6 Kasım 2012 Salı

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 9



Mersin Yağı: Bronşitte faydalıdır. Mesane iltihaplarını da giderir. Nezlede faydalıdır. Akciğer iltihaplarında kullanılır. Bel soğukluğunda faydalıdır. İshali keser. Mide ağrılarını giderir. Egzamada faydalıdır. 
Kanamayı durdurucu, mikrop öldürücü ve yaraların iyileşmesini hızlandırıcı etkilere sahiptir. Ağız, boğaz ve idrar yolu iltihaplarına karşı faydalıdır. Şeker hastalarına iyi gelir. Cilde parlaklık verir. Ergenlik sivilceleri ve yağlı ciltler için kullanılır. Şeker hastalığına karşıda kullanılır. Gerginlik ve uykusuzluğu gidermede yardımcı olur.

Nane Yağı: Zihinsel yorgunluk, baş ağrısında banyo ve buğu, hazımsızlık, mide gazı ve sabah bulantılarında mide ve karın bölgesine masaj, kas tutulması ve ağrılarda sorunlu bölgeye masaj yapılarak uygulanır. Sinirsel kökenli midem bulantılarını,gazları gidermek için kullanılmaktadır. Hazmı kolaylaştırır. Gaz söktürür. Karaciğer yetersizliğini giderir. Safra akışını düzenler. Mide ağrılarını keser. Bağırsak spazmını giderir. Nefes almayı kolaylaştırır. Astım, grip, bronşit ve öksürükte faydalıdır. Sinirleri kuvvetlendirir. Sükunet verir. Heyecanları ve korkuyu yatıştırır. Kusmaları önler. Migren, uykusuzluk ve baş dönmelerinde faydalıdır. El ayak titremesi, dil tutukluğu ve felce karşı kullanılır. Kalbi kuvvetlendirir. Sinirsel kalp çarpıntılarını keser. Erkeklerde ruhsal kaynaklı iktidarsızlığı giderir. Anne sütünü artırır. 

Nar Yağı: Vücudu kuvvetlendirir. İshali keser. Şerit düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Harareti keser. Enerji verir ve yorgunluğu giderir. Mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir. Çarpıntıyı giderir. Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak, başta cilt ve prostat kanseri olmak üzere, kansere karşı vücudu korur. Kandaki kolesterol oranını ve tansiyonu düşürür. Damar serliğini önler ve damarları açar. Kandaki şeker seviyesini de dengeleyerek şeker hastalarına iyi gelir. Cilt sağlığı için de faydalıdır.



Nar Çekirdeği Yağı: Hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan,  cilt dokusunun daha pırıltılı ve elastiki görünmesini  sağlayan, cildin kaybettiği kolojeni ve cilde gerekli olan malzemeleri kazandıran bu yağdan tüm cilt tipleri yararlanabiliyor. Özellikle  Nar Çekirdeği Yağında, nar çekirdeğine özel konjuge linolenik asit olan punisik asit daha canlı ve parlak bir görünüm veriyor, çizgileri engelliyor. Nar Çekirdeği Yağı ciltte dolaşımı hızlandırıp ölü hücrelerin atılmasını, yeni cilt dokusunun yüzeye çıkışını hızlandırmasından dolayı cilt lekelerini de düzenli kullanımda açmaktadır.Sivrisinek sokmalarında veya böcek ısırmalarında uygulanır.


Nergis Yağı: Kusturucu olarak kullanılır. Epilepsiye karşı faydalıdır. Kabızlığı giderir ve ishal yapar. Yatıştırıcıdır. Ateşi düşürür. Rahim ve mesane ağrılarını giderir. Fazla kullanılmamalıdır.




