At Kuyruğu Yağı: İdrar söktürücü, taş ve kum düşürücü, iç kanamaları (mide kanaması) durdurucu ve yara iyi edicici etkileri vardır.
15 Ekim 2012 Pazartesi
Bitkisel Yağlar ve Faydaları 2
Etiketler:
at kuyruğu yağı,
at kuyruğu yağı faydaları,
avakado yağı,
avakado yağı faydaları,
aynısefa yağı,
aynısefa yağı faydaları,
bergamot yağı,
bergamot yağı faydaları,
bezir yağı,
bezir yağı faydaları,
biberiye yağı,
biberiye yağı faydaları,
buğday özü yağı,
buğday özü yağı faydaları,
ceviz yağı,
ceviz yağı faydaları,
cintonella yağı,
cintonella yağı faydaları,
çam iğnesi yağı,
çam iğnesi yağı faydaları
14 Ekim 2012 Pazar
Bitkisel Yağlar ve Faydaları 1
Acıbadem Yağı: Öksürük kesici, şeker düşürücü etkilerinin yanı sıra kuru ve çatlak cilt bakımında sorunlu bölgeye sürme şeklinde uygulandığında etkilidir.
Etiketler:
acıbadem yağı,
acıbadem yağı faydaları,
adaçayı yağı,
adaçayı yağı faydaları,
aloe vera yağı,
aloe vera yağı faydaları,
ananas yağı,
ananas yağı faydaları,
anason yağı,
anason yağı faydaları,
antep fıstığı yağı,
antep fıstığı yağı faydaları,
ardıç yağı,
ardıç yağı faydaları,
argan yağı,
argan yağı faydaları,
aspir yağı,
aspir yağı faydaları,
at kestanesi yağı,
at kestanesi yağı faydaları
13 Ekim 2012 Cumartesi
Baobab Yağı Nedir Faydaları Nelerdir ?
11 Ekim 2012 Perşembe
Yüz için Canlandırıcı Peeling Maske (göz çevresi dahil)
Malzemeler:
1 adet Türk Kahvesi telvesi (içildikten sonra kalan)
1 çay kaşığı Baobab Yağı
1 çay kaşığı Pirinç Kepeği Yağı
1 çay kaşığı Nar Çekirdeği Yağı
5-6 damla Atkestanesi yağı
10 Ekim 2012 Çarşamba
9 Ekim 2012 Salı
Hindistan Cevizi, Shea Butter, Baobab Yağı ile Kurtarıcı Saç Bakımı
Saç Bakımında Hindistan Cevizi Yağının Önemi:
Antivirüs, antibakteri ve antimantar özellikleri barındıran hindistan cevizi yağı bir çok saç problemiyle (kepek, seboreik dermatit, vs...) vedalaşmada önemli yardımcıdır. Anne sütünde bol bulunan laurik asit içerir ve antioksidan Polifenollerce zengindir.
8 Ekim 2012 Pazartesi
Röfleden, Boyadan Yıpranmış Saçlara Çözüm
7 Ekim 2012 Pazar
Bitkisel Yağların İçerdiği Yağ Asitleri ve Faydaları
Badem Yağı (Tatlı):
Oleik Asit: 64-82%
Linoleik Asit: 8-28%
Palmitik Asit: % 6-8
Tatlı Badem Yağı: Yumuşatıcı, onarıcı olarak tüm cilt ve saç tipleri için mükemmeldir. Özellikle saç bakımında eksik edilmemesi gereken yağların başında gelir.
Etiketler:
avakado yağı,
babassu yağı,
badem yağı,
baobab yağı,
hindistan cevizi yağı,
Hint Yağı,
Kakao Yağı,
kayısı çekirdeği yağı,
macadamia yağı,
mango yağı,
Pirinç Kepeği Yağı,
shea butter,
susam yağı,
üzüm çekirdeği yağı
4 Ekim 2012 Perşembe
Badem Yağı
Badem Yağı:
Badem, gülgiller familyasında bulunan bir ağaç türünün, yenebilen meyvesidir. Bulunduğu familyanın diğer üyelerinin aksine badem tatlı ve etli bir dış çevre yerine bir örtü ile kaplıdır, içinde ser bir kabul ve kabuğun içinde yenilebilen çekirdek kısmı bulunur.
