilde esneklik sağlar.

Mango Butter Shea ve Kakao yağına benzeyen bir bileşime sahip tropik, katı formda bir yağdır. Ama vücut sıcaklığında veya deri ile temas ettiğinde sıvılaşır  ve sonradan bir koruyucu, yumuşatıcı tabaka oluşturarak sorunsuz dağılır hale geçer.

Mango Butter Aşağıda listelenen tüm koşullarında iyileştirmeler ve faydalar sağlayacaktır. 

Bu yağı kullanırken sizlerinde benim gibi ek kullanımlar keşfetmeniz çok mümkün. 
Mango yağını minik bir kaba alıp içine bir miktar ruj ekleyip dudak nemlendirme ve bakımımı daha keyifli hale getirdim :) 

Hele içine 5-6 damla tarçın yağı da ilave ederseniz dudaklarınıza bakım yapmakla kalmaz dudak dolgunlaştırıcı halede gelir:)







Dermatologlar sıklıkla kullanan kişilerde  yaşlanma belirtileri ve kırışıklık hatlarının günlük kullanım 4 ila 6 hafta içinde kaybolması gibi farklılıkları onaylamaktadır. 

Kısaca kırışıklıkların tedavisi için Mango Butter önerilmektedir. 

Boya, fön, düzleştirici gibi işlemler ile yıpranmış kurumuş saçların tekrar eski sağlığına kavuşması, canlanması, parlaması, hasar görmüş saç pulcuklarının kapanması için de benmari usulü eritilmiş mango yağını  haftada 2-3 gece saçlarınıza sürüp ertesi sabah sls  ve tuz içermeyen bir şampuanla yıkanması tavsiye edilmektedir.

Çatlayan diz, dirsek, topuk, eller, kol, karın, basen ve tüm bacak bölgelerinizi ılık su ile yıkayıp sonrasında   haftada 4-5 gece mango yağı ile masaj yapmanız, çatlakları, kurumaya bağlı kaşıntıyı önler derinin tekrar sağlığına kavuşmasına yardımcı olur.


  Mango Yağının Diğer Faydaları:


- Kuru cildi etkin şekilde nemlendirir.
- Deri döküntülerini durdurur.
- Kırışıklıkları doldurur, lekelerin rengini açar.
- Cilt kaşıntılarını hafifletir.
- Güneş yanıklarını iyileştirir.
- Saçı ve saçlı deriyi besler, dolaşımı hızlandırır, saça ihtiyacı olan etkin nemlendirmeyi sağlar, hasar gören açılan saç pulcuklarını yatıştırıp tedavi eder.
- Cildi pürüzsüzleştirir sert kuru cildi yumuşatır.
- Erkeklerin traş sonrası için ihtiyacı olan nemlendirmede çok etkilidir, cildi pürüzsüzleştirir, küçük kesik, çizik ve tahrişi tedavi eder.

- Hamilelikte cilt çatlaklarını engeller.
- Böcek ısırıklarında yanma ve kaşıntıyı azaltıp iyileşmeye yardımcı olur.
- Sağlıklı gençleşmiş bir cilt sağlar.
- Kas yorgunluğunu, ağrı ve cilt gerginliğini durdurur.
- Egzema ve dermatit tedavisinde iyileşmeye yardımcıdır.
- İnce çizgiler ve kırışıklarla ile cilt altından savaşır yenilerinin oluşmasını önler.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)