Okaliptüs Yağı: Akne, mantar, çatlak, egzama, kepeklenme, kırışıklık, yağlı cilt ve saçlarda sorunlu bölgeye masaj şeklinde uygulanır.Sindirim sistemi sorunları, diş eti, ağız içi rahatsızlıkları ve şeker hastalığında da etkilidir.Nezle, soğuk algınlığı, ve bronşit gibi  solunum yolları rahatsızlıklarında buğu, banyo, sırt ve boyun bölgesine masaj, adele ağrılarında günde 2-3 kere sorunlu bölgeye yapılan masajla, enfeksiyon, direnç zayıflığında buğu ve masajla, kepekli saçlara friksiyon yöntemi ile uygulandığında fayda görülür.Öksürüğü keser. Solunum yolları hastalıklarında faydalıdır. Boğaz ve burun iltihaplarını giderir. Göğsü yumuşatır. Nezlede faydalıdır. Ateşi düşürür. Vücudu kuvvetlendirir. İdrar yollarını temizler. Astım ve veremde faydalıdır. Sıtmaya karşı etkilidir. Basur memelerinden kaynaklanan şikayetleri giderir. Yaraların mikrobunu öldürür. Romatizma ve şeker hastalığı şikayeti olanlara iyi gelir. 

Paçuli Yağı: Akne, mantar, çatlak, egzama, kepeklenme, kırışıklık, yağlı cilt ve saçlarda sorunlu bölgeye masaj şeklinde uygulanır.




Papatya Yağı: Ateşi düşürür. Ağrıları keser. Spazmı çözer. Terletir. Sinirleri yatıştırır. Bağırsak gazlarını giderir. Vücuda rahatlık verir. Boğaz bademcik ve diş etlerinin iltihaplarını giderir. Bel ve baş ağrılarını geçirir. Mikropları öldürür. Sinirleri yatıştırır. İştahı açar. Basur ağrılarını da azaltır. İdrar artırıcıdır. Ülsere karşı faydalıdır. Hassas ve kuru ciltler için tavsiye edilir.Yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. Akne tedavisinde kullanılır. Saç dökülmesinde ve saç bakımı için faydalıdır. Baş, sırt ve diş ağrılarında banyo,masaj ve buğu,yanık, mantar ve egzamada cilde sürme, sinir gerginliği ve aşırı kızgınlıkta banyo, masaj buğu, saman nezlesinde buğu, regl ağrılarında sırt ve karın bölgesine günde 2-3 kere masaj, kaşıntı ve menepoz problemlerinde tüm vücuda masaj ve banyo, cilt problemlerinde ise buğu şeklinde uygulanmakta ve iyi geldiği bilinmektedir



Pelesenk Yağı: Öksürüğü keser. Balgam söktürücüdür. Nefes darlığına ve vereme iyi gelir. Gözün görme gücünü arttırır. Göz kararmalarını giderir. Bağırsak iltihabında faydalıdır. Adale sertleşmesine iyi gelir. Romatizmal ağrılarda ve kemik ağrılarında masaj yapılarak kullanılır. Yara izlerine iyi geldiği bilinir.


4 yorum:

  1. Bu yağların hepsinin doa kozmetikte olmadığı iyi olmuş. Yoksa hepsini almaya çalışırız. :D

    YanıtlaSil
  2. Sonra olacak sıkıntı hangisini ne zaman kullanacağız olurdu, sıra gelmezdi yahu:))

    YanıtlaSil
  3. Nar çekirdeği yağı gerçekten çok farklı. Sürer sürmez anlamıyorsunuz ama ertesi günü :)) Yani resmen cilde botox etkisi yapıyor, cildi böyle geriyor, toparlıyor.

    Üzüm çekirdeği yağının da kollajen üretimi konusunda faydası olduğunu düşünüyorum. Dermaroller uygulamamdan sonra baobabla beraber bu üçünü karıştırıp damla damla çok az sürdüm, cilt dakkasında içti, yine sürdüm yine içti ve ve o kızarıklılar gitti. Bu 3 yağım artık kesinlikle vazgeçilmezim :)) Yanlız koku konusunda e yapmak lazım, özellikle nar çekirdeği yağı ve e vitamini çook kötü kokuyor yahu :(( Laydcim bunların formunu bozmadan bu yağ karışımına nasıl güzel koku verebiliriz acaba? Bu arada ben kübra ayaz bu sefer adsız diye çıktı anlamadım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lavanta yağı ekleyebilirsin tatlım karışımına 2 damla yeterli, gayet güzel kokar. O anlık sıkıntı olmuştur bak ismin yazıyor .)
      Sevgiler..

      Sil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)