3 Kasım 2012 Cumartesi

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 8



Lahana Yağı: Düzenli kullanımında, selülit sonucu oluşan şişliklere karşı etkilidir. Cildin sıkılaşmasına, gerginleşmesine, 
pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. Cildin derinlemesine beslenmesine ve güçlenmesine katkıda bulunur. Yoğun nemlendirici etkisi ile cildin kuruluğunu önlemeyi sağlar. Lenf ve kan dolaşımının hızlandırarak, cildin canlandırılmasına ve parlaklık kazanmasına yardımcı olur. Yağ ve su metabolizmasını harekete geçirerek sarkma problemi olan bölgeleri toplamayı sağlar.

Lavanta Yağı: Ateşi düşürür. Yatıştırıcı ve uyarıcıdır. İdrar ve gaz söktürür. Karın şişliği ve migren ağrılarında faydalıdır. Romatizma ağrılarını azaltır. Mikrop öldürücüdür. Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir. Ateşli hastalara iyi gelir. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Karaciğer yetmezliği, hepatit B ve C, sarılık gibi hastalıklarda faydası görülür. Lavanta çiçeği yağı kapalı göze kompres yapılırsa gözleri kuvvetlendirir ve rahatlık verir.Stres,uykusuzluk   ve baş ağrısılarında banyo,masaj ve buğu, böcek sokmaları,egzema ve deri kurumasında ve yanıklarda sorunlu bölgeye sürme, astım rahatsızlığında ise buğu şeklinde uygulanır.Hassas ve yağlı ciltler için tavsiye edilir.

Limon Çekirdeği Yağı: Ateşi ve tansiyonu düşürür. Kanı temizler. Susuzluğu giderir. Kalbi kuvvetlendirir. Damar sertliği ve romatizmada faydalıdır. Gribin çabuk atlatılmasını sağlar. Mide, bağırsak ve idrar yollarındaki mikropları öldürür. Gıda zehirlenmesini önler. İdrar söktürür. Böbrek ve mesane kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Yüzdeki sivilceleri geçirir. Cildin güzelleşmesini sağlar. Karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Dişleri beyazlatır ve diş etlerini kuvvetlendirir. İshali keser. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Kansızlığı önler. Fazla adet kanamasını önler. Nasırları söker. Mide ağrılarını dindirir. Baş ağrılarını ve vücut ağrılarını keser. İştah açıcıdır. Damar sertliğini ve tıkanıklığını önler. Besin zehirlenmelerinde ve böcek ısırıklarında yararlıdır.

Macademia Yağı: Macadamia yağı nemlendirici özelliği yüksek bir yağ olduğundan kozmetikte yaygın olarak kullanılır ve diğer fındık ve ceviz türevlerinde olduğu gibi kolesterolün kontrolünde  çok önemli yere sahiptir. Macadamia yağı insan vücudunda bulunan yağın yapısına  en yakın yapıda olduğu için saç ve cilt tarafından hızlı emilir, etkin ve kalıcı nemlendirme, yeni, sağlıklı doku üretimine destek  sağlar. Macadamia yağı, yara izleri, güneş yanıklarının tedavisinde, küçük yaralarda, cilt tahrişlerinde ve cilt lekelerinde yüksek nemlendirici ve emilim özelliğinden dolayı gözle görülür ciddi iyileşmeler  sağlamaktadır. Kuru, ısıl işlem görmüş, boya ve açıcı gibi işlemlere tabi tutulmuş saçların yoğun beslenmesi, yumuşatılmasında, dolaşan saçlarda, elektriklenen saçlarda pürüzsüz, parlak ve kolay şekle giren saçların mimarıdır. 

Mango Yağı: Mango yağı içerdiği yağ asitleri sayesinde yoğun nemlendirici  ve yatıştırma özelliğine sahiptir. Kuru saçlar ve kuru ciltler üzerinde çok etkilidir. Güneşten etkilenmiş, tahriş olmuş ve kuru ciltleri nemlendirerek ve elastikiyet kazandırarak kendini iyileştirmesinde önemli bir rol oynar. 

Mavi Anemon Yağı: Mavi Anemon Çiçeğine ait olan bu yağ yüksek oranda antioksidant içerir. Ciltte zamanla oluşan kolajen eksikliğinin ve mimiklerin oluşturduğu kırışıklık gibi deformasyon etkilerini azaltmaya yardımcı olan bu yağ aynı zaman çok iyi bir nemlendiricidir.

Mandalina Yağı: Kanı temizler. Sinirleri yatıştırır. Damar sertliğine faydalıdır. Gribe karşı etkilidir. Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Felce karşı faydalıdır. Sinirleri yatıştırır. Uykusuzluğa faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Melisa Yağı: Mide ve bağırsak ağrılarını keser. Kalbi kuvvetlendirir. Hazımsızlık, baş ağrısı ve migrende faydalıdır. Epilepsi, baş dönmesi, kulak çınlaması ve sinir krizlerinde faydalıdır. Adet ağrılarını keser ve adet kanamalarını düzenler. Huzursuzluk ve sıkıntıları giderir. Hafıza zayıflığında faydalıdır. Kan şekerini ve tansiyonu düşürür. Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve nefes darlığına karşı faydalıdır. Beyin damarlarını açar. Ciltteki kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur. 

Menekşe Yağı: Kanı temizler. Terletir. Vücuda rahatlık verir. Vücutta biriken zehirlerin atılmasını sağlar. Nikris ve romatizmada faydalıdır. Kabızlığı giderir. Boğmaca ve boğaz ağrılarında faydalıdır. İdrar söktürücü ve kabızlığı gidericidir. Sakinleştirici etkisi ile baş ağrısı, stres ve uykusuzluğa iyi gelir. Balgam söktürür. Lapası yaraların iyileşmesini sağlar. Cilt hastalıklarında da kullanılır.  Mikrop kırıcıdır. Cilt hastalıklarında kullanılır. Egzama ve saç dökülmesinde oldukça etkilidir. Kuru saçları nemlendirir, parlaklık ve canlılık verir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)