15 Ekim 2012 Pazartesi

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 2



At Kuyruğu Yağı: İdrar söktürücü, taş ve kum düşürücü, iç kanamaları (mide kanaması) durdurucu ve yara iyi edicici etkileri vardır.


Avakado Yağı: Kuru,gergin ve çatlak ciltler için yumuşatıcı ve besleyici olarak kullanılmaktadır. Cildin nem dengesini korur. Kozmetik endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.Kas gevşeticidir. Selülitte etkilidir. Böbrek kumunun dökülmesinde ve taşların düşürülmesinde faydalıdır. Cilt bakımında kullanılır.

Aynısefa Yağı (Nergis Çiçeği): Strese bağlı uyku düzensizliklerinde ve yatıştırıcı olarak kullanılmaktadır. Yağlı ciltlerin bakımında  yaygın olarak kullanılmaktadır. Yara iyileştirici özelliği bulunmaktadır.

Bergamot Yağı: Depresyonda masaj ve banyo, strese karşı direct koklama, egzema ve dermatit problemlerde sorunlu bölgeye amsaj, evde genel enfeksiyon, nezle ve grip için buğu, göze yakın yağ bezeleri için hafifleterek sürme şeklinde uygulanır. Aynı zamanda siyah çaya aroma vermesi için de kullanılır. İngilizlerin “Earl Gray” isimli çayında bulunur.İştah arttıcıdır. Safra üzerinde etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcı, stress ve yorgunlukta etkilidir.Bağışıklık sistemini kuvvetlendiricidir. Egzama tedavisinde de kullanılır. İştah arttırıcı ve safra söktürücü etkisi vardır.

Bezir Yağı: Kavrulduktan sonra öğütülüp sıkılan keten tohumundan elde edilen, kızılımsı esmer veya yeşilimsi esmer renkli, özel kokulu ve havada kolaylıkla kuruyan bir yağdır. Doymamış yağ asitleri taşır. Haricen yara ve yanık tedavisinde kullanılır. Boya ve muşamba imalatında da kullanılır.

Biberiye Yağı: Hafıza zayıflığında banyo, buğu ve masaj, zihin yorgunluğu,direnç zayıflığı, adele ağrıları, artier ve romatizmal problemlerde sorunlu bölgeye masaj, saç dökülmesi, kuru ve yağlı saçlarda saç diplerine masaj, düşük tansiyonda ise masaj ve banyo şeklinde uygulandığında etkilidir. Migrene bağlı baş ağrılarında etkilidir. Antiseptik özelliği bilinen bir yağdır. Romatizmada, gut, kansızlık, idrara çıkamama, sindirim yolu taşları, astım, kalp çarpıntısında kullanılır. Karaciğer rahatsızlıkları, depresyon, uykusuzluk, sinirsel migren, ağız ve diş sağlığına karşı da faydalıdır. İçeriğinde kafurun, kanfen, pinen, sineol, borneol ve bornilesetat vardır. 

Buğday Özü Yağı: Yüksek oranda E vitamini içerir. Cilt ve saç bakımında kullanılır. Yaşlılık etkilerini geciktirir.Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Beyni ve gözü kuvvetlendirir. Zihin yorgunluğuna iyi gelir. Sinirleri yatıştırır. Kabızlığı önler. Kilo kaybına karşı kullanılır. Cilt lekelerini giderir ve besler.

Ceviz Yağı: Kuru ciltlerin bakımında kullanılır. Güneş banyosu sonrasında cildin nem dengesini sağlar. Bronzlaşmayı sağlar ve cildin renk tonunu uzun süre korumasını sağlar. Kanı temizler. Kanama ve kanı durdurmaya karşı kullanılır. Basura faydalıdır. Fazla adet kanamalarında etkilidir. Romatizma hastalarına faydalıdır. Doğal nemlendiricidir. Kuru ciltleri besler ve yumuşatır. Saç bakımında kullanılır. Bronzlaşmak için kullanılır. 

Citronella Yağı: Kokusundan dolayı parfüm ve sabun sanayiinde kullanılan Citronella yağının en büyük özelliklerinden biri kokusundan dolayı böcekleri uzaklaştırmasıdır. Dünyanın birçok ülkesinde bu amaçla kullanılan citronella yağının, kene  de dahil olmak üzere birçok zararlı böcek türlerini uzaklaştırma etkisine sahip olduğu bilinmektedir.

Çam İğnesi Yağı: Kas ağrısı ve yumujşak doku romatizmasında etkilidir. Nevraljiiler (sinir ağrıları) ve inhalasyon halinde alındığında soğuk algınlığına iyi geldiği bilinir. Saç dökülmesinde etkilidir.Solunum yolu rahatsızlıklarında kullanılır. İdrar yolu enfeksiyonlarında ve bel soğukluğunda etkilidir. Saçı besler, dökülmeyi önler ve kepeği giderir.

1 yorum:

  1. birde unuttum yazmayi cilt lekelerim var elmacik yanaklarimdan yukari dogru

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)