12 Kasım 2012 Pazartesi

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 11



Sandal Ağacı Yağı: Korku, stres ve güvensizlikte masaj, banyo ve buğu, kist ve enfeksiyonda günde 2-3 kez karın ve bel bölgesine masaj, sistit'te banyo, boğaz enfeksiyonu ve laranjitte günde 2-3 kez masaj ve gargara, uykusuzlukta masaj, banyo ve buğu yapıldığında faydalı olmaktadır.



Sedir Ağacı Yağı: Mikrop öldürücüdür. İltihap ve yaralara da etkilidir. Saç ve yağlı ciltlere faydalıdır. Akne, kepek ve egzemada sorunlu bölgeye sürme, saç dökülmesinde banyo, bronşit, öksürük ve astımda buğu ve masaj şeklinde uygulandığında faydalı olmaktadır. Enerji verici, sinirsel gerginlikleri önleyici etkisi vardır. Kadın ve erkekte cinsel isteği arttırır.


Selvi (Servi) Yağı: Saç dökülmesinde saç diplerine yapılan masajla, ve aynı yöntem yağlı saçalar için de uygulandığında faydası görülür. Hemeroid için kompres, varis için masaj, selülit ve ödem için masaj ve banyo, yara ve kesikler için direkt sorunlu bölgeye sürme şeklinde uygulanır. Antiseptik (mikrop öldürücü) özelliği vardır. Yara tedavisinde, kullanılır.


Soğan Yağı: İdrar söktürür. Vücutta biriken zararlı maddeleri ve suyu atar. Romatizma, mafsal iltihabı, idrar tutukluğu, damar sertliğinde faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Zayıflamayı sağlar. Böbrek ağrısını dindirir. Zihin yorgunluğunu giderir. İktidarsızlıkta faydalıdır. Cinsel gücü artırır. Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Öksürük söktürür, bronşları temizler. Astım nöbeti, akciğer hastalıkları, grip ve soğuk algınlığında faydalıdır. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Kolera ve veremde bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Yaşlanmayı geciktirir. İştah açar. Vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Kemik erimesine karşı etkilidir. Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser. Damar tıkanıklığını önler. Kansere karşı koruyucudur. 


Susam Yağı: Saçlara canlılık ve parlaklık verir.Nemlendirici özelliğe sahiptir. Emilimi kolay olduğu için birçok masaj yağında baz yağ olarak kullanılmaktadır.Kabızlığı giderir. Cinsel gücü artırır. Solunum yolu hastalıklarına karşı faydalıdır. Göğsü yumuşatarak nefes darlığı ve bronşite iyi gelir. Kansere karşı koruyucudur. Gaz söktürür. Karın ağrısını azaltır. Karaciğer hastalıklarına karşı faydalıdır. Böbrek iltihaplarını gidermeye yardımcı olur. Kemik erimesine karşı faydalıdır. Yağı, safra taşlarının düşürülmesinde faydalıdır.


Shea Butter (Karite Yağı): Derinin yeniden canlanması için gereken A ve D vitaminlerini, kendini yenilemesine yarayan E vitaminlerini, elastikiyetini korumasına yardım eden F vitaminlerini ihtiva etmekte ve derinin ihtiyacı olan bütün ana maddeleri bünyesinde bulundurmaktadır. Ayaklar, dizler, dirseklerdeki sert deriyi yumuşatma (özellikle topuklar) özelliği vardır. Shea butter'ın tahriş azaltıcı özelliği vardır, cilt kızarıklığı (çocuk bezi kızarıklığı dahil) yara izleri, egzema, yanık, ciltteki pullanma ve döküntüler, meme ucu çatlaklarının tedavisi, hamilelikte oluşan çatlakların önlenmesi, kırışıklıklar üzerinde etkileri bilinmekte ve bu özellikleri sayesinde kadınlar tarafından kullanılmaktadır. Shea butter yani karite yağı cilt tarafından çok hızlı emilir. Shea ultraviyole ışınlara karşı doğal bir güneş koruyucudur spf 3 civarında bir koruma sağlar. Shea butter çok iyi bir dudak nemlendiricisidir. Saç bakımında ideal yağlardan birisidir, yıpranmış saçları derinlemesine nemlendirerek, saçların kırılmasını ve koparak dökülmesini engellemeye yardımcı olur.


Şeftali Çekirdeği Yağı: Bol miktarda idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Susuzluğu giderir. Vücuda serinlik verir. Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir. Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır. Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Bağırsakları yumuşatır. Hazmı kolaylaştırır. Kanı temizler. Ateşi düşürür. Sinirleri yatıştırır ve uykusuzluğa iyi gelir. Kansere karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve böbrek taşlarını eritir. Ağız kokusunu giderir. Cildi nemlendirir ve canlandırır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)