28 Ocak 2013 Pazartesi

Günlük Bakım Ve Tca Sonrası Bakım İçin Saf E Vitamini (Tokoferol)


Merhaba bakımlı takipçilerim. Bu yazımdan Karışımlarımın Malzemeleri Ve Oranları hatırlayacağınız gibi nemlendirici kremin içine evigen (e vitamini ) eklemeyi ve bu şekilde kullanmayı hem pek severim hemde öneririm. 

Ancak eczaneden aldığımız evigen ampulün içinde %6 oranında e vitamini (tokoferol) olması hep aklımda soru işaretiydi. Birçok yerden saf e vitamini yani tokoferol araştırmış ve bulamamıştım (en azından benim ihtiyacım olan miktar düşük olduğu için bu şekilde satılmıyordu)

Bu noktada yine doa kozmetik yardımımıza yetişti. 10ml lik ambalajında saf e vitamini yanı saf tokoferol satışa sundular. Günlük nemlendiricimin içinde, saç bakım yağımın içinde ve özellikle saf olarak kullanmaya başladım.


Saf e vitaminine (tokoferol) bu linkten ulaşabilirsiniz -> E Vitamini (Tokoferol)

Melisa kreminin içine 5ml e vitaminini ekleyip homojen şekilde tahta bir kaşık ile karıştırdım ve bu şekilde kullanmaya başladım. İsterseniz gece cilt temizliğinizi yaptıktan sonra, isterseniz sabah uyandığınızda makyaj altına nemlendirici olarak, isterseniz tca peeling uygulamasından sonra nemlendirici olarak kullanmaya başlayabilirsiniz, gayet uygun hale geliyor.




Hele hele tca peeling uygulamanızdan sonra soyulma süreci bittiğinde 2-3 gün kadar saf olarak gece uyumadan önce bu e vitaminini masaj yaparak cildinize sürmenizi öneririm. Sabah uyandığınızda aynaya bakmaya doyamayacaksınız. 

Tca peeling yazıma bu linkten ulaşabilirsiniz: %15 TCA (triklosetik asit) Peeling Deneyimim
Glikolik Asit Peeling yazıma bu linkten ulaşabilirsiniz: %10 Glikolik Asit Peeling Deneyimim

E vitamini yapısı itibariyle yağda eriyen vitaminler sınıfında olduğu için saç bakım yağlarının içinde de saç derisi bakımınızda, saç boylarınızda kopmaları, kırılmaları önleyecek, hızlı ve sağlıklı saç uzamasnı destekleyecek, seboreik dertatit tedavisine yardımcı olacaktır. 

Bu E Vitamini (tokoferol) saf olarak uygulandığında Seboreik dermatit açısından bakarsak sadece saçlı derideki seboreik dertmatite değil de vücutta olan dermetit rahatsızlığında kaşıntı, kızarıklık, deri döküntülerine de iyi gelecektir.

Elbette e vitamininin kullanım alanı bunlarla sınırlı değil. Yaralarda, yanıklarda, kesiklerde, çiziklerde de bu e vitaminini uyguladığınızda e vitamini yapısı gereği yeni hücre üretimini ve hızlı iyileşmeyi sağlayacak.


Kısaca E vitamininin yaralarını hatırlayalım:

Vitamin E (Tokoferol): antioksidan ve serbest radikal yakalayıcıdır. Topikal uygulanan vitamin E’nin hücre memebranlarını serbest radikallerin hasar verici etkisinden korur, deriyi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruması, nemi artırarak kırışıklıkların giderilmesi, yaşlanmayı geciktirmesi, saç uzamasını artırması, yara iyileşmesine yardımcı olması gibi etkilerinin olması kozmetik ve dermatolojideki kullanımını artırmıştır. 

Yoğun güneş ışığı, iklim değişiklikleri, hava kirliliği gibi çevresel etkiler nedeni ile cildimiz sürekli bir tehdit altındadır. Cildi bu etkilerden korumadaki özelliklerinden dolayı vitamin E2nin kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Vitamin E günümüzde vücut bakım kremlerinden şampuanlara ve rujlara kadar geniş bir ürün grubunda yer almaktadır. 

Gelişen teknoloji ile birlikte çok az olan olumsuz etkileride kullanımını daha da yaygınlaştırmaktadır. etkileri arasında; nemlendirici, derinin yumuşaklığını arttırıcı, daha düzgünlük. Fotoprotektif etkisi hem topikal ve hemde oral alındığında gösterir. Topikal uygulandığında UVB’nin uyardığı eritemi azaltır. Ayrıca deride histamin gibi kimyasal mediatörlerin salınımını önlediğinden antiinflamatuvar ve immünostimülatör etkiside vardır. Kapiller kan dolaşımını artırıcı ve kollajen sentezini arttırır. Yaşlanmaya karşı, pigmentasyonu önleyici, güneş sonrası ve nemlendirici preperatlarda kullanılırlar.



Bakımlı günler dilerim:)

21 yorum:

  1. Harika bir konu olmuş. Teşekkür ederim. Demekki shea butter'ın yaraları iyileştirmesinin sebebide yoğun e vitamini içermesinden. Shea butter'ımı yanımdan ayırmıyorum zaten. Yaralarıma sürüyorum. Ellerime sürüyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim kedicim.
      Tabii hatta shea butter ı yerli halk özellikle kesiklerde çiziklerde iyileştirici özelliğinden dolayı çok kullanırmış. ama bu saf e vitamini (tokoferol) çok isabetli oldu. Etkisini sende çok seveceksin. Nasıl anlatsam cildi ay gibi parlatıyor böyle güzel pürüzsüz dinlenmiş bir cilt çıkartıyor.

