2 Kasım 2012 Cuma

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 7



Kekik Yağı: Ağrılar için kullanılır. Banyoya katıldığında romatizma ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca kekik yağı saç dökülmelerine de iyi gelmektedir.Bedeni kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. İştahsızlığı giderir. 
Sinirleri kuvvetlendirir. Kalp çarpıntılarını keser. Yemeklerin bozulmasını önler. Bağırsak iltihabını iyileştirir. Salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar. İdrar söktürür. Adet kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Böbreklerde ve mesanedeki mikropları öldürür. Cinsel isteği artırır. Çocuklarda görülen kansızlığı giderir. Kan dolaşımını düzenler. Müzmin öksürük, astım ve bronşite faydalıdır. Grip, beyin nezlesi ve anjinde şikayetlerin azalmasına yardımcıdır. Kekik suyu ile banyo romatizma ağrılarını dindirir. Kandaki şeker miktarını azaltır. Derideki yaralara ve böcek ısırıklarına sürülürse yararlı olur. Stres ve uykusuzluğa iyi gelir.


Keten Tohumu Yağı: Kabızlığa karşı kullanılmaktadır. Hazmı kolaylaştırır. Omega 3 ve 6 yağ asitleri içermektedir. Kabızlığı giderir. Akciğer hastalıkları, bronşit ve soğuk algınlığında faydalıdır. Müzmin öksürüğü keser. Mikrop öldürücüdür. Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve bağırsakları temizler. Sindirim sistemi iltihaplarında faydalıdır. Kemikleri ve sinir sistemini güçlendirir. Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir. Unutkanlığı önler. Egzama, sedef ve romatizma şikayetlerinde faydalıdır. Yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürür. Kalp hastalıkları ile felce ve kansere karşı koruyucudur. Menopoz döneminde faydalıdır.


Kına Kına Yağı: Tifo ya iyi gelir. Ateş düşürücü ve ağrı hafifletici özelliği vardır. Gribal hastalıkları önlemede yardımcı olur. Damar genişletir, tansiyon düşürücü etkisi vardır. Sıtma mikrobuna karşı etkindir, tedavi eder.


Kişniş Yağı: Hazmı kolaylaştırır, iştah açar, spazm ve gaz gidericidir. Mide rahatsızlıklarında kullanılır. Merkezi sinir sistemi güçlendirir, hafızayı güçlü tutar.Bağırsak gazlarını giderir. Sinirsel baş ağrılarını keser. Sinirleri yatıştırır. Karın ağrılarını giderir. 


Kızılyaprak Yağı: İdrar söktürücüdür. Böbrek, mesane ve idrar yolları rahatsızlıklarına karşı etkili olur. Safra söktürücüdür. Sindirimi kolaylaştırıp mideyi rahatlatır. Karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarında etkilidir. Doku ve damar büzücüdür. Peklik verir. Çocuklarda diyareyi keser. Bedeni güçlendirici ve rahatlatıcı acı bir toniktir.


Kimyon Yağı: İştah açar. Hazımsızlığı giderir. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Sinirleri yatıştırır. Sinirsel baş dönmelerini keser. Anne sütünü artırır. Yüksek tansiyonu düşürür. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Romatizmaya karşı faydalıdır. Kolesterol oranını azaltır. Nefes darlığı, prostat ve şeker hastalığında faydalıdır. Vücudu terleterek zararlı maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.  


Kivi Yağı: Cilt canlandırıcı, nemlendirici ve yumuşatıcı olarak kullanılır. C vitamini kaynağıdır.Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Lif açısından da zengin bir besin olan kivi bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Nezleye, gribe ve soğuk algınlığına iyi gelir. Nefes açıcı etkisi ile astımlılara faydalıdır. Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur. Kan basıncını dengeler. Tansiyonu ve kandaki kolesterol oranını düşürür. Karaciğeri çalıştırır ve kanı temizler. Kansızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır. 


Kukui Yağı: Kuru ciltlerde, yıpranmış sert ciltlerde yumuşatıcı etkiye sahiptir. Cilde enerji verir ve tazeler.


Kuşburnu Yağı: Kırışıklık giderme, sıcak ve soğuğun cildi kurutma etkisinin engellenmesi, makyaj temizliği, kaş ve kirpiklerin beslenmesi ve yanık izi tedavisi amacıyla da kullanılmaktadır.İdrar söktürür, ishali keser. Vücut direncini arttırır. Vücuda ve gözlere kuvvet verir. Cinsel isteği arttırır. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanı temizler. Bağırsakları yumuşatır ve sindirimi kolaylaştırır. Kansere karşı koruyucudur. Romatizma şikayetlerini ve ağrılarını hafifletir. Kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı olduğundan şeker hastalarına faydalıdır. Selülit oluşumunu engeller. Basur rahatsızlığı olanlara da yararlıdır. Cilde faydalıdır. 

2 yorum:

  1. Kuşburnu ve kivi'nin özellikleri çok iyiymiş. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol c vitamini ve değişik yağ asitlerinin faydaları... Sen nar çekirdeği ve pirinç kepeğine istikrarlı devam et :))))

      Sil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)