18 Kasım 2012 Pazar

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 12



Tarçın Yağı: Vücudun direncini artırır. Ruhi sıkıntıları giderir. İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. İshali keser. Mide tembelliğini giderir. Kadınlardaki beyaz akıntıyı keser. 
Bağırsak solucanlarının dökülmesine yardımcı olur. Cinsel isteği artırır. El, ayak titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Karın ağrısına karşı faydalıdır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. Kan şekerini dengeler. Dudakları dolgunlaştırır.


Tatlı Badem Yağı: Soğuk press yöntemiyle elde edilen sabit bir yağdır. Cilt bakımında kullanılır. Kuru ve çatlak cilt üzerinde etkilidir. Masaj yağlarında taşıyıcı olarak kullanılır. Dahili kullanımda iştah arttırıcı etkisi vardır. Saç dökülmesini engelemme özelliğinden dolayı özellikle saç bakımında tercih edilen bir yağdır. Tüy ve saç çıkartma özelliği olduğundan dolayı kaş,kirpik ve saç dökülmesinde kullanılabilir.Haricen, yumuşatıcı, yara tedavi edici, yanıkları iyileştirici ve saçları gürleştirici olarak kullanıldığı bildirilmektedir. Ayrıca badem saça uygulanabilen bir saç bakımı yağdır, saçlarda kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır. Karın, bel, basen ve kalça kısmında oluşan cilt çatlaklarının giderilmesinde, besleyici, onarıcı, koruyucu, yumuşatıcı ve nemlendirici olarak cilt bakımında badem yağı kullanılmaktadır.Kaşları yanan ya da bir şekilde dökülmüş kişilerin periyodik olarak kaşlarına badem yağı sürmesi çok başarılı sonuçlar verdiği bilinmektedir. Badem yağı haricen uygulandığında, saç, sakal ve bıyıkların daha gür ve sağlıklı olmasını sağlar.


Üzüm Çekirdeği Yağı: İçerdiği yüksek antioksidan maddeler yüzünden cildin elastin ve kollajen üretimini artırdığı iddia edilmekte ve anti aging bakımlarda çok fazlaca kullanılmaktadır. İçinde yüksek miktarda E Vitamini barındıran bitkisel yağların başında gelen ve bu nedenle antioksidan özelliğe sahip bulunan üzüm çekirdeği yağının, kozmetolojide cildin yaşlanmasını yavaşlatıcı onarıcı ve yatıştırıcı etkilerinden yararlanılır. Fransa’da plastik cerrahi alanında estetik operasyon sonrası rehabilitasyon sürecinde, üzüm çekirdeği yağının kullanıldığı bilinmektedir. Omega 3 yağ asidi içermektedir. Kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Cildi besler ve yumuşatır. Güneşin cildi kurutucu etkisini engeller. Kılcal damarları onararak, cilt kırışıklıklarını düzeltir ve cilt sarkmasını engeller. Antioksidan özelliği ile vücudu toksinlerden arındırarak cilde nemlilik kazandırır. Yaşlanmaya karşı faydalıdır. 


Vanilya Yağı: Afrodizyak etkiye sahip olduğu için masaj yağlarında kullanılır.


Vetiver ( Güve Otu) Yağı: Kuzey Hindistan’da yetişen bitkinin su buharı distilasyonu ile elde edilen eterik yağı cilt altı yağ dokusu zarar görmüş, olgun,mat, kuru ve hassas ciltler için bakım müstahzarları ve kırışıklara karşı hazırlanan kremlerde kullanılır. Ayrıca otantik kokusundan dolayı tütsü ve esans olarak da kullanılır.


Yasemin Yağı: Güvensizlik,depresyon, cinsel ve ruhsal soğuluk ve menapoz için buğu, masaj ve parfüm şeklinde uygulanmalıdır. Antiseptik (mikrop öldürücü) olduğundan cilt temizleyici olarak kullanılır.Kuru ciltler için tavsiye edilir.Hücre yenileyici, doku sıkılaştırıcı olduğu bilinmektedir.Selülit giderici olarak kullanılmaktadır.Ateş düşürür. Kabızlığı giderir. Romatizma, nikris ve mafsal ağrılarına karşı faydalıdır. Sinirleri yatıştırır. İdrar söktürür. Göğsü yumuşatır. Cildi besler ve sıkılaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)