Pelin otu Yağı: Bağırsak solucanlarını düşürür. Adet söktürür. İştah açar. Mideyi kuvvetlendirir. Ateşi düşürür. Şeker hastalığında etkilidir. Safra kesesinin çalışmasına yardımcı olur.
Portakal Yağı: Damar sertleşmesini ve felci önler. Soğuk algınlığı, grip ve nezlede faydalıdır. Yorgunluğu ve sinir bozukluğunu giderir. Hazmı kolaylaştırır. Kansızlığı giderir. Karaciğeri çalıştırır ve safra ifrazatını artırır. Ateşi düşürür. Nekahat devresini kısaltır. Vücuda enerji verir. Şeker hastalarına faydalıdır. Susuzluğu giderir. Zayıflatıcıdır. Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Enerji verir. Yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarına faydalıdır. Kansere karşı koruyucudur. Sinirleri yatıştırır ve yorgunluğu giderir. Karaciğeri çalıştırır. Vücuttaki zararlı maddeleri temizler. İçerdiği folik asit özellikle hamileler ve bebek için çok yararlıdır. Cilt kırışıklıklarını önler, cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
Portakal Çiçeği Yağı: Kırışıklık ve deri çatlaklarında sorunlu bölgeye masaj, stres, uykusuzluk ve migrende masaj, banyo ve buğu, adet öncesi gerginlikte masaj ve banyo yapıldığında faydalı olmaktadır.
Pirinç Kepeği Yağı: Yıpranmış ciltlerin bakımında ve nemlendirici olarak kullanılır. Selülit giderci olarak kullanılmaktadır. Doğum sonrası çatlakların kapanmasını sağlar.Yoğun fitoserol ve tokaferol (e vitamini) kaynağıdır. Antioksidan yağlar içerisinde en zengin yağlardan birisidir. Anti-aging özellikleri tüm dünya kadınları tarafından bilinmektedir. Squalene açısından oldukça zengindir. Cildin kalojen üretimini arttıran pirinç kepeği yağı, cilt rengini açmak (oryzanol melanin pigmentasyonu ilerlemesini engellediği yani lekeleri engellediği bildirilmiştir), lekeleri ve kırışıklıkları gidermek için uzak doğulu kadınlar tarafından yüzyıllardır kullanılmaktadır.
Rezene Yağı: Sindirimi kolaylaştırdığı bilinmektedir.Mide rahatsızlıklarında kullanılır..Damar sertliğine karşı faydalıdır. İştah açıcıdır. Vücudu rahatlatır. Mide ve bağırsak şikâyetlerini ve gazlarını azaltır. İdrar söktürücü özelliğiyle, idrar zorluğunu giderir. Balgam söktürücüdür. Gözlere iyi gelir. Yatıştırıcı etkisi ile ağrıları dindirir. Anne sütünü artırır. Kansızlığı giderir. Kalp hastalıkları, romatizma ve boğmacada faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. Adet düzensizliğini ve zorluğunu giderir.
Safran Yağı: Vücuda kuvvet verir. Sinirleri uyarır. Adet gecikmelerinde faydalıdır. Rahim hareketlerini arttırır. İştah açar. Sinir zayıflığını giderir. Öksürük, bronşit ve astımda faydalıdır. Sinirleri uyarıcı etkisi ile vücuda dinçlik ve kuvvet verir. Kokusu yatıştırıcı ve rahatlatıcıdır. Ateşi düşürür ve öksürüğü keser. Bu özelliği ile özellikle astım ve bronşitte faydalıdır. Diş etlerini kuvvetlendirir ve dişeti ağrılarını azaltır. Ciltteki kaşıntıları ve sivilceleri giderir
Sarımsak Yağı: Saç dökülmelerine iyi geldiği bilinmektedir. Kokusundan dolayı tercih edilmek istenmese bile iyi bir saç uzatıcı olduğundan menekşe yağı veya lavanta yağı ile karıştırılarak kullanılması tavsiye edilir. Çok iyi bir antiseptik ve ağrı kesicidir. Vücuda kuvvet verir. Sinirleri uyarır. Adet gecikmelerinde faydalıdır. Rahim hareketlerini arttırır. İştah açar. Sinir zayıflığını giderir. Öksürük, bronşit ve astımda faydalıdır. Sinirleri uyarıcı etkisi ile vücuda dinçlik ve kuvvet verir. Kokusu yatıştırıcı ve rahatlatıcıdır. Ateşi düşürür ve öksürüğü keser. Bu özelliği ile özellikle astım ve bronşitte faydalıdır. Diş etlerini kuvvetlendirir ve dişeti ağrılarını azaltır. Ciltteki kaşıntıları ve sivilceleri giderir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Önce bir bakalım ne yazmışsın :)