9 Ekim 2012 Salı

Hindistan Cevizi, Shea Butter, Baobab Yağı ile Kurtarıcı Saç Bakımı


Saç Bakımında Hindistan Cevizi Yağının Önemi:
Antivirüs, antibakteri ve antimantar özellikleri barındıran hindistan cevizi yağı bir çok saç problemiyle (kepek, seboreik dermatit, vs...) vedalaşmada önemli yardımcıdır. Anne sütünde bol bulunan laurik asit içerir ve antioksidan Polifenollerce zengindir.



Yapısında, omega 6, linoleic acid, Monounsaturated, Oleic Acid, Caproic Acid, Capric Acid, Caprylic Acid, Lauric Acid, Myristic Acid, Stearic Acid, Alpha Tocopherol, Delta Tocopherol, Alpha Tocotrienols, Delta Tocotrienols, Gamma Tocotrienols, Vitamin K bulunur. 
Barındırdıkları sayesinde cilt ve saç tarafından maksimum emilim ve etkin nemlendirme kabiliyeti sayesinde uygulanacak bakımlarda eksik edilmemesi gereken bir yağ olduğunu fazla fazla kanıtlamaktadır.

Malzemeler:
1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
1 Yemek Kaşığı Baobab Yağı
1 Yemek Kaşığı Shea Butter Yağı
1 Adet Bemix Ampul (B vitamini)

(Dirsek hizasındaki saçlarda karışımın yetmesi için oran 2 katı olacak şekilde arttırılmalıdır)

Yapılışı:
Shea butter benmari usulü eritilip içine eşit oranda hindistan cevizi yağı, baobab yağı ve bemix eklenir. 
Homojen şekilde karıştırılıp saç derisinden başlanılarak saç boylarına sürülür. Saç derisi ve saç boylarına sürdükten sonra saç diplerinize parmak uçlarınız ile 5-10 dk masaj yapılmalı böylece hem yağların saç derisine emilimi hızlanır ve dolaşım artacağı için saç uzamasında da etkili olacaktır.

Saça bir bone geçirilip gece boyunca saçta bekletilmesi tercih edilir, çünkü ilave ettiğimiz yağların (özellikle barındırdıkları yağ asitlerinin ve b vitamininin) saç derisine ve saçtaki kırılmış, açılmış saç köprüleri ve pulcuklarına maksimum derecede işleyip tutunması, nemlendirmesi hedefimizdir.

Düzenli kullanımda; boya, röfle, düzleştirici, maşa gibi işlemler sonucunda hasar görmüş, kurumuş, yıpranmış saçların eski sağlığına kavuşturup, parlak, yumuşak, nemi dengelenmiş, güçlü, kolay şekle giren hale gelmesini sağlar.

Normal saçlarda haftada en az 2 defa, aşırı kurumuş, hasar görmüş, yıpranmış saçlarda haftada 3-4 defa kullanılması önerilir.


12 yorum:

  1. merhaba;seni kadınlar kulübünde okudum,sabrına ve donanımına hayran kaldım :)
    ama sorular ve yapılanlar o kadar çok karışmış ki,kafam çok karıştı..
    burada rahatça isim geçirebiliriz galiba Doa ürünlerini kullanıyorum bende,ama karışım olarak yapacağım toniğe yeni başladığım için
    1-gül suyu ve lavantayı 5er kaşık yada damla ölçüsü kullanabilirmiyim,
    2-hergün yatmadan önce yapılırmı,yada sabah akşam,haftada kaç gün
    3-dolapta mı saklanıyor :) şimdiden teşekkür ederim
    ayrıca bloğa daha fazla zaman ayırmalısın seni herkes tanımalı:)
    kolay gelsinnn

    YanıtlaSil
  2. Merhaba çok teşekkür ederim amaç insanlara doğru şeyler öğretmek ve kozmetik ürünlere çok para harcamaktan bıkmış biri olunca sabırla insanlara bunu anlatmak gerekiyor. Kısaca kadın dayanışması.

    Evet Doa Kozmetik firmasının ürünlerini (kil, bitkisel yağlar, saç bakım ürünleri laktik asit, tca, ... vs) kullanıyorum, tüm yağları belgeli ve kaliteli :)

    1) Laktik Asitli Tonik: 1 şişe %10'luk Laktik Asit ve 1 şişe gül suyu. Başka bir şişede laktik asitin yarısını ve gül suyunun yarısını karıştırın ve her gece yatmadan önce bu tonik ile (bastırmadan!) silin.