3 Ekim 2012 Çarşamba
Yılan Yağı
Yılan Yağı Yalanı!
Yılan yağını tanımlamak için aşağılayıcı bir deyim olan şarlatanlık gayet uygundur.
Çünkü yılan yağı diye bir yağ yoktur!
Yılan yağını ürettiğini iddia eden ve bu sözde yılan yağını saç, cilt ve benzeri bakımında öneren insanlar gözümüzde şarlatandan başka bir tanımlamayı hak etmemektedir.
Yılan yağına ''metaforik şüpheli ve kalitesi doğrulanamaz'' ifadesi bizzat wikipedia'da mevcuttur. Şüpheli ve doğrulanamaz nitelikte olan bu sözde yağ, insanların parasını almak için hileli mal satılması ve umut vaadinden başka birşey değildir.
Etiketler:
badem yağı,
Hint Yağı,
lady subaru,
lady subaru blog,
shampoo snake oil hair loss,
snake oil for hair snake oil,
snake oil hair loss,
snake oil shampoo,
yılan yağı forum,
yılan yağı kullanıcıları,
yılan yağı nasıl kullanılır,
yılan yağı saç uzatır mı,
yılan yağı snake oil faydaları,
yılan yağı şampuanı,
yılan yağının faydaları
1 Ekim 2012 Pazartesi
Mango Yağı (Mango Butter) Nedir Nasıl Kullanılır?
Mango Ağacı:
Mango ağacı 35-40 metre yüksekliğe ulaşabilen 10 metreye kadar taçlanabilen, uzun ömürlü bir ağaçtır. Öyle ki 300 yıldır meyve verebilen türlerine rastlanmaktadır. Derin toprakta kökleri kazık misali 6 metre derinliğe ulaşıp ayrıca yanlara doğruda yayılan yan kökleri bulunur.
Yaprakları her daim yeşil15-35 cm uzunluğunda ve 6-16 cm genişiliğindedir.
Genç yapraklar portakal pembesi bir renkte iken giderek kırmızı tonlarında koyulaşır, yaşlandıkça koyu yeşil bir hal alır. Çiçekleri 10-40cm uzuluğunda ve birleşik salkım uçlu yapıdadır. Salkımlardaki her bir çiçek 5-10 mm uzunluğunda, beyaz ve 5 taç yapraklı türdendir. Çiçekleri zambaklara benzer keskin bir koku yayar.
28 Eylül 2012 Cuma
Macadamia Yağı (Cadı Fındığı Yağı) Nedir?
Macadamia fındıkgillerden bir meyvedir, ilk olarak Avustralya ve doğu sahilinden gelen bir üremeye sahiptir. Macadamia ağaçlarının binden fazla çeşidi mevcuttur. Ağaçlar yaprak dökmez, tüm yıl boyunca yeşil kalır.
20 Eylül 2012 Perşembe
Baobab Yağı (Baobab Oil) Nedir Faydaları Nelerdir ?
Baobab Ağacı:
Baobab (Adansonia), ebegümecigiller (Malvaceae) familyasının Adansonia cinsinden Afrika ve Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen, yapraklarını döken ağaç türlerindendir.
Boyları 18 m'yi bulabilir. Gövde çevresi 30 m'yi, çapı 9 m'yi bulur. Bu yumuşak ve süngerimsi dev gövde, bir su deposu görevi yapar ve oran olarak yapraklar ile dallara göre çok büyük olduğu izlemini verir.
4 Eylül 2012 Salı
Karışımlarımın Malzemeleri ve Oranları
---- Nemlendirici ----
* 100ml Fesleğen Kremi yada Melisa Kremi ( 1 y. kaşığı fesleğen, 1 y. kaşığı melisa kremi şekilinde de olabilir)* 10ml saf e vitamini
# Eski nemlendirici kabınızı sıcak suyla ve deterjan ile güzelce dezenfekte edip durulayın, kremi koyup 10ml saf e vitamini ilave edin, iyice homojen olana kadar karıştırın oldu size çok güzel bir nemlendirici. Özellikle tca sürecinde bunu öneriyorum artık çünkü saf e vitamini cildin çok daha hızlı toparlanmasına yardımcı oluyor. Malum e vitamini hücre yenileyicidir. Cildinizdeki değişimi gün gün seyredin...
(melisa, fesleğen, laktik asit, pirinç kepeği yağı kısaca diğer ürünleri aldığınız yerden alabilirsiniz)
Günlük yada gece kullanımına uygundur
Etiketler:
%10 glikolik asit peeling nasıl yapılır,
Cilt Gençleştirme,
cilt lekelerinden kurtulma,
cilt rengi açan yağ karışımı,
e vitamini (tokoferol),
glikolik asit peeling,
Gül Suyu,
kil maskesi,
kil maskesi nasıl yapılır,
Laktik Asit,
laktik asitli tonik,
Lavanta Suyu,
Lavanta Yağı,
leke giderici aydınlatıcı tonik,
leke giderici yağ karışımı,
Leke Rengi Nasıl Açılır,
mikro peeling,
Nar Çekirdeği Yağı,
Pirinç Kepeği Yağı,
tca peeling
2 Eylül 2012 Pazar
Ozon Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl kullanılır?
Ozon esasen bir gazdır, kimyasal olarak, Ozon gazı O3, olarak gösterilir. Yani 3 oksijen atomundan oluşan molekül yapısına sahip bir gazdır ve atmosferin üst katmanlarında yer alır. Gökyüzü mavi görünmünü bu gaza borçludur.
Ozon gazı, dünyayı güneşten gelen radyasyona karşı korumaktadır.
1 Eylül 2012 Cumartesi
Shea Butter (Karite Yağı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Shea Butter (Karite Yağı) Nedir?
Karite (shea) ağacının meyvesinden elde edilen katı formda bir yağdır.
Karite ağacı, tropikal Afrika ağacıdır 12,5 ile 25 metre uzayabilen bu ağaç ceviz büyüklüğünde meyveler verir. Ağacın meyve vermesi için 25 yıl gerekmektedir. Ortalama 250 sene ömrü olan bu ağaçlar genellikle kendiliğinden büyürler.
30 Ağustos 2012 Perşembe
30 Ağustos Zafer Bayramı
GÜNÜN ANLAMI VE ÖNEMİ
Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşmanlara veriliyor, bizim de bunu kabul etmemiz isteniyordu.
Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşmanlara veriliyor, bizim de bunu kabul etmemiz isteniyordu.
19 Ağustos 2012 Pazar
8 Ağustos 2012 Çarşamba
Kakao Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Kakao Yağı Nedir Faydaları Nelerdir?
Kakao Ağacı:
4-8 metre boyunda olan ebegümecigiller familyasından olan kakao bitkisi, Üretimin % 40'ını gerçekleştiren Afrika da ki Fildişi sahilleri ile beraber dünya çapında 70 bin kilometrekarenin üzerinde bir ekim alanına sahiptir.
Kakao Ağacı:
4-8 metre boyunda olan ebegümecigiller familyasından olan kakao bitkisi, Üretimin % 40'ını gerçekleştiren Afrika da ki Fildişi sahilleri ile beraber dünya çapında 70 bin kilometrekarenin üzerinde bir ekim alanına sahiptir.
7 Ağustos 2012 Salı
Nar Çekirdeği Yağı (Pomegranate Seed Oil) Nedir Faydaları Nelerdir?
Nar Çekirdeği Yağı(Pomegranate Seed Oil)
Hem kadınlar hem erkekler nar çekirdeği yağının sırrını keşfetti çünkü o “yaşlılığı tersine çeviren yağ” olarak önemli bir işleve sahip.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)











.jpg)
.jpg)