      Sil
  2. Merhabalar :)

    Ödüllü mimlendiniz sayfamda :)
    http://beyazkedivekozmetik.blogspot.com/2013/01/ilk-mimin.html

    kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Çok memnun oldum tekrar görüşmek üzere:))

      Sil
  3. Merhaba, bende mimledim sizi sayfama beklerim :)
    http://aslolanguzellik.blogspot.com/2013/01/aaaa-bende-mimlenmisim.html

    YanıtlaSil
  4. çok farklı ve hoş bir yazı olmuş..ellerinize sağlık..melisa kremini merak ettim ben..yoksa varda ben mi göremedim.artık sıkı takipçinizim.bu arada taze blogger dayanışması isterseniz bana da beklerim...www.cosmodemo.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hemen takibe alıyorum bende sizi sevgiler:)

      Sil
  5. çekilişim var bekliyorum :) http://beyazkedivekozmetik.blogspot.com/2013/02/ve-cekilisim-baslyor.html?showComment=1361128413730#c7945012455042276209

    YanıtlaSil
  6. merhaba lady subaru:) saf e vitaminini cildimize direkt sürebiliyormuyuz??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Sürebilirsiniz bende haftada 1-2 gece saf olarak sürüyorum. Hatta tek yüzüne değil boynuna ve ellerinin üstüne de uygulamanı tavsiye ederim .)

      Sil
  7. Merhaba,
    Blogunuzu ilgiyle izliyorum, cevaplamaniz mumkunse bir sorum olacak , nemlendircime eklemek uzere bemiks aldim ancqk iceriginde metil ve probil paraben bulundugunu farkettim,sasirdim dogrusu,yanlis bir sey mi aldim ?! Kutunun uzerinde bemiks kompoze 2ml ampul yazmakta..yardimlariniz icin simdiden tesekkurler..

    YanıtlaSil
  8. Lady tekrar merhaba, bloğunuzun çok fena tutkunu oldum. çünkü kendime dair çok şey buluyorum. öncelikle herşey için teşekkürler. benim sorum şu : tca'dan sonra soyulma sürecinde ve cilt normal halindeyken hava kapalı osa dahi güneş koruyucu sürmek gerekir mi? şuan mesela her yerde kar var ve hava çok kapalı. ben sabah uva ve uvb'lerden koruyucu nemlendirici sürüp çıktım. işyerinde güneş koruyucu sürdüm ama yüzüm soyulmaya devam ettiği için her soyulan ya da kaldırılan ölü derinin yerine korkumdan önce nemlendirici sonra güneş koruyucu sürüyorum. güzellik merkezlerindekiler daha önceki görüşmemde ev ve işyerlerindeki ışıkların bile leke yaptığını söyledi. gerçekten böyle ise yatana kadar güneş koruyucu süreceğiz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle özür dilerim geç cevap verdiğim için, çok yoğun bir dönemden geçtim :)

      Evet yaz kış fark etmeksizin güneş koruyucu kullanılmalı, özellikle lekeye meyilli ve kimyasal peeling uygulanmış ciltlere. Uv ışınlar sadece güneşten değil bilgisayar, telefon, tablet, lamba, televizyondan da yayılıyor. Doğru söylemişler şaşırdım :))) Önce nemlendirici sonra koruyucu sıralama doğru.
      Sevgiler..

      Sil
  9. lady merhaba :) ben senın ışığın altında tca ya yada glıkolıt asıte baslayacagım sıvılce ızlerımden muzdarıbım malesef koyu renklıler bayagı hangısıne baslamalıyım sence %20lık kullanmayı dusunuyorum burda anlatırkende glıkosıte dırek olarak sıvılce ıcın demıssın ya aklıma yattı yınede sana danısmak ıstedım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım merhaba.
      Öncelikle %15 tca uygulayıp ciltten ölü deriyi kaldırmalısın ki sonrasında kullanacağın glikolik asit daha çok etki etsin.
      Bence hazır zamanıyken tca uygula.
      Sevgiler :)

      Sil
  10. merhaba, ben saf e vitaminini yüzüme ve göz çevreme sürdüm yüzümde hafif kızarık ve kabarcıklar oluştururken kaz ayağı oluşan göz kenarını tahriş etti va hafiften kabuklaştırdı siz iyi geldiğini falan anlatmışsınız ben bi yerde yanlış yaptım sanırım yada bana iyi gelmiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MErhaba. Kullandığınız ürün ile benim kullandığım ürün aynı mı? Aynıysa satın aldığınız yerle bir görüşmenizi öneririm. Sevgiler

      Sil
  11. Merhaba lady subaru, nihayet bende %15 tca uygulamasını yaptım bugün 2. gün tca sonrası bakımını da yapıyorum anlattığın şekilde sanırım iki seans daha yapabilirim. Şimdiden kendimi daha iyi hissettiğimi söyleyebilirim gerçekten çok teşekkür ederim. Bu arada başka bir şey sormak istiyorum, ben cilt rengimin daha açık olmasını istiyorum. Önerebileceğiniz bitkisel bir karışım yada guvendiğiniz bir cilt beyazlatma urunu varmı çok merak ediyorum. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt rengi sabittir değiştirilemez. Bunun olacağını iddia eden hiçbir ürüne yaklaşmayın boşa para harcarsınız. Sevgiler..

      Sil
  12. Merhaba bende sonunda tca uyguladım söylediğiniz gibi her şeyi uyguladım aklıma takılan bir şey oldu cildimi nemlendirip güneş koruyucu sürdükten sonra kuruduğunda yıkayıp mı yoksa sadece koruyucu nün üzerine mi nemlendirmen gerek..

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)