    Dolapta saklamanıza gerek yok sadece çok ısı görmeyecek bir yerde dursun .)

    Lütfen çekinmeyin istediğiniz zaman ne merak ediyorsanız nerede kafanız karıştıysa sorun elimden geldiğince bilgim ve tecrübemle keyifle cevap veririm :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar...
    Sitenizi incelerken bir an seboreik dermatitle vedalaşmak cümlesini görünce hani derler ya altın bulmuş gibi sevinmek :)) işte ben onu yaşadım uzun yıllardır saç derisinde bu problemi yaşıyorum inanın BIKTIM , Ducray ürünlerini kullandım tamam iyi ama maddi olarak başa çıkmak zor ml leri çok az ve benim saçım çok uzun mevcut sorunumla ilgili bu verdiğiniz kür yeterlimidir eğer yeterli ise birde bana bu yağların satışını yapan bir marka önerebilir misiniz,kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Merhaba bu kür kesinlikle çok etkili ama doğal bir şampuan ile kullanmanız benim gibi kurtulmanızı sağlayacak.

    Yağlarımı, şampuanımı,saç kremimi ve saç toniğimi Doa Kozmetik'ten alıyorum .)
    (özellikle saç toniği yağlanma ve kaşıntıyı kesiyor)

    http://www.doakozmetik.com/

    YanıtlaSil
  5. Sadece hindistan cevizi ve shea'yı karıştırmak bile iyi geldi saçıma. Teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  6. Rice ederim baobab yağını da ekle esas o zaman gör :)

    YanıtlaSil
  7. merhabalar,
    Doa'dan Hindistan cevizi ve shea butter aldım ama saçlarımda nasıl kullanacağımı bilemiyorum. Saçlarımın dipleri yağlı (bunun içinde doa'dan tonik aldım kullanıyorum henüz pek bir gelişme olmasa da en azından şişeyi bitirene kadar kullanacağım) uçları da kuru. Bu bakım yağlarını saçlarımı daha fazla yağlandırmadan nasıl kullanabilirim?
    şimdiden çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak su dolu bir kaba oturtup (kaloriferin üstünde de eritilebilir) eritin ve saçınıza sürüp ertesi sabah yıkayın.

      Tonik 1 şişede karar verilemez bir ürün, devamlı en az 2-3 şişe bitirin ki saç derinize gerekli bakımı yapsın ve etkisini sabitlesin.

      Kuru saç uçları için kullanmanız gereken hindistan cevizi ve shea butter ı almışsınız zaten. Haftada 2-3 gece saç boylarına uygulayıp ertesi sabah yıkayın. Saçınızı düzleştirici, maşa ve fön makinesinden bu sürede uzak tutun .)

      Sil
  8. Çok teşekkürler bilgiler için :) son bir soru daha, saç diplerine sürmemem yağlanmaya meyilli saçlarım sebebiyle doğru mudur? Yoksa baskım amaçlı en azından haftada bir kere sürsem fayda görür müyüm?

    Tekrar çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım saçının gelişimine sağlığına katkıda bulunmaksa amacın elbette saç diplerine yani saç derisine de sürmelisin.

      Saç uçlarına ve boylarına sürmeni tavsiye etmemin nedeni de saçların kırılmasın kurumasın .)

      Sil
  9. ladycim subarucum :) tatlım ben yarın saçımı boyucam su an küllü kumral allta röfle var o yüzden biraz yeşillenme var akmasıylada beraber hindistan cevizi ve shea butterı ıkı haftadır kullanıyorum boyadan önce sacıma sürsem hinditancevızı yagını boyanın tutmama gıbı bır durumu olurmu herkes acıcıdan önce surmus ama ben sıyah boyucam ne dersın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tatlım saç rengi açarken sürüldüğünde sorun olmuyor ama belki bir ihtimal koyu renkte sorun yaratabilir. Aslında saçına süreceğin miktar çok önemli, abartmadan sürersen serum gibi sorun olmaz sanırım ama ne olur ne olmaz bence en güzeli saçını boyadıktan sonra saçına hindistan cevizi yağıyla bakım yap :)

      Sil